Barbequesauce findes i rigtig mange forskellige afskygninger, og mange af dem er virkelig gode. På trods af man i dag kan købe rigtig mange gode saucer, er jeg ikke holdt op med, at lave mine egne med deres helt karakteristiske smag. Jeg har i denne lavet en på nye danske rabarber, hvilket giver den en utrolig lækker syrlig smag. Samtidig har den fået lidt ekstra spark fra stødt chipotle pulver, hvilket man selv kan justerer.
Flere af de barbequesaucer man kan købe er lidt sødere, da de er amerikanske. Der er en tradition i USA, at gøre saucen sød med eksempelvis ananasjuice. Jeg finder min og til dato bedste barbequesauce mere passende til vores danske smagsløg, da den på grund af rabarberne får tilsat ekstra syre. Syren i denne sauce passer rigtig godt til f.eks. Spareribs, Bacon Explosion, Pulled Pork eller det man selv synes om.
Opskrift på barbequesauce med rabarber
En rigtig perfekt barbequesauce er som sagt efter min mening en ekstra smagsgiver til kødet som grilles. BBQ Saucen må gerne være let syrlig og stærk med smag af de forskellige krydderier som bruges i den. Jeg har brugt som navnet siger rabarber stængler, men ligeledes æbleeddike for ekstra syre. Husk altid at denne slags sauce skal på kødet lige inden det er færdig. Smøres det på mens det griller bliver det som regel brændt hvilket skyldes sukkeret i saucen.
En god bar-b-que sauce som denne kan næsten holde sig uendeligt i køleskabet. Grunden er både alkohol og sukkeret som præservere den.
Rabarber Barbequesauce
Ingredienser
- 2 spsk. neutral olie
- 6 pressede fed hvidløg
- 1 fint snittet skalotteløg
- 2 spsk. tomatpuré
- 1/4 – 1 tsk. chipotle pulver
- 1 spsk. røget paprika
- 1 tsk. peber
- 1/4 tsk. stødt allehånde
- 1 stjerneanis
- 1 lille stang kanel
- 2 dl. ketchup
- 2 dl. vand
- 1/2 dl. æbleeddike
- ¾ dl. mørk muscovado sukker
- 1 spsk. salt
- 1 spsk. soya sauce
- 1 spsk. Worcestershire sauce
- 2 spsk. Coleman´s sennepspulver
- 2 laurbærblade
- 5 stængler rabarber
Sådan gør du
- Steg hvidløg, løg ved middel varme. Tilsæt tomatpuré og paprika. Lad det simre i et par minutter.
- Tilsæt dernæst resten og lad det simre i en time. Tilsæt evt. lidt chipotle pulver ad gangen for, at finde en passende styrke.
- Tag stjerneanis og kanelstang op.
- Smag til om der skal tilsættes mere muscovado sukker. Barbequesaucen skal være lidt syrlig.
- Blend saucen, som hældes på skoldede glas.
Noter
Barbequesauce er perfekt som ekstra smagsgiver når kødet næsten er færdig stegt. Husk, at en sauce branker, hvis den er smurt på fra starten af, og kødet skal have længere tid. Ved indirekte varme som betyder ikke over kul eller brænder kan man godt smøre sauce på og lade det varme med i længere tid.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks