og

Opbagt sovs også kaldet bechamel sauce, der bruges som grundsovs til flere sovse som persillesovs til stegt flæsk, løgsovs, brun sovs eller til lasagnen.

Opskrift på opbagt sovs

Læs Også Om:  Bearnaise Sauce //  Rødvinssauce på kantareller  // Kalvefond

Opskrift på opbagt sovs

Opbagt sovs en klassisk sovs

Opbagt sovs er en vidunderlig og nem grundsovs til rigtig mange sovse, som persillesovs, løgsovs, bechamel sauce eller grund sovsen til stuvet spidskål.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Sauce, Tilbehør
Køkken: Dansk/Fransk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 20 g smør eller margarine.
  • spsk. mel.
  • ca. 2 – 3 dl. mælk.
  • Salt og peber.
  • Citronsaft

Sådan gør du

  • Varm mælken op til under kogepunktet.
  • Smelt smørret ved middelvarme i en gryde.
  • Drys melet i og lad det falde til bunds.
  • Pisk melblandingen sammen og lad det brænde af i et par minutter for, at melsmagen forsvinder.
  • Hæld lidt mælk i af gangen mens der piskes.
  • Når jævningen er tyknet hældes mere mælk i, indtil sovsen har den ønskede tykkelse.
  • Smag til med salt og peber, og evt. lidt citronsaft.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. bente

    Ill 1 l.sovs er det vel 50 g smør og 4 spsk mel?

    Svar
    • Søren

      Hej Bente
      Jeg ville gå efter lidt mere, hvis du skal have en tyk sovs. Evt. 80 g. smør og 5 – 6 spsk. mel. Du kan altid lave en meljævning efterfølgende hvis den er for tynd.
      Glædelig jul.
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!