Farserede Porrer
Farserede porrer er en lækker klassisk ret der smager utrolig skønt da porrer og fars passer så godt sammen.
Retten hører måske hjemme i mormors klassiske køkken, som absolut bør findes frem igen. Smagen af porre sammen med svinekød og en skøn sprød skorpe får mine minder til at gå tilbage i tiden. Jeg kan huske at jeg som barn ind i mellem fik det sammen med kartofler og den brune sovs til. Jeg har i denne opskrift undladt sovsen men man kan nemt lave den ved at bruge kogevandet fra porrerne og lave en opbagt sovs som HER.
Porrer bruger vi rigtig meget på alle årstider da de ændrer sig i styrke og smag. Når de første porrer kommer frem er de sprøde og spæde i smagen. Jo længere vi kommer på året jo mere intense bliver de.
Om man skal bruge de nye eller ældre porrer i denne ret gør ikke den store forskel.
Hvilken klassisk mormor ret er din favorit?
Tips til opskriften
Kan man opvarme tilberedte farserede porrer?
Ja, de kan både opvarmes dagen efter eller når de har været i fryseren.
Opvarmes de i mikroovnen er skorpen knap så sprød.
Man kan godt serverer en hjemmelavet brun sovs til de farserede porrer, hvor kogevandet fra porrerne bruges til en opbagt sovs.
Prøv: Forloren Hare // Frikadeller // Karbonader med stuvede ærter og gulerødder
Farserede Porrer
Farserede porrer en lækker klassisk ret der smager utrolig skønt. De farserede porrer får en skøn og vidunderlig sprød overflade, der gør dem fantastiske.
Print
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Svinekød, Grøntsager
Køkken: Dansk
Antal: 4
Ingredients
- 3 porrer
- ½ kg kalv og flæsk kan eller ren flæskekød
- 1 æg
- 2 dl. mælk
- ½ dl hvedemel
- ½ dl rasp
- 1 revet løg
- Salt og peber
- Smør eller margarine
- Mel
- Æg
- Pankorasp eller almindelig rasp
- Olie og smør til stegning.
Udstyr
Instructions
- Skær det øverste grønne af porretoppene, som dernæst skylles grundigt for jord.
- Del hver porre i 3 – 4 mindre stykker af ca. 6 – 8 cm i længden.
- Varm en gryde op med saltet vand i til kogepunktet.
- Kog porrerne deri i 10 minutter. Hæld vandet fra og lad porrerne afdryppe.
- Riv løget
- Læg kødet i en skål.
- Kom løg, mel, rasp, æg, mælk og salt og peber i.
- Bland det hele sammen til en fars.
- Stil farsen til side i 30 minutter.
- Del farsen i lige dele der passer til antal porre. Det er ca. 80 – 100 gr. Hvis man får 6 porrestykker.
- Placer farsen på et spækbræt med et stykke film på og tryk det ud til en firkant.
- Læg porren midt på farsen som foldes rundt om porren. Brug filmen til at rulle farsen rundt om porren.
- Gør det samme med resten af farsen og porrerne.
- Hæld mel op i en dyb tallerken.
- Pisk ægget i en dyb tallerken.
- Hæld pankorasp op i en dyb tallerken.
- Vend først de farserede porre mel, dernæst i æg og til sidst i raspen.
- Steg dem gyldne på alle sider på en pande med lidt olie og smør i til stegning.
Notes
Server farserede porre med eksempelvis en salat af rosenkål, æbler og rødløg vendt i en vinaigrette.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Sådan laver man farserede porrer
I min opskrift på farserede porrer koger jeg porrerne i 10 minutter. Jeg sørger for at de derved ikke trævler når man skærer i dem.
I denne ret har jeg valgt at serverer dem med en salat af kogte rosenkål, æbler og syltede rødløg som er vendt i en vinaigrette.
Rens porrerne grundigt for jord og skær dem i mindre stykker af ca. 6 – 8 cm.
Rør en fars sammen.
Placer den kogte porre på farsen.
Rul farsen rundt om porren.
Pak farsen tæt rundt om den kogte porre.
Vend den farserede porrer i mel, æg og til sidst rasp.
Steg de farserede porrer gyldne og sprøde på en pande, på alle sider.
0 kommentarer