Denne chokolademousse er den ene af de to desserter jeg serverer nytårs aften 2012. Jeg ville oprindeligt have nøjes med en dessert, men tingene udviklede sig til mere end en. Det er jo kun nytårsaften en gang om året.
Ingredienser
- 50 gram god mørk chokolade. Gerne høj kakao procent.
- 1 æggeblomme
- 2 æggehvider
- 1 spsk. sukker
- 3/4 dl. piskefløde
Sådan gør du
- Smelt chokoladen i en skål over et vandbad. Chokoladen må ikke blive varmere end 45 grader.
- Tag skålen op og rør æggeblommen i.
- Pisk æggehviderne halvstive og strøg sukkeret i, mens der piskes indtil æggehviden er stiv.
- Pisk fløden til flødeskum.
- Fold nu et par spiseskefulde af hviderne i chokolademassen og dernæst foldes denne i æggehviderne. Fold flødeskummet i chokolademoussen til den er helt blandet.
- Kom chokolademoussen op i små glas og stil dem i køleskabet i 4 timer til den har sat sig.
- Pynt ved servering f.eks. med geleret bær eller flødeskum og revet chokolade.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Jeg vil ønske alle et rigtig godt nytår og tak til alle dem som læser mine indlæg.
0 kommentarer