Teriyaki Sauce

af | 31. jul 2018 | BBQ/Grill, Opskrifter, Saucer, Tilbehør

Teriyaki Sauce

Teriyaki sauce er en traiditionel Japansk sauce der bruges til, at pensle eller marinerer kød, fjerkræ eller fisk.

Man kan kalde Teriyaki Japanernes barbeque sauce, som kan købes i langt de fleste butikker. Man kan også nemt lave sin egen japanske sauce. Opskriften på den er utrolig nem, da den består af soya sauce, eddike, sake og sukker, hvilket også kan købes mange forskellige steder.
Teri betyder glans og Yaku betyder at grille eller stege.
Teriyaki er i dag en utrolig populær sauce der bruges inden for mange andre køkkener end lige det japanske.

Jeg kan ikke selv undvære teriyaki i mit eget køkken, da jeg bruger det i utrolig mange af mine retter, både grillretter og selvfølgelige asiatiske retter. Nogle af retterne kan være en simpel wokret eller i denne opskrift på andebryster hvor jeg pensler Andebryster med teriyaki marinaden og dernæst griller dem. De får en utrolig lækker smag af saucen som jeg klart kan anbefale du prøver at lave.

Hjemmelavet Teriyaki

Teriyaki Sauce

Teriyaki sauce er en traiditionel Japansk sauce der bruges til, at pensle eller marinerer kød, fjerkræ eller fisk når det grilles, som er nem selv at lave.
4.50 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Saucer, Barbeque Sauce, Marinade
Køkken: Japansk
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 8 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 7 spsk. Soya sauce
  • 7 spsk. mirin eddike
  • 7 spsk. Sake
  • 1 spsk. Sukker

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienser i en gryde, som varmes indtil sukkeret er opløst.
  • Stil det dernæst til side og lade det køle ned inden brug.

Noter

Man kan tilsætte andre ingredienser under kogeprocessen eller efterfølgende, som f.eks. kan være 1 spsk. revet ingefær, revet hvidløg, fiskesauce, chili eller østerssauce eller en blanding af alle ingredienser.
Teiyaki saucen kan holde sig i køleskabet i flere måneder.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Sådan laver man en teriyaki

Min egen teriyaki sauce har jeg selv lavet i længere tid hvor jeg altid har en lille flaske stående i køleskabet med den. Når man laver sin egen tager der ikke længere tid end 3 minutter at koge op for at sukkeret opløses. Personligt synes jeg at min hjemmelavet tager teriyaki sauce smager bedre end langt de fleste købe saucer man kan få i supermarkederne. Egentlig rigtig gode ved denne slags sager man kan kombinerer den på mange måder andre måder.

Den kan nemlig sammensættes med forskellige andre smagsingredienser som eksempelvis ingefær, hvidløg, forskellige krydderier, chili eller andet man selv tænker passer godt til den slags sauce.
Har jeg noget tilovers hælder jeg det på en flaske som stilles i køleskabet. Da den indeholder sukkerstoffer kan den holde sig i flere måneder i køleskabet.

Ingredienser til en teriyaki sauce

Jeg har tidligere skrevet et par indlæg om mine Barbeque Saucer, hvoraf den ene er lavet med rabarber som man kan læse mere om Rabarber BBQ Sauce.

Hjemmelavet Teriyaki

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!