Hakkebøf på Selleri

af | 14. nov 2019 | Grøntsager, Hovedretter, Okse/Kalvekød, Opskrifter

Hvem elsker ikke en god og lækker gammeldags hakkebøf med spejlæg ovenpå en skive rugbrød med lækre bløde løg til?
Retten spiser man både til frokost eller aftensmad, og jeg synes den er vildt velsmagende, og desuden utrolig nem at lave på en travl hverdag.

 

 

Jeg har leget lidt med denne traditionelle frokostret for, at se hvad den kan udviklet til?
Jeg havde ind tænkt flere grøntsager i eller til retten, uden at det skulle være som tilbehør.
Valget faldt på knoldselleri, som primært skyldes at de kan bruges som bund i en form for burger eller som brød. Jeg er samtidig helt vild med disse velsmagende rodfrugter, som virkelig bibringer en ret noget helt specielt.

Hakkebøf på selleri

En lækker hakkebøf med spejlæg ovenpå sauteret selleri er et fantastisk flot måltid i sig selv, og smager bare vildt godt.
4.5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Oksekød, Grøntsager, Opskrift
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 - 2 stk. knoldselleri
  • 50 g. smør
  • 10 - 14 salvieblade
  • 600 g. hakket oksekød
  • 1 spsk. smør
  • 2 hele løg
  • 4 hele æg
  • 12 håndfulde hakket grønkål
  • Syltede rødløg
  • Sprødt grønkål
  • Worcestershire sauce
  • Tabasco sauce
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl knoldselleriene, som skæres skiver af 2 – 3 cm. i tykkelsen.
  • Del kødet i fire lige portioner, og form dem til hakkebøffer, helst af 2 cm tykkelse.
  • Drys bøfferne med groft salt og frisk kværnet peber, og lad dem stå ved stuetemperatur indtil tilberedning.
  • Skær selleriskiverne til, så de har samme diameter som hakkebøfferne.
  • Placer smør, salvieblade, og knoldselleri i en gryde, eller sautépande.
  • Kom ca. 2 cm saltet vand i gryden eller panden, så selleriskiverne næsten dækkes af vand.
  • Læg låget på gryden eller panden, og kog vandet op, skru lidt ned for varmen, og tag dernæst låget af gryden eller panden.
  • Lad det småkoge i ca. 15 – 25 minutter eller indtil alt vandet er fordampet. Skru igen ned for temperaturen til lav varme.
  • Lad selleriskiverne få noget farve i det smør, der nu er i bunden af gryden eller panden sammen med salviebladene og evt. andre krydderurter. Vend skiverne og giv den anden side noget farve, så de bliver flotte og karameliserede. Hold dem dernæst lune indtil anretning.
  • Skræl, del og skær løgene i skiver.
  • Varm en ny pande med lidt smør på. Kom løgene ved, som steges ved middelsvag varme indtil de falder sammen og bliver mørke. Tag dem af panden, og hold dem lune.
  • Kom nu lidt olie på panden som varmes op ved høj varme.
  • Brun hakkebøfferne på panden på begge sider. Skru ned for varmen og tilsæt smørret.
  • I mellem tiden koges en gryde op med saltet vand, hvori grønkålen blancheres i et par minutter. Hæld vandet gennem en sigte og lad grønkålen dryppe af.
  • Steg bøfferne af ca. 6 - 8 minutter på hver side, hvorefter de tages af panden.
  • Spejl til sidste de fire æg på panden ved middel varme.

Noter

Anretning
Placer selleriskiven på en tallerken.
Kom en spsk. blancheret grønkål på selleriskiven, hvorpå hakkebøffen placeres.
Sprinkl hakkebøffen med lidt worcestershire sauce og tabasco sauce.
Kom nogle stykker syltet rødløg på hakkebøffen og dernæst spejlægget som pyntet med sprød grønkål og igen syltede rødløg.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Vi har flere gange tilberedt en knoldselleri ved, at skære den i tykke skiver, hvorefter den koges i lidt vand og smør, indtil vandet er fordampet. Dernæst sauteres den ved smag varme i det overskydende smør. Sammen med friske krydderurter som salvie eller rosmarin er det en skøn måde, at tilberede et knoldselleri på.
Desuden smager knoldselleriet vanvittigt godt til kød, som en hakkebøf eller lignende.

Det var derfor nærliggende, at bruge knoldselleriet som bund, og dernæst skulle der andre lækre smage til som noget syrligt fra syltede rødløg, og sprødt fra sprødt grønkål, og lidt blancheret grønkål som fik rollen som salaten i en burger.
Spejlægget og de bløde løg tænkte jeg var en naturlig del af retten.

 

Kom knoldselleriskiver, krydderurter og smør i en sautépande eller bred gryde.

 

Sauter dem i det overskydende smør så de får en lækker glaseret overflade.

 

Steg hakkebøfferne færdige.

 

Anret som anvist i opskriften.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!