Hakkebøf med bløde løg
Hakkebøf med lækre bløde løg og brun sovs fra panden er en ægte klassiker, som smager fantastisk.
En ret jeg husker fra min barndom og med mange forskellige navne som hakkedrenge med bløde løg, bøf eller bare hakkebøf med løg. I og for sig er det en meget enkel ret, som har masser af skøn smag fra både hakkebøfferne, løgene og den brune sovs.
Hvad er det vigtigste i denne ret?
De bløde løg er en vigtig ingrediens, da de sammen med hakkebøffen får den helt rigtige smag. Den brune sovs er for mig også utrolig vigtig. Bøfferne skal jo serveres i panden med sovsen, som skal have smag fra både bøffer og løg.
Hakkebøf med bløde løg opskrift
Der skal få ingredienser til denne dejlige klassiske aftensmad hakkebøf med bløde løg med brun sovs. Der skal selvfølgelig hakket oksekød til, og det må gerne må indeholde lidt fedt for at bøfferne ikke bliver for tørre. Masser af bløde løg, hvor jeg beregner et til halvandet pr. hakkebøf. Derudover denne lækre pandesovs med smag af stegte bøffer og løg. Jeg bruger altid Worcestershire sauce og HP-sovs i min brune pandesovs. Begge dele synes giver den brune sovs noget rigtig lækkert og masser af smag.
Prøv også: Gammeldags Oksesteg // Forloren Hare
Hakkebøf med bløde løg og brun sovs
Hakkebøffer med lækre bløde løg og ægte brun sovs fra panden er en rigtig klassiker.
Print
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrifter, Hovedret, Oksekød, Sovs
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 500 g. Oksefars
- 6 stk. løg
- 30 g. smør
- 2 spsk. balsamico eddike
- Salt og peber
- Neutral olie
- 20 g. smør
Brun sovs
- 4 dl. oksefond
- 1 dl. fløde eller madlavningsfløde
- 1½ spsk. worcestershire sauce
- 1 spsk. HP-sauce
- 3 tsk. Maizena eller andet majsstivelse
- Salt og peber
Tibehør
- 800 g. kogte kartofler
- 400 g. Dampede grønne bønner
- Rødbeder Asier eller andet surt
Sådan gør du
- Tag farsen ud af køleskabet 1 time før tilberedning.
- Del farsen i fire lige store portioner.
- Form hver del til en kugle som med håndfladen trykkes til en bøf af omkring 2 cm i tykkelsen.
- Tryk siderne så de bliver faste.
- Med en køkkenkniv hakkes bøffen let på hver side, så de holder formen unde stegning.
- Krydrer dem med salt og peber på hver side, og sæt til side indtil tilberedning.
- Fjern skallen fra løgene som halveres og skæres i tynde skiver.
- Varm en pande op ved middelhøj varme, hvori smørret smeltes.
- Kom løgene på panden, hvor de steges bløde i omkring 15 – 20 minutter. Husk at vende rundt i løgene af flere gange.
- Krydr dem med salt og peber.
- Inden de er færdige, tilsættes balsamico eddike hvor de vendes godt rundt.
- Hold løgene varme, eller opvarm dem kort i mikroovnen ved servering.
- Det kan være en fordel at bruge samme pande når bøfferne skal steget som løgene er stegt i, da det afgiver smag.
- Opvarm panden til middelhøj varme og hæld 1 – 2 spsk. olie på.
- Steg bøfferne 1 – 2 minutter på hver side så de får farve. Skru ned for varmen til middel og kom smørret på panden. Steg dem færdig i ca. 8 – 10 minutter, hvor de vendes et par gange.
- Tag dem af panden.
Brun sovs
- Lad alt være som har sat sig på panden, og kom oksefonden i.
- Kog det op og tilsæt fløden, worcestershire sauce og HP-sauce.
- Lad sovsen koge op og skru dernæst lidt ned.
- Smag til dem salt, peber og eventuelt mere af saucerne.
- Tilsæt kulør efter behag.
- Lav en halvtyk blanding af Maizena og vand, som lidt ad gangen tilsættes sovsen indtil den ønskede konsistens er opnået.
- Placer bøfferne i panden, hvor en god portion bløde løg kommes ovenpå.
- Lun bøfferne op i panden.
Noter
Server dem med kogte kartofler til, eventuelt kogte grønne bønner, surt som rødbeder, asier eller andet.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Tip til opskriften
- HUSK altid at tage dit kød ud af køleskabet 1 time inden tilberedning.
- Ønsker du det, kan fløden helt undlades og du kan i stedet anvende kogevandet fra kartoflerne og lidt mælk.
- Du kan opvarme hakkebøfferne i et ildfast fad med løgene ovenpå.
Tilbehør til hakkebøf med bløde løg
Kogte kartofler er i min verden en selvfølge. Du kan også serverer Hasselback Kartofler til. Derudover bør man serverer noget surt for at matche den brune sovs. Det kan være Asier, Rødbeder eller Agurker. Alle tre passer utrolig perfekt til hakkebøf med bløde løg og brun sovs. Jeg vil foreslå du damper nogle grønne bønner til, da jeg synes de matcher retten rigtig godt.
Min opskrift på denne klassiker stammer fra mit eget hjem, da jeg var barn. Lidt underligt var det den ene ud af to retter min far lavede. Den anden var oksehalesuppe. Mine forældre var lidt nogen foodies i halvfjerdserne og derfor tror jeg, at det med Worcestershire og HP-sovs i den brune sovs til hakkebøf med bløde løg var naturligt for ham.
Jeg synes stadig at det hører til og smager fantastisk i pandesovsen.
Form hakkebøfferne ved, at dele dem i fire lige store dele. Tryk dem lidt flade og drys med salt og peber.
Steg løgene bløde med middelvarme, hvilket tager omkring 15 – 20 minutter.
Steg hakke bøfferne først i olie og dernæst med lidt smør. Husk at vende dem.
Efter hakkebøfferne er stegt færdig laves den lækreste brune pande sovs.
Kom hakkedrengene op i pandesovsen og placer dernæst en ordentlig gang bløde løg på toppen.
Server hovedretten med kartofler og det som du synes hører til.
0 kommentarer