Teriyaki Sauce

af | 31. jul 2018 | BBQ/Grill, Opskrifter, Saucer, Tilbehør

Teriyaki sauce er en traiditionel Japansk sauce der bruges til, at pensle eller marinerer kød, fjerkræ eller fisk når det grilles. Man kan kalde det Japaneres barbeque sauce. Teriyaki kan købes i langt de fleste butikker, men man kan sagtens selv lave sin egen sauce, da den består af soya sauce, eddike, sake og sukker, hvilket også kan købes mange forskellige steder.
Teri betyder glans og Yaku betyder grille, stege.
Teriyaki er i dag en så populær sauce, at det bruges inden for mange andre køkkener end lige det japanske, og sammensættes med forskellige andre smagsingredienser som f.eks. ingefær, hvidløg, krydderier, chili eller andet.

Teriyaki Sauce

Teriyaki sauce er en traiditionel Japansk sauce der bruges til, at pensle eller marinerer kød, fjerkræ eller fisk når det grilles, som er nem selv at lave.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Saucer, Barbeque Sauce, Marinade
Køkken: Japansk
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 8 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 7 spsk. Soya sauce
  • 7 spsk. mirin eddike
  • 7 spsk. Sake
  • 1 spsk. Sukker

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienser i en gryde, som varmes indtil sukkeret er opløst.
  • Stil det dernæst til side og lade det køle ned inden brug.

Noter

Man kan tilsætte andre ingredienser under kogeprocessen eller efterfølgende, som f.eks. kan være 1 spsk. revet ingefær, revet hvidløg, fiskesauce, chili eller østerssauce eller en blanding af alle ingredienser.
Teiyaki saucen kan holde sig i køleskabet i flere måneder.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Jeg har i længere tid lavet min egen teriyaki, som tager ca. 3 minutter at koge op. Jeg synes, at den smager bedre end langt de fleste købe saucer man kan få i supermarkederne, og kan også kombinerer den på mange måder.
Har jeg noget tilovers hælder jeg det på en flaske som stilles i køleskabet. Da den indeholder sukkerstoffer kan den holde sig i flere måneder.

 

Jeg har tidligere skrevet et par indlæg om mine Barbeque Saucer, hvoraf den ene er lavet med rabarber som man kan læse mere om HER og HER.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!