og

Hakkebøf med bløde løg

af | Hovedretter, Okse - Kalvekød, Opskrifter, Saucer

Hakkebøf med bløde løg og brun sovs

Hakkebøf med lækre bløde løg og brun sovs fra panden er en ægte klassiker, som smager fantastisk. 

En ret jeg husker fra min barndom og med mange forskellige navne som hakkedrenge med bløde løg, bøf eller bare hakkebøf med løg. I og for sig er det en meget enkel ret, som har masser af skøn smag fra både hakkebøfferne, løgene og den brune sovs. 

Hvad er det vigtigste i denne ret? 

De bløde løg er en vigtig ingrediens, da de sammen med hakkebøffen får den helt rigtige smag. Den brune sovs er for mig også utrolig vigtig. Bøfferne skal jo serveres i panden med sovsen, som skal have smag fra både bøffer og løg.

Hakkebøf med bløde løg opskrift

Der skal få ingredienser til denne dejlige klassiske aftensmad hakkebøf med bløde løg med brun sovs. Der skal selvfølgelig hakket oksekød til, og det må gerne må indeholde lidt fedt for at bøfferne ikke bliver for tørre. Masser af bløde løg, hvor jeg beregner et til halvandet pr. hakkebøf. Derudover denne lækre pandesovs med smag af stegte bøffer og løg. Jeg bruger altid Worcestershire sauce og HP-sovs i min brune pandesovs. Begge dele synes giver den brune sovs noget rigtig lækkert og masser af smag.

Prøv også: Gammeldags Oksesteg // Forloren Hare

Hakkebøf med bløde løg og pandesovs

Hakkebøf med bløde løg og brun sovs

Hakkebøffer med lækre bløde løg og ægte brun sovs fra panden er en rigtig klassiker.
No ratings yet
Print Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrifter, Hovedret, Oksekød, Sovs
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 500 g. Oksefars
  • 6 stk. løg
  • 30 g. smør
  • 2 spsk. balsamico eddike
  • Salt og peber
  • Neutral olie
  • 20 g. smør

Brun sovs

  • 4 dl. oksefond
  • 1 dl. fløde eller madlavningsfløde
  • spsk. worcestershire sauce
  • 1 spsk. HP-sauce
  • 3 tsk. Maizena eller andet majsstivelse
  • Salt og peber

Tibehør

  • 800 g. kogte kartofler
  • 400 g. Dampede grønne bønner
  • Rødbeder Asier eller andet surt

Sådan gør du

  • Tag farsen ud af køleskabet 1 time før tilberedning.
  • Del farsen i fire lige store portioner.
  • Form hver del til en kugle som med håndfladen trykkes til en bøf af omkring 2 cm i tykkelsen.
  • Tryk siderne så de bliver faste.
  • Med en køkkenkniv hakkes bøffen let på hver side, så de holder formen unde stegning.
  • Krydrer dem med salt og peber på hver side, og sæt til side indtil tilberedning.
  • Fjern skallen fra løgene som halveres og skæres i tynde skiver.
  • Varm en pande op ved middelhøj varme, hvori smørret smeltes.
  • Kom løgene på panden, hvor de steges bløde i omkring 15 – 20 minutter. Husk at vende rundt i løgene af flere gange.
  • Krydr dem med salt og peber.
  • Inden de er færdige, tilsættes balsamico eddike hvor de vendes godt rundt.
  • Hold løgene varme, eller opvarm dem kort i mikroovnen ved servering.
  • Det kan være en fordel at bruge samme pande når bøfferne skal steget som løgene er stegt i, da det afgiver smag.
  • Opvarm panden til middelhøj varme og hæld 1 – 2 spsk. olie på.
  • Steg bøfferne 1 – 2 minutter på hver side så de får farve. Skru ned for varmen til middel og kom smørret på panden. Steg dem færdig i ca. 8 – 10 minutter, hvor de vendes et par gange.
  • Tag dem af panden.

Brun sovs

  • Lad alt være som har sat sig på panden, og kom oksefonden i.
  • Kog det op og tilsæt fløden, worcestershire sauce og HP-sauce.
  • Lad sovsen koge op og skru dernæst lidt ned.
  • Smag til dem salt, peber og eventuelt mere af saucerne.
  • Tilsæt kulør efter behag.
  • Lav en halvtyk blanding af Maizena og vand, som lidt ad gangen tilsættes sovsen indtil den ønskede konsistens er opnået.
  • Placer bøfferne i panden, hvor en god portion bløde løg kommes ovenpå.
  • Lun bøfferne op i panden.

Noter

Server dem med kogte kartofler til, eventuelt kogte grønne bønner, surt som rødbeder, asier eller andet.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Hakkebøf med bløde løg og pandesovs

Tip til opskriften

  • HUSK altid at tage dit kød ud af køleskabet 1 time inden tilberedning.
  • Ønsker du det, kan fløden helt undlades og du kan i stedet anvende kogevandet fra kartoflerne og lidt mælk.
  • Du kan opvarme hakkebøfferne i et ildfast fad med løgene ovenpå. 

Tilbehør til hakkebøf med bløde løg

Kogte kartofler er i min verden en selvfølge. Du kan også serverer Hasselback Kartofler til. Derudover bør man serverer noget surt for at matche den brune sovs. Det kan være Asier, Rødbeder eller Agurker. Alle tre passer utrolig perfekt til hakkebøf med bløde løg og brun sovs. Jeg vil foreslå du damper nogle grønne bønner til, da jeg synes de matcher retten rigtig godt.

Min opskrift på denne klassiker stammer fra mit eget hjem, da jeg var barn. Lidt underligt var det den ene ud af to retter min far lavede. Den anden var oksehalesuppe. Mine forældre var lidt nogen foodies i halvfjerdserne og derfor tror jeg, at det med Worcestershire og HP-sovs i den brune sovs til hakkebøf med bløde løg var naturligt for ham. 

Jeg synes stadig at det hører til og smager fantastisk i pandesovsen.

Formede hakkebøffer

Form hakkebøfferne ved, at dele dem i fire lige store dele. Tryk dem lidt flade og drys med salt og peber.

Stegte bløde løg til hakkebøffer

Steg løgene bløde med middelvarme, hvilket tager omkring 15 – 20 minutter.

Stegte hakkedrenge

Steg hakke bøfferne først i olie og dernæst med lidt smør. Husk at vende dem.

Brun pandesovs

Efter hakkebøfferne er stegt færdig laves den lækreste brune pande sovs.

Hakkebøf i brun sovs

Kom hakkedrengene op i pandesovsen og placer dernæst en ordentlig gang bløde løg på toppen.

Hakkebøf med bløde løg og pandesovs

Server hovedretten med kartofler og det som du synes hører til.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!