Bacon Explosion den ultimative grillret

af | 30. jun 2016 | BBQ/Grill, Hovedretter, Opskrifter, Sommer, Svinekød

Sommerferien står for døren for rigtig mange, og vejret er stadig rigtig skønt, så her er endnu en grill klassiker. Bacon Explosion, som er den ultimative grill rullepølse med masser af smag af bacon, krydderier, ost og bbq sauce. En sand smags eksplosion.

 

 

 

Bacon Explosion

 

De sidste par år har jeg haft planlagt, at den skulle på grillen, men af uransagelige årsager har jeg ikke nået det. For nylig var det min tur til, at stå for en gang øl klub sammen med nogle gode venner. Jeg var forinden overbevist om, at dette ville blive et hit, hvilket var helt rigtig. Jeg havde valgt, at give den 10 minutters røgning inden den blev færdigtilberedt, hvilket kun gjorde den endnu bedre. Man kan selvfølgelig springe det trin over.

Selv om jeg ofte har tænkt på bacon explosion som en mega kalorie bombe, hvilket den også er skulle den afprøves. Den virker dog ikke fed når man smager på den, hvilket var ret overraskende for mig. Jeg er sikker på, at det ikke bliver sidste gang den skal tilberedes. Vi var 5 voksne mænd, og vi havde noget i overskud til de næste to aftener. De 1,2 kg. svinefars var givet godt ud.

 

Bacon Flet

 

Flet baconen til en  måtte på størrelse med et stykke bagepapir, som rulles rundt om kødet. Brug hellere for meget bacon end, at spare på det.

 

Bbq på bacon explosion

 

Den krydrede fars penslet godt med en god bbq sauce, brug f.eks. mit forslag til en super god lavet på rabarber.

Bacon Explosion den ultimative grillret

Bacon Explosion er den ultimative grill ret, som eksplodere af masser af smag i munden på den.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Svinekød, Oksekød, BBQ, Grill,
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time 25 minutter
Antal: 6
Forfatter: Søren

Ingredienser

Fars

  • 1,2 kg. svinekød
  • 2 æg
  • Ca. ½ dl. rasp
  • ½ dl. Worcestershire sauce
  • 2 spsk. teriyaki sauce
  • 1 tsk. stødt chipotle
  • 2 tsk. edelsüss paprika
  • 1 tsk. colman´s sennepspulver
  • 2 tsk. frisk hakket timian
  • 2 tsk. frisk hakket salvie
  • 2 tsk. frisk hakket oregano

Andet

  • 6 - 8 pakker bacon i skiver
  • Ca. 300 g. revet cheddar ost
  • 1 fint hakket rødt peber
  • 1 fint hakket gult peber
  • Bbq sauce til pensling
  • 2 dl. røgflis til grillen

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser sammen til en fars, som hviler i 30 minutter.
  • I mellem tiden steges 2 pakker bacon sprøde på en panden. Knus efterfølgende baconen så stykkerne bliver mindre.
  • Nu skal resten af baconen flettes, hvilket du gør ved, at flette det på et stykke bagepapir.
  • Tag et stykke bagepapir, hvor farsen fordeles på.
  • Pensl farsen med bbq saucen.
  • Drys farsen med fint hakkede røde og gule peber, dernæst den stegte bacon og til sidst masser af cheddar. Husk, at farsen skal rulles sammen.
  • Rul nu farsen til et stort farsbrød og luk enderne godt sammen. Det er nemmest, at rulle farsen vha. af bagepapiret. Jeg lavede selv fejlen, at enderne ikke blev lukket godt nok sammen.
  • Læg nu farsbrødet på den ene ende af baconmåtten, som rulles sammen med farsbrødet. Sørg for, at enderne på bacon måtten er lukket godt sammen. Brug evt. et par tandstikker.
  • Man kan også bruge denne metode inden man kommer fyldet på. Vend bagepapiret med farsen på så farsen ligger ovenpå baconmåtten, og kom dernæst fyldet på, og rul nu baconmåtten sammen med farsbrødet.
  • Væd røgflisen i ca. 10 minutter.
  • Smid nu bacon explosion på grillen enten gas- eller kulgrill.
  • Jeg brugte min kul kuglegrill, til at tilberede rullen på.
  • Læg den midt på grillristen ved indirekte varme.
  • Smid enten den våde røgflis direkte på kullene eller i en røgboks såfremt der bruges en gasgril.
  • Lad den røge indtil røgen dør efter ca. 10 minutter, hvorefter den færdigtilberedes ved 180 grader i ca. 40 - 50 minutter indtil den havde en kernetemperatur på 72 grader.

Noter

Obs. Opskriften er til en meget stor bacon explosion rulle. Hvis man ønsker en mindre kan opskriften halveres.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Cheddar ost

 

Og til sidste masser af god revet cheddar der gerne skulle forblive i midten. Jeg var desværre lidt sløset med, at lukke enderne ordentlig sammen, men der var stadig masser er lækker smeltet ost i midten.

 

Rullet Bacon Explosion

 

Rul den godt stram sammen til den største bacon rullepølse.

 

Bacon Eksplosion

Snyd dig ikke for, at prøve denne grill ret.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

    • Søren

      Du skal være velkommen :-).

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!