Opbagt sovs også kaldet bechamel sauce, der bruges som grundsovs til flere sovse som persillesovs til stegt flæsk, løgsovs, brun sovs eller til lasagnen.
Læs Også Om: Bearnaise Sauce // Rødvinssauce på kantareller // Kalvefond
Opbagt sovs en klassisk sovs
Opbagt sovs er en vidunderlig og nem grundsovs til rigtig mange sovse, som persillesovs, løgsovs, bechamel sauce eller grund sovsen til stuvet spidskål.
Udskriv
Pin
Bedøm
Ret: Sauce, Tilbehør
Køkken: Dansk/Fransk
Ingredienser
- 20 g smør eller margarine.
- 1½ spsk. mel.
- ca. 2 – 3 dl. mælk.
- Salt og peber.
- Citronsaft
Sådan gør du
- Varm mælken op til under kogepunktet.
- Smelt smørret ved middelvarme i en gryde.
- Drys melet i og lad det falde til bunds.
- Pisk melblandingen sammen og lad det brænde af i et par minutter for, at melsmagen forsvinder.
- Hæld lidt mælk i af gangen mens der piskes.
- Når jævningen er tyknet hældes mere mælk i, indtil sovsen har den ønskede tykkelse.
- Smag til med salt og peber, og evt. lidt citronsaft.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!
Ill 1 l.sovs er det vel 50 g smør og 4 spsk mel?
Hej Bente
Jeg ville gå efter lidt mere, hvis du skal have en tyk sovs. Evt. 80 g. smør og 5 – 6 spsk. mel. Du kan altid lave en meljævning efterfølgende hvis den er for tynd.
Glædelig jul.
Søren