Forloren hare opskrift som mormor lavede den er en utrolig lækker ret med en dejlig flødesovs til. Retten er nem at lave og der kan sagtens være til flere dage
Forloren hare opskrift
Når jeg laver forloren hare bruger jeg halvt svinekød og kalvekød, og farsen er næsten som en almindelig frikadellefars. Du kan selvfølgelig nøjes med at bruge ren svinefars. I den klassiske fars tilsætter jeg lidt revne rodfrugter som persillerod og gulerod. Derudover krydderier som timian og enebær. Begge krydderier giver gammeldags forloren hare farsen smag af vildt som passer perfekt til denne opskrift.
Udover selve farsen som dækkes til med baconskiver laves en lækker slags vild sovs til farsbrødet. Sovsen startes op med at fond, vin, mælk og lidt fløde hældes ved forloren hare brødet og koger med i ovnen. Dernæst hældes det sammen med nedkogt rødvin og balsamico. På den måde får du en virkelig lækker sovs med smag fra kødet.
Læs Om: Boller i Karry // Stegt Flæsk med Persillesovs // Farserede Porrer // Karbonader med stuvede ærter og gulerødder
Forloren Hare Klassisk opskrift med bacon og flødesovs
Ingredienser
Forloren hare
- 250 g. hakket svinekød
- 250 g. hakket kalvekød
- 1 stk. æg
- 1 stk. revet løg
- ½ dl. rasp
- ½ dl. hvedemel
- 100 g. revet rodfrugter som knoldselleri gulerødder eller persillerod.
- 1 tsk. timian
- 6 stk. fint hakket enebær
- 1½ – 2 dl. mælk eller vand
- Salt og peber
- 2 pakker baconskiver
Sovs
- 1½ dl. rødvin
- 1½ dl. hønsefond eller grøntsagsfond
- 3 dl. mælk
- 1 dl. fløde kan erstattes med mælk
- ½ dl. balsamico eddike
- ½ dl. rødvin
- 2 spsk. majsstivelse
- Vand
- Salt og peber
Udstyr
Sådan gør du
Forloren hare
- Bland det hakkede kød sammen i en skål og kom æg, løg, rasp, mel, de revne rodfrugter, timian og enebær i. Bland nu det hele godt sammen.
- Hæld dernæst 1 dl. mælk i, og derefter ½ dl. Er farsen for fast kommes resten af mælken i.
- Smag til med salt og peber.
- Form farsen i et ildfast fad som et aflangt brød.
- Dæk farsen med baconskiver.
- Sæt fadet i en 225 grader varm ovn i 10 minutter.
- Skru ned til 180 grader og bland rødvin, fond, mælk og fløde sammen, som hældes i fadet med farsbrødet.
- Lad det stege videre i 30 minutter.
Sovs
- Kom rødvin og balsamico i en gryde, som koges ned til ¼.
- Hæld stegeskyen ved og kog det op.
- Bland majsstivelse og vand, som lidt ad gangen piskes i saucen.
- Smag til med salt og peber.
Noter
Tilbehør til forloren hare med flødesovs
Til en så klassisk mormor opskrift på forloren hare synes jeg at tilbehøret skal være til så traditionelt. Derfor servere jeg kogte kartofler, gulerødder og ærter til farsbrødet. Derudover hører selvfølgelig ribs eller tyttebær gele til.
Når jeg koger kartofler i forår- og sommerperioden, kommer jeg altid et par stilke løvstikke i vandet. Løvstikke giver en fantastisk smag til kartoflerne og gulerødderne.
En ret som forloren hare kan meget nemt blive serveret over flere dage, og er ligeledes god at fryse. Du kan eventuelt komme en halv gange mere fars i, eller endnu flere revne rodfrugter.
Vi gør det at skære farsbrødet i skiver som varmes op sammen med sovsen og grøntsagerne.
Fryser du den forlorne hare til senere kan det være en god tide, at skære den i skiver inden. På den måde er det supernemt at tage det op fra fryseren.
Skiver af farsbrød smager efter min mening fantastisk til frokost og på rugbrød.
Server enten ribs eller tyttebær gele til retten.
0 kommentarer