og

Vandbakkelser

af | 5. apr 2019 | Appetizer, Bagning, Desserter, Opskrifter

Opskrift på vandbakkelser

Lækre små vandbakkelser kan varieres med alt muligt forskelligt fyld.

De kan både bruges som små appetizers eller petit four med både salt eller sødt i dem. De kan også bruges som både små eller store kager som f.eks. fastelavnskage. Man kan lave fyldet efter sin egen smag, som kan varierer i det uendelige.
Selv om vandbakkelser er utrolig lækre er de i virkeligheden bare en lind dej af smør, vand, mel og æg, som bages op så de puffer op og strutter. Lige netop her er det MEGET vigtigt, at man de første 10 minutter IKKE åbner ovndøren for, at se til dem, da de ellers klasker sammen.


Et andet lille fif er, at man venter med, at sprøjte dejen ud til små rosetter indtil den er kølet mere ned. Den kan godt være meget løbende og svær, at arbejde med når den er lun eller varm. På den måde får man nogle langt bedre vandbakkelser.

Prøv Også: Lækker Chokolade Mousse // Luftig Brioche Brød til Burgere

stenbiderrogn i vandbakkelser

Vandbakkelser

Lækre små vandbakkelser kan varieres med alt slags fyld efter ens egen smag. De kan både bruges som små kager eller som appetizers.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Bagværk, Dessert, Kage, Appetizer, Petit Four, Opskrift
Køkken: Fransk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 3 dl. vand
  • 100 g. smør
  • 120 g. mel
  • 4 æg

Sådan gør du

  • Kom vand og smør i en gryde som koges op.
  • Drys melet i mens der piskes med et piskeris indtil dejen er samlet og slipper kanterne på gryden.
  • Tag gryden af varmen og lad den køle ned i 20 minutter.
  • Rør nu æggene i dejen mens der igen piskes indtil den er smidig.
  • Sæt den på køl i 30 minutter, da den ellers kan være for flydende at arbejde med.
  • Kom dejen i en sprøjtepose med et hul eller tylle af 1 cm.
  • Sprøjt 20 – 25 små rosetter ud på en bageplade med bagepapir på.
  • Sæt bagepladen i ovnen ved 200 grader uden varmluft i 20 minutter.
  • Undlad, at åbne ovnlågen de første 10 minutter.
  • Tag bagepladen ud og lad vandbakkelserne køle ned.

Noter

Vandbakkelser er bedst, at spise samme dag, men de kan holde sig et par dage i en lufttæt beholder eller pose.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Når vandbakkelserne er bagt køles de ned, og toppen kan skæres af med en skarp kniv, hvorefter de fyldes med det man ønsker.

Vandbakkelser er bedst, at spise samme dag, men de kan holde sig et par dage i en lufttæt beholder eller pose. Brug vandbakkelser til det salte køkken i disse opskrifter med Stenbiderrogn som denne eller med Creme til Fastelavn.


Smelt smørret til vandbakkelser
Kom smør og vand i gryden.

Koge smørret op
Kog det op.

Hæld melet til vandbakkelserne i det smeltede smør
Kog det op, og pisk melet i.

Sørg for at dejen til vandbakkelserne er ret kraftig i starten og til sidst mere lind.

Pisk i vandbakkelsesdejen
Indtil dejen slipper.

Pisk dernæst æggene i vandbakkelses dejen
Lad det køle ned, og pisk æggene i.

Bliv ved med at piske i vandbakkelsesdejen indtil den er lind.
Dejen skal være lind.

Hæld dejen i en sprøjtepose og sprøjt små vandbakkelser ud på en bageplade
Kom dejen i en sprøjtepose, som sprøjtes ud til små rosetter.

Bag vandbakkelserne i ovnen.
Bages i ovnen.

Bag de små vandbakkelser i ovnen, hvorefter de køles af.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!