Hangover Burger

af | 1. jan 2017 | BBQ/Grill, Hovedretter, Okse/Kalvekød, Opskrifter

Årets allerførste indlæg og opskrift må naturligvis være en burger. Jeg har for noget tid siden lavet burgeren, hvor kødet er asiatisk marinerede nyretappere der er lyngrillet. Sammen med en rest foie gras, kantareller, smør tomater, fanø skinke og havgus ost blev det til den ultimative hangover burger.
Hvis du har bøf rester fra i går, nytårs aften kan de sagtens bruges i denne burger. Hvis du har noget frisk oksekød kan du allerede nu piske marinaden sammen og smide den tilbage i køleskabet.

Jeg havde en utrolig hyggelig nytårsaften i rigtig godt selskab med de samme gode venner. Maden var lækker og vinene lige sådan.
Hvordan gik din nytårs aften?

Hangover Burger

Hangover burger er en burger af asiatisk marinerede nyretappere der er lyngrillet.

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Opskrift, Grill, Oksekød, Bagværk
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 2 minutter
Samlet tid: 1 time 2 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren

Ingredienser

Burger

  • 1 spsk. revet ingefær
  • ½ tsk. frisk hakket thai chili
  • Saften fra 1 lime
  • 1 fed revet hvidløg
  • 1 spsk. østers sauce
  • 2 spsk. teriyaki sauce
  • 3 spsk. soya sauce
  • 2 spsk. sake
  • 30 g. tørrede kantareller
  • 2 spsk. fint hakket estragon
  • 4 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. foie gras
  • 4 skiver fanø skinke eller anden god skinke
  • 4 tykke skiver havgus eller vesterhavsost
  • 2 spsk. hjemmelavet rødkål
  • Brioche burger boller

Smør tomater

  • 150 små gode marzano tomater
  • 50 g. smør

Sådan gør du

Smør tomater

  • Smelt smørret i en gryde ved svag varme og kom tomaterne i og vend dem jævnligt indtil de falder lidt sammen og noget af væden kommer ud i smørret.
  • Stil dem til side, men hold dem lune.

Burger

  • Bland ingefær, chili, limesaft, hvidløg, østers sauce, teriyaki sauce og sake og vend nyretappen eller kødet i marinaden, som stillet på køl.
  • Bland estragon og mayonnaise.
  • Kom kantarellerne i en skål, som fyldes med lunkent vand. Lad dem stå i 45 minutter, hvorefter de skyldes.
  • Tør dem i et klæde, og rist dem 4 minutter på en varm pande i lidt smør.
  • Steg skinkeskiverne på panden til de er gyldne.
  • Grill nyretapperne eller steg dem på en pande. De skal ikke have meget mere en 1 – 2 minutter på hver side, hvorefter de skæres i skiver på skrå.
  • Del brødet og smør underbollen foie gras og overbollen med estragon mayonnaise.
  • Kom først rødkål på underbollen.
  • Læg i nævnte række følge, nyretapperne, osteskiver, skineskiver, smørtomater og kantareller. Læg overbollen på.

Noter

Du kan også bruge andet godt oksekød til en hangerburger.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nyretapper og Morkelsauce | - […] tilberedte jeg den plain and simple på panden. I andre af mine opskrifter er de brugt i en burger…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!