Pariser bøffen har fået en lillebror Pariser Slideren, hvilket er mit bidrag til Ost og Ko´s nyeste opskriftkonkurrence. Jeg har lavet en mini udgave af pariser bøffen, en Pariser Slider, hvor jeg har kombineret ost til denne slider.
Pariser bøf står på rigtig rigtig mange cafeers menukort, og fås i næsten kun samme udgave. Jeg har tit valgt en pariser bøf til frokost, og er nogle gange blevet meget positiv overrasket og andre gange rigtig skuffet.
Temaet til denne opskrift hedder Ost – Til dagen derpå, hvilket jeg synes passer super godt med en pariser slider som dulmer tømmermændene.
Andre skønne opskrifter: Hakkebøf på Selleri // Små Kødboller i citronblade
Pariser Slider
Ingredienser
Pariser Slider
- 125 g. oksefars
- 1 skive tyk skåret groft rugbrød
- Enghave Ost med purløg eller en neutral smøreost iblandet purløg
- Skallingen ost Vesterhavs ost eller Arla Unika Havgus, der skal bruges ca. 3 spsk. revet ost.
- Et mindre løg gerne nyt
- 1 spsk. kapers
- 1 spsk. fint hakket purløg
- 1 æggeblomme
- 1 helt stykke peberrod
- Røget salt
Lynsyltede rødbede strimler
- 1 – 2 aflange rødbeder
- 1 dl. æblecidereddike
- 1 dl. vand
- ½ dl. rørsukker
- 5 peberkorn
- 1 frisk ingefær af ca. 2 x 2 cm skåret i skiver
- 2 chili
- 1 tsk. korianderfrø
- 1 laurbærblad
- 1 tsk. salt
Sådan gør du
Lynsyltede rødbede strimler
- Hæld alle ingredienser i en gryde på nær rødbeden.
- Varm det op indtil sukkeret er opløst, hvorefter gryden tages af varmen.
- Lad syltelagen stå indtil den er minimum lun eller kold.
- Skræl rødbeden (god ide, at bruge et par handsker såfremt man ikke ønsker røde hænder).
- Brug et juliennejern/skræller til, at skrælle rødbeden i strimler.
- Kom strimlerne i en skål og hæld syltelagen over.
- Lad dem sylte i mindst 2 timer og helst natten over.
Pariser Slider
- Form bøffen så den har en ca. tykkelse på 2 cm i højden og ca. 8 cm i omkreds. Det kan være en god ide, at bruge en rund form.
- Drys den med salt.
- Læg kapersene på noget køkkenrulle for, at så meget væde som muligt suges op.
- Hæld et par centimers olie i en pande, som varmes op.
- Friter kapersene i olien i ca. 30 sekunder. Når de flyder ovenpå og har åbnet sig tages de op af olien og lægges på noget fedsugende papir.
- Riv Skallingen, som drysses på en mellemvarm pande i tre lige store portioner. Når det smelter tages panden af varmen.
- Riv 1 spsk. frisk peberrod som drysses over hver lun osteflage, så peberroden sætter sig fast.
- Med ægget af en kniv skrabes peberroden ned langs siden, så man får nogle peberrodsflager, som lægges til side.
- Del løget og brænd skærefladen på en rygende varm pande i ca. 1 minutter indtil skærefladen er brun.
- Skær dernæst løget på langs i skiver.
- Varm en pande op med lidt olie på.
- Kom bøffen på sammen med 1 spsk. smør.
- Steg bøffen 6 minutter på hver side.
- Tag den af og lad den hvile i 5 minutter.
- Tryk rugbrødet ud med en rund form der passer til bøffens størrelse.
- Rist rugbrødet, og smør et pænt lag Enghave ost på stykket.
- Læg bøffen ovenpå.
- Placer rødbedestrimler på ovenpå bøffen, dernæst æggeblommen i midten, løgskiver rundt om æggeblommen, friterede kapers, peberrodsstrimler og hakket purløg.
- Drys med røget salt ovenpå.
- Placer osteflagerne rundt op af pariserslideren.
Noter
Ostene til opskriften har jeg hentet fra et lokalt mejeri Enghavegård, som for nyligt er overtaget af parret Lone og Martin Hansen, der i mange år har haft succes slagterforretningen i Varde, som de sidste år solgte. De har nu valgt, at springe ud i oste, efter at den tidligere ejer af Enghavegård Henrik Walther-Larsen først stoppede gårdbutikken og dernæst solgte mejeriet.
Lone og Martin har videreført nogle af Henriks oste, men er også i gang med, at afprøve deres egne ideer.
De oste jeg valgte til Pariser Slideren er henholdsvis Skallingen som er en krystalliseret fast ost med en karakterfuld saltholdig smag. Den anden ost jeg brugte er Enghavegårds variation af en havarti, Enghave osten er i denne version med purløg.
Indlægget er ikke sponsoreret.
0 kommentarer