Årets allerførste indlæg og opskrift må naturligvis være en burger. Jeg har for noget tid siden lavet burgeren, hvor kødet er asiatisk marinerede nyretappere der er lyngrillet. Sammen med en rest foie gras, kantareller, smør tomater, fanø skinke og havgus ost blev det til den ultimative hangover burger.
Hvis du har bøf rester fra i går, nytårs aften kan de sagtens bruges i denne burger. Hvis du har noget frisk oksekød kan du allerede nu piske marinaden sammen og smide den tilbage i køleskabet.
Jeg havde en utrolig hyggelig nytårsaften i rigtig godt selskab med de samme gode venner. Maden var lækker og vinene lige sådan.
Hvordan gik din nytårs aften?
LÆS OM: Pariser Slider Bøf
Hangover Burger
Ingredienser
Burger
- 2 stk. nyretapper
- 1 spsk. revet ingefær
- ½ tsk. frisk hakket thai chili
- Saften fra 1 lime
- 1 fed revet hvidløg
- 1 spsk. østers sauce
- 2 spsk. teriyaki sauce
- 3 spsk. soya sauce
- 2 spsk. sake
- 30 g. tørrede kantareller
- 2 spsk. fint hakket estragon
- 4 spsk. mayonnaise
- 2 spsk. foie gras
- 4 skiver fanø skinke eller anden god skinke
- 4 tykke skiver havgus eller vesterhavsost
- 2 spsk. hjemmelavet rødkål
- Brioche burger boller
Smør tomater
- 150 små gode marzano tomater
- 50 g. smør
Sådan gør du
Smør tomater
- Smelt smørret i en gryde ved svag varme og kom tomaterne i og vend dem jævnligt indtil de falder lidt sammen og noget af væden kommer ud i smørret.
- Stil dem til side, men hold dem lune.
Burger
- Bland ingefær, chili, limesaft, hvidløg, østers sauce, teriyaki sauce og sake og vend nyretappen eller kødet i marinaden, som stillet på køl i en time.
- Bland estragon og mayonnaise.
- Kom kantarellerne i en skål, som fyldes med lunkent vand. Lad dem stå i 45 minutter, hvorefter de skyldes.
- Tør dem i et klæde, og rist dem 4 minutter på en varm pande i lidt smør.
- Steg skinkeskiverne på panden til de er gyldne.
- Grill nyretapperne eller steg dem på en pande. De skal ikke have meget mere en 1 – 2 minutter på hver side, hvorefter de skæres i skiver på skrå.
- Del brødet og smør underbollen foie gras og overbollen med estragon mayonnaise.
- Kom først rødkål på underbollen.
- Læg i nævnte række følge, nyretapperne, osteskiver, skineskiver, smørtomater og kantareller. Læg overbollen på.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks