Teriyaki sauce er en traditionel Japansk sauce der bruges til, at pensle eller marinerer kød, fjerkræ eller fisk.
Man kan kalde Teriyaki Sauce Japanernes barbecue sauce, som kan købes i langt de fleste butikker. Man kan også nemt lave sin egen japanske sauce. Teriyaki sovs opskrift er utrolig nem, da den består af soya sauce, eddike, sake og sukker, hvilket også kan købes mange forskellige steder.
Teri betyder glans og Yaku betyder at grille eller stege.
Teriyaki er i dag en utrolig populær sauce der bruges inden for mange andre køkkener end lige det japanske. Prøv også min opskrift på Grillede Andebryster marineret med min egen.
Jeg kan ikke selv undvære min hjemmelavet teriyaki sovs i mit eget køkken, da jeg bruger det i utrolig mange af mine retter, både grillretter og selvfølgelige asiatiske retter. Nogle af retterne kan være en simpel wokret eller i denne opskrift på andebryster hvor jeg pensler Andebryster med teriyaki saucen og dernæst griller dem. De får en utrolig lækker smag af saucen som jeg klart kan anbefale du prøver at lave.
Teriyaki sauce opskrift
En hjemmelavet teriyaki sauce indeholder kun 4 ingredienser som er soyasauce, japansk eddike som mirin, sake og lidt sukker. Ingredienserne koges op indtil sukkeret er opløst og køles dernæst ned. Man dernæst stille saucen i køleskabet.
Andre Saucer: Barbecue Sauce // Alabama White Sauce // Yakitori Sauce
Teriyaki Sauce
Ingredienser
- 7 spsk. Soya sauce
- 7 spsk. mirin eddike
- 7 spsk. Sake
- 1 spsk. Sukker
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienser i en gryde, som varmes indtil sukkeret er opløst.
- Stil det dernæst til side og lade det køle ned inden brug.
Noter
Sådan laver man teriyaki sovs
Min egen hjemmelavet teriyaki sauce opskrift har jeg selv lavet i længere tid hvor jeg altid har en lille flaske stående i køleskabet med den. Når man laver sin egen tager der ikke længere tid end 3 minutter at koge op for at sukkeret opløses. Personligt synes jeg at min hjemmelavet tager teriyaki sauce smager bedre end langt de fleste købe saucer man kan få i supermarkederne. Egentlig rigtig gode ved denne slags sager man kan kombinerer den på mange måder andre måder.
Teriyaki sovs kan nemlig sammensættes med forskellige andre smagsingredienser som eksempelvis ingefær, hvidløg, forskellige krydderier, chili eller andet man selv tænker passer godt til den slags sauce.
Har jeg noget tilovers hælder jeg det på en flaske som stilles i køleskabet. Da den indeholder sukkerstoffer kan den holde sig i flere måneder i køleskabet.
Jeg har tidligere skrevet et par indlæg om mine Barbeque Saucer, hvoraf den ene er lavet med rabarber som man kan læse mere om Rabarber BBQ Sauce.
0 kommentarer