og

Fastelavnsboller af Vandbakkelser med Creme

af | Bagning, Desserter, Opskrifter, Vinter

Fastelavnsboller af vandbakkelser

Perfekte fastelavnsboller af vandbakkelser fyldt med lækker vaniljecreme og flødeskum. Men en skøn glasur på toppen er de nemme og ret hurtige selv at lave.

Disse skønne og nemme hjemmelavede fastelavnsboller af vandbakkelser, kan fyldes med nærmest alt hvad hjertet har lyst til.
Det kan være en lækker vaniljecreme, flødeskum, syltetøj eller nutella eller lige hvad man selv har lyst til. De kan også pyntes med glasur, flormelis, bær eller kagekrymmel.

Denne opskrift på fastelavnsboller er som sagt i virkeligheden vandbakkelser med creme, hvilket gør denne version nem at lave.

Nogle tænker at vandbakkelser hører til andre ting, men tro mig, de er perfekte som gammeldags fastelavnsboller med creme, da den bliver dejlig sprød og luftig.
Det er desuden nemmere end en wienerdej der skal foldes mange gange for at den får 27 lag.

Prøv denne bageopskrift: Skøn Banankage // Tarte Tartin med Æbler // Kanelsnegle

Fastelavnsboller af vandbakkelser

Fastelavnsboller med vaniljecreme – Vandbakkelser med fyld

Perfekte fastelavnsboller af vandbakkelser fyldt med lækker vaniljecreme og flødeskum og en skøn glasur på toppen er nemme og ret hurtige selv at lave.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Bagning, Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 12 fastelavnsboller
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Vandbakkelser

  • 100 g. smør
  • 2 dl. Vand
  • ¼ tsk. Fint salt
  • 1 tsk. Sukker
  • 100 hvedemel
  • 3 æg medium

Vaniljecreme

  • ½ – 1 hel vaniljestang
  • 3 spsk. Sukker
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. Maizena
  • 3 dl. Mælk

Glasur

  • 100 flormelis
  • 2 spsk. Kakaopulver
  • Vand

Anretning

  • 2 dl. Fløde
  • Syltetøj efter smag

Sådan gør du

Vandbakkelser

  • Kom smør, vand, salt og sukker i en gryde, som koges op indtil det spilkoger.
  • Hæld dernæst alt melet i ad gangen og pisk godt rundt med et piskeris indtil al melet er rørt sammen med smør og vand.
  • Tag gryden af kogepladen og lad det køle ned indtil det er finger lunt.
  • Pisk æggene sammen.
  • Tilsæt et æg ad gangen til melbollen, og rør den ind i dejen med en grydeske.
  • Fortsæt indtil alle æggene er rørt sammen til en vandbakkelsesdej.
  • Kom vandbakkelsesdejen i en sprøjtepose med en tyl af 1,5 cm i omkreds. Den må gerne været formet som på billedet.
  • Dæk en bageplade med bagepapir og sprøjt nu vandbakkelsen ud på bagepapiret i størrelser af store æg. Lad der være noget mellemrum mellem dem, da de hæver til 4 gange deres størrelse.
  • Bag dem i ovnens midterste rille ved 200 grader i 25 – 30 minutter uden varmluft. Ved varmluft omkring 20 minutter. Undgå at åbne ovndøren de første 15 minutter.

Vaniljecreme

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom en spsk. Sukker på et skærer brættet og pres kornene i sukkeret så de skilles ad.
  • Kom alle ingredienser i en gryde, som langsomt varmes op under jævnlig omrøring indtil, vaniljecremen er tyk.

Glasur

  • Bland flormelis med kakaopulveret.
  • Hæld en spsk. Vand i og rør rundt. Vendt med at komme mere vand i før man er sikker på at der skal mere i. Glasuren skal være ret tyk.
  • Kom eventuelt mere vand i, hvis glasuren er for tyk.

Anretning

  • Pisk fløden til flødeskum. Pas på den ikke bliver for stiv. Kom fløden i en sprøjtepose.
  • Skær en vandbakkelse delvis i gennem.
  • Kom lidt syltetøj i bunden og noget vaniljecreme rundt om.
  • Sprøjt noget flødeskum langs siden og luk den øverste del delvist.
  • Smør lidt glasur på toppen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Fyld til fastelavnsboller af vandbakkelser.

Både vaniljecremen og glasuren kan man lave i forvejen eller dagen inden. Flødeskummet kan man søde med sukker, frugtfarve eller anden smagsgiver.
Man kan også fylde fastelavnsboller af vandbakkelser med lidt remonce, som er en blanding af smør og sukker eller som marzipan remonce, hvor man blander marzipan med smør og sukker.
Jeg synes personligt at en remonce passer bedre til fastelavnsboller lavet af dej.
Men det skal selvfølgelig ikke hindre dig i at fylde dine vandbakkelser med en remonce.

Hvordan bliver vandbakkelser til fastelavn luftige og sprøde?

De er i virkeligheden nemme at lave, selv om mange synes det er svært.
Følger du min opskrift er jeg sikker på at du får nogle lækre vandbakkelser til fastelavnsboller.
To vigtige ting i opskriften er at smør og vand skal bulder koge, og melet skal hældes i på en gang.
Dernæst er det vigtig at man ikke åbner ovndøren de første 15 minutter, da de ellers falder sammen.

Kan man lave vandbakkelserne til fastelavn dagen inden?

Laves de dagen inden bliver de bløde næste dag.
Har man derimod ikke har noget imod bløde fastelavnsboller af vandbakkelser kan man godt lave dem dagen inden.
Jeg holder dog personligt mest af der er lidt knas i dem.

Vandbakkelses fastelavnsboller med creme

Opkogt vand og smør til vandbakkelser

Sørg for at smør og vand bulder koger inden man tilsætter alt melet på en gang.

Smørbolle til vandbakkelses dej

Rør melet godt rundt så det bliver til en form for smør boller.

Vandbakkelsesdej med æg

Tag gryden af varmen og lad smørbollen køle ned indtil den er finger lun, hvorefter der røres et i det ad gangen.

Glat vandbakkelses dej

Vandbakkelses massen skal være lind.

Vandbakkelses dej sprøjtet i forme

Kom vandbakkelses dejen i en sprøjtepose og sprøjt dem ud på størrelse med store æg.

Vandbakkelser til fastelavnsboller med creme

Bag dem i ovnen i omkring 25 – 30 minutter. Undlad at åbne ovnlågen de første 15 minutter.

Creme med vaniljesukker

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, som mases med lidt sukker for at skille kornene ad.

Vaniljecreme ingredienser

kom sukker, æggeblommer, maizenamel og mælk i en gryde som varmes.

Creme til fastelavnsboller af vandbakkelser

Rør let i gryden indtil cremen er rimelig tyk. Stil den dernæst på køl.

Vandbakkelser med creme til fastelavn

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!