Vandbakkelser
Lækre små vandbakkelser kan varieres med alt muligt forskelligt fyld.
De kan både bruges som små appetizers eller petit four med både salt eller sødt i dem. De kan også bruges som både små eller store kager som f.eks. fastelavnskage. Man kan lave fyldet efter sin egen smag, som kan varierer i det uendelige.
Selv om vandbakkelser er utrolig lækre er de i virkeligheden bare en lind dej af smør, vand, mel og æg, som bages op så de puffer op og strutter. Lige netop her er det MEGET vigtigt, at man de første 10 minutter IKKE åbner ovndøren for, at se til dem, da de ellers klasker sammen.
Et andet lille fif er, at man venter med, at sprøjte dejen ud til små rosetter indtil den er kølet mere ned. Den kan godt være meget løbende og svær, at arbejde med når den er lun eller varm. På den måde får man nogle langt bedre vandbakkelser.
Prøv Også: Lækker Chokolade Mousse // Luftig Brioche Brød til Burgere
Vandbakkelser
Lækre små vandbakkelser kan varieres med alt slags fyld efter ens egen smag. De kan både bruges som små kager eller som appetizers.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Bagværk, Dessert, Kage, Appetizer, Petit Four, Opskrift
Køkken: Fransk
Ingredienser
- 3 dl. vand
- 100 g. smør
- 120 g. mel
- 4 æg
Sådan gør du
- Kom vand og smør i en gryde som koges op.
- Drys melet i mens der piskes med et piskeris indtil dejen er samlet og slipper kanterne på gryden.
- Tag gryden af varmen og lad den køle ned i 20 minutter.
- Rør nu æggene i dejen mens der igen piskes indtil den er smidig.
- Sæt den på køl i 30 minutter, da den ellers kan være for flydende at arbejde med.
- Kom dejen i en sprøjtepose med et hul eller tylle af 1 cm.
- Sprøjt 20 – 25 små rosetter ud på en bageplade med bagepapir på.
- Sæt bagepladen i ovnen ved 200 grader uden varmluft i 20 minutter.
- Undlad, at åbne ovnlågen de første 10 minutter.
- Tag bagepladen ud og lad vandbakkelserne køle ned.
Noter
Vandbakkelser er bedst, at spise samme dag, men de kan holde sig et par dage i en lufttæt beholder eller pose.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Når vandbakkelserne er bagt køles de ned, og toppen kan skæres af med en skarp kniv, hvorefter de fyldes med det man ønsker.
Vandbakkelser er bedst, at spise samme dag, men de kan holde sig et par dage i en lufttæt beholder eller pose. Brug vandbakkelser til det salte køkken i disse opskrifter med Stenbiderrogn som denne eller med Creme til Fastelavn.
Sørg for at dejen til vandbakkelserne er ret kraftig i starten og til sidst mere lind.
Bag de små vandbakkelser i ovnen, hvorefter de køles af.
0 kommentarer