og

Farserede Porrer

af | 11. feb 2020 | Grøntsager, Hovedretter, Opskrifter, Svinekød

Opskrift på farserede porrer

Farserede porrer er en lækker klassisk ret der smager utrolig skønt da porrer og fars passer så godt sammen.
Retten hører måske hjemme i mormors klassiske køkken, som absolut bør findes frem igen. Smagen af porre sammen med svinekød og en skøn sprød skorpe får mine minder til at gå tilbage i tiden. Jeg kan huske at jeg som barn ind i mellem fik det sammen med kartofler og den brune sovs til. Jeg har i denne opskrift undladt sovsen men man kan nemt lave den ved at bruge kogevandet fra porrerne og lave en opbagt sovs som HER.

Porrer bruger vi rigtig meget på alle årstider da de ændrer sig i styrke og smag. Når de første porrer kommer frem er de sprøde og spæde i smagen. Jo længere vi kommer på året jo mere intense bliver de.
Om man skal bruge de nye eller ældre porrer i denne ret gør ikke den store forskel.

Hvilken klassisk mormor ret er din favorit?

Tips til opskriften

Kan man opvarme tilberedte farserede porrer?
Ja, de kan både opvarmes dagen efter eller når de har været i fryseren.
Opvarmes de i mikroovnen er skorpen knap så sprød.

Man kan godt serverer en hjemmelavet brun sovs til de farserede porrer, hvor kogevandet fra porrerne bruges til en opbagt sovs.

Prøv: Forloren Hare // Frikadeller // Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Porrer med rosenkål

Farserede Porrer

Farserede porrer en lækker klassisk ret der smager utrolig skønt. De farserede porrer får en skøn og vidunderlig sprød overflade, der gør dem fantastiske.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Svinekød, Grøntsager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 3 porrer
  • ½ kg kalv og flæsk kan eller ren flæskekød
  • 1 æg
  • 2 dl. mælk
  • ½ dl hvedemel
  • ½ dl rasp
  • 1 revet løg
  • Salt og peber
  • Smør eller margarine
  • Mel
  • Æg
  • Pankorasp eller almindelig rasp
  • Olie og smør til stegning.

Sådan gør du

  • Skær det øverste grønne af porretoppene, som dernæst skylles grundigt for jord.
  • Del hver porre i 3 – 4 mindre stykker af ca. 6 – 8 cm i længden.
  • Varm en gryde op med saltet vand i til kogepunktet.
  • Kog porrerne deri i 10 minutter. Hæld vandet fra og lad porrerne afdryppe.
  • Riv løget
  • Læg kødet i en skål.
  • Kom løg, mel, rasp, æg, mælk og salt og peber i.
  • Bland det hele sammen til en fars.
  • Stil farsen til side i 30 minutter.
  • Del farsen i lige dele der passer til antal porre. Det er ca. 80 – 100 gr. Hvis man får 6 porrestykker.
  • Placer farsen på et spækbræt med et stykke film på og tryk det ud til en firkant.
  • Læg porren midt på farsen som foldes rundt om porren. Brug filmen til at rulle farsen rundt om porren.
  • Gør det samme med resten af farsen og porrerne.
  • Hæld mel op i en dyb tallerken.
  • Pisk ægget i en dyb tallerken.
  • Hæld pankorasp op i en dyb tallerken.
  • Vend først de farserede porre mel, dernæst i æg og til sidst i raspen.
  • Steg dem gyldne på alle sider på en pande med lidt olie og smør i til stegning.

Noter

Server farserede porre med eksempelvis en salat af rosenkål, æbler og rødløg vendt i en vinaigrette.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hjemmelavet farserede porrer

Sådan laver man farserede porrer

I min opskrift på farserede porrer koger jeg porrerne i 10 minutter. Jeg sørger for at de derved ikke trævler når man skærer i dem.
I denne ret har jeg valgt at serverer dem med en salat af kogte rosenkål, æbler og syltede rødløg som er vendt i en vinaigrette.

Skyllede porrer

Rens porrerne grundigt for jord og skær dem i mindre stykker af ca. 6 – 8 cm.

Rørt fars til farserede porrer

Rør en fars sammen.

Fars om porre

Placer den kogte porre på farsen.

Rørt fars til porre

Rul farsen rundt om porren.

Rå fars lagt om porre

Pak farsen tæt rundt om den kogte porre.

Fars vendt i rasp

Vend den farserede porrer i mel, æg og til sidst rasp.

Stegte farserede porrer

Steg de farserede porrer gyldne og sprøde på en pande, på alle sider.

Porrer med rosenkål

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!