Teriyaki Sauce

af | 31. jul 2018 | BBQ/Grill, Opskrifter, Saucer, Tilbehør

Teriyaki sauce er en traiditionel Japansk sauce der bruges til, at pensle eller marinerer kød, fjerkræ eller fisk når det grilles.

Man kan kalde det Japanernes barbeque sauce. Teriyaki sovs kan købes i langt de fleste butikker, men man kan sagtens selv lave sin egen sauce, da opskriften på den er meget nem, da den består af soya sauce, eddike, sake og sukker, hvilket også kan købes mange forskellige steder.
Teri betyder glans og Yaku betyder at grille eller stege.
Teriyaki er i dag en så populær sauce, at det bruges inden for mange andre køkkener end lige det japanske, og sammensættes med forskellige andre smagsingredienser som f.eks. ingefær, hvidløg, krydderier, chili eller andet.

Jeg kan ikke undvære teriyaki i mit køkken, da jeg bruger det i utrolig mange af mine retter, både grillretter og selvfølgelige asiatiske retter. Nogle af retterne kan være en simpel wokret eller hvor jeg pensler Andebryster med teriyaki marinaden og dernæst griller dem. De får en utrolig lækker smag af det som jeg klart kan anbefale.

Teriyaki Sauce

Teriyaki sauce er en traiditionel Japansk sauce der bruges til, at pensle eller marinerer kød, fjerkræ eller fisk når det grilles, som er nem selv at lave.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Saucer, Barbeque Sauce, Marinade
Køkken: Japansk
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 8 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 7 spsk. Soya sauce
  • 7 spsk. mirin eddike
  • 7 spsk. Sake
  • 1 spsk. Sukker

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienser i en gryde, som varmes indtil sukkeret er opløst.
  • Stil det dernæst til side og lade det køle ned inden brug.

Noter

Man kan tilsætte andre ingredienser under kogeprocessen eller efterfølgende, som f.eks. kan være 1 spsk. revet ingefær, revet hvidløg, fiskesauce, chili eller østerssauce eller en blanding af alle ingredienser.
Teiyaki saucen kan holde sig i køleskabet i flere måneder.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Jeg har i længere tid lavet min egen teriyaki sauce, som tager ca. 3 minutter at koge op. Jeg synes personligt, at den smager bedre end langt de fleste købe saucer man kan få i supermarkederne. Man kan også kombinerer den på mange måder andre måder.
Har jeg noget tilovers hælder jeg det på en flaske som stilles i køleskabet. Da den indeholder sukkerstoffer kan den holde sig i flere måneder.

Jeg har tidligere skrevet et par indlæg om mine Barbeque Saucer, hvoraf den ene er lavet med rabarber som man kan læse mere om Rabarber BBQ Sauce.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!