Opbagt sovs også kaldet bechamel sauce, der bruges som grundsovs til flere sovse som persillesovs til stegt flæsk, løgsovs, brun sovs eller til lasagnen.
Læs Også Om: Bearnaise Sauce // Rødvinssauce på kantareller // Kalvefond
Opbagt sovs en klassisk sovs
Ingredienser
- 20 g smør eller margarine.
- 1½ spsk. mel.
- ca. 2 – 3 dl. mælk.
- Salt og peber.
- Citronsaft
Sådan gør du
- Varm mælken op til under kogepunktet.
- Smelt smørret ved middelvarme i en gryde.
- Drys melet i og lad det falde til bunds.
- Pisk melblandingen sammen og lad det brænde af i et par minutter for, at melsmagen forsvinder.
- Hæld lidt mælk i af gangen mens der piskes.
- Når jævningen er tyknet hældes mere mælk i, indtil sovsen har den ønskede tykkelse.
- Smag til med salt og peber, og evt. lidt citronsaft.
Ill 1 l.sovs er det vel 50 g smør og 4 spsk mel?
Hej Bente
Jeg ville gå efter lidt mere, hvis du skal have en tyk sovs. Evt. 80 g. smør og 5 – 6 spsk. mel. Du kan altid lave en meljævning efterfølgende hvis den er for tynd.
Glædelig jul.
Søren