Teriyaki Sauce
Teriyaki sauce er en traiditionel Japansk sauce der bruges til, at pensle eller marinerer kød, fjerkræ eller fisk når det grilles. Man kan kalde det Japaneres barbeque sauce. Teriyaki kan købes i langt de fleste butikker, men man kan sagtens selv lave sin egen sauce, da den består af soya sauce, eddike, sake og sukker, hvilket også kan købes mange forskellige steder.
Teri betyder glans og Yaku betyder grille, stege.
Teriyaki er i dag en så populær sauce, at det bruges inden for mange andre køkkener end lige det japanske, og sammensættes med forskellige andre smagsingredienser som f.eks. ingefær, hvidløg, krydderier, chili eller andet.

Teriyaki Sauce
Ingredienser
- 7 spsk. Soya sauce
- 7 spsk. mirin eddike
- 7 spsk. Sake
- 1 spsk. Sukker
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienser i en gryde, som varmes indtil sukkeret er opløst.
- Stil det dernæst til side og lade det køle ned inden brug.
Noter
Jeg har i længere tid lavet min egen teriyaki, som tager ca. 3 minutter at koge op. Jeg synes, at den smager bedre end langt de fleste købe saucer man kan få i supermarkederne, og kan også kombinerer den på mange måder.
Har jeg noget tilovers hælder jeg det på en flaske som stilles i køleskabet. Da den indeholder sukkerstoffer kan den holde sig i flere måneder.
Jeg har tidligere skrevet et par indlæg om mine Barbeque Saucer, hvoraf den ene er lavet med rabarber som man kan læse mere om HER og HER.