Chokolademousse

af | 30. dec 2012 | Desserter, Opskrifter

Denne chokolademousse er den ene af de to desserter jeg serverer nytårs aften 2012. Jeg ville oprindeligt have nøjes med en dessert, men tingene udviklede sig til mere end en. Det er jo kun nytårsaften en gang om året.

Chokolademousse

Chokolademousse

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter

Ingredienser

  • 50 gram god mørk chokolade. Gerne høj kakao procent.
  • 1 æggeblomme
  • 2 æggehvider
  • 1 spsk. sukker
  • 3/4 dl. piskefløde

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen i en skål over et vandbad. Chokoladen må ikke blive varmere end 45 grader.
  • Tag skålen op og rør æggeblommen i.
  • Pisk æggehviderne halvstive og strøg sukkeret i, mens der piskes indtil æggehviden er stiv.
  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Fold nu et par spiseskefulde af hviderne i chokolademassen og dernæst foldes denne i æggehviderne. Fold flødeskummet i chokolademoussen til den er helt blandet.
  • Kom chokolademoussen op i små glas og stil dem i køleskabet i 4 timer til den har sat sig.
  • Pynt ved servering f.eks. med geleret bær eller flødeskum og revet chokolade.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Chokolademousse

Jeg vil ønske alle et rigtig godt nytår og tak til alle dem som læser mine indlæg.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!