Alabama White Sauce

af | 7. jul 2021 | BBQ/Grill, Opskrifter, Saucer

Alabama white sauce eller hvid bbq sauce smager utrolig skønt til grillet kylling og andet kød og grøntsager.

Alabama hvid sauce er meget nem selv at lave.

Hvis du elsker at grille kender du nok en del forskellige bbq saucer som primært er mørke og tykke i konsistensen.
Der findes forskellige slags som Kansas City BBQ som er en sødlig og tyk sauce.
Fra North Carolina kommer en syrlig eddike baseret sauce og South Carolina har en senneps baseret bbq sauce.

 

 

Hvad er en Alabama white sauce eller Alabama white BBQ sauce?

Alabama white sauce består primært af få ingredienser som mayonnaise, æbleeddike, revet peberrod, sennep og andre krydderier.
Den er mere flydende end andre bbq saucer og kan både bruges til at smøre på ingredienserne når de grilles og som dip til kødet eller grøntsagerne.

Alabama white sauce passer utrolig godt til grillet kylling, grillet svinekød som koteletter, Ribs, pulled pork, grillet fisk og grøntsager.

Smagen er let syrlig med smag af den stærke peberrod og sennep og de ekstra krydderier man blander i.
Jeg har min version af en Alabama White BBQ Sauce tilsat skotsk malt whisky, som giver saucen den helt perfekt smag af let røg.
Du vælger selv om saucen skal have røgsmag, være mere syrlig ved at tilsætte mere eddike, stærkere når du tilsætter ekstra peberrod og sennep.

Saucen er utrolig nem selv at lave og som kan blandes til sin helt egen bbq sauce.

Alabama white bbq sauce blev udviklet af Bob Gibson fra Decatur, Alabama i 1925. Han startede den gang en restaurant Big Bob Gibson Bar-B-Q, der den dag i dag stadig eksisterer i Alabama.

Hvor lang tid holder en Alabama white bbq sauce?

Den holder en uges tid i køleskabet, måske længere tid afhængig af hvilken mayonnaise du bruger til den.
Da den er latterlig nem at blande sammen, tager det som sagt ikke mange minutter at lave en ny portion.

 

Alabama White Sauce – Hvid BBQ Sauce

Alabama white sauce eller hvid bbq sauce smager utrolig skønt til grillet kylling og andet kød og grøntsager. Alabama hvid sauce er meget nem selv at lave.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Grill, Saucer
Køkken: Amerikansk
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 5 minutter
Antal: 3 dl
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • dl. mayonnaise
  • ½ dl. æblecidereddike
  • 2 spsk. fint revet peberrod
  • tsk. lyst rørsukker
  • 2 tsk. worstershire sauce
  • ½ tsk. løgpulver
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • spsk. dijonsennep
  • 1/4 tsk. chipotle
  • Salt og peber
  • 3 - spsk. Malt whisky

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål på nær whiskyen.
  • Smag saucen til med salt og peber, og om der skal mere peberrod i for mere styrke.
  • Kom dernæst noget af whiskyen i ad gangen. Alt efter smag og behag kommes der mere i.

Noter

Brug denne amerikanske sauce til eksempelvis grillet kylling, svinekød, fisk og grøntsager.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

 

Har du prøvet disse saucer: Rabarber Bar-B-Que Sauce // Teriyaki Sauce // Sauce Tartare

 

Efter jeg lavede den første portion, blev den lynhurtig spist, og der står allerede en ny i køleskabet.

 

Riv peberroden meget fint.

 

Bland alle ingredienserne sammen i en skål.

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.