Hakkebøf af Krondyr er en skøn opskrift på hakket krondyrkød, med masser af smag.
Krondyr kød er anderledes end hakket oksekød, både smags og konsistensmæssigt. Konsistensen kan minde om kalv, hvilket vil sige mere fint i kødets struktur, og smagen er også mere fint i det, men ikke ekstremt mærkbart.
Opskrift på hakkebøf af krondyr
I denne opskrift på hakkebøffer af kronvildt kød valgte jeg, at tilberede bøfferne ved at stege dem panden, og serverede dem med en god gang gammeldags karamelliseret løg til, og revet peberrod på toppen for, at give det hele et lille pift.
Har man ikke noget kronvildt eller kan købe det i ens nærliggende supermarked, kan opskriften sagtens laves med okse- eller kalvekød.
Resten af tilbehøret til hakkebøf af krondyr bestod egentlig af det vi havde i køleskabet, som var en pose rødbeder og sødkartofler, og nogle lange grønne bønner.
Rødbederne blev kogt, skåret i tern og glaseret i en asiatisk marinade, som er en af mine yndlingsmåder at tilberede rødbeder på. De får en asiatisk smag og bliver ligeledes dejlig karamelliseret udenpå.
I stedet for en sovs blandede jeg lidt revet peberrod med lidt hjemmelavet mayonnaise.
Alt sammen passede perfekt til kronvildt bøfferne og den lidt stærke mayonnaise sammen med de let søde kartofler og de asiatisk prægede rødbeder.
Prøv også: Elggryde
Hakkebøf af kronvildt
Ingredienser
Hakkebøf af kronvildt
- 400 g. hakket kronvildt
- Frisk revet peberrod
- 2 – 3 zittauerløg
Asiatisk glaserede rødbeder
- 4 hele Rødbeder
- ½ dl. Soyasauce
- 2 spsk. Teriyaki sauce
- 2 tsk. Fiskesauce
- 2 tsk. Revet ingefær
- 1 spsk. ris- eller mirin eddike
- ½ spsk. sesamolie
Sødkartoffel fritter
- 4 sødkartofler
- ¼ – ½ dl. olivenolie
- 1 – 2 tsk. chilipulver
- Saften fra 1 appelsin
- ½ – 1 dl. Mayonnaise
- 1 – 2 spsk. Frisk revet peberrod
Sådan gør du
Asiatisk glaserede rødbeder
- Kog rødbederne med skræl på i 20 minutter indtil de er al dente.
- Hæld vandet fra og hæld koldt vand ved, og smut dem som mandler. HUSK handsker hvis ikke man ønsker røde hænder dagen efter.
- Skær rødbederne i mundrette tern.
- Bland de øvrige ingredienser sammen i en skål.
- Vend rødbedeternene i olie på en pande ved middelvarme i ca. 5 minutter, hvor de ofte vendes.
- Hæld marinaden ved og kog dem ind ved svag varme, hvor rødbedeternene ofte vendes.
Sødkartoffel fritter
- Skræl kartoflerne som skæres i pommes frites stænger.
- Kom dem i et ildfast fad med evt. bagepapir i bunden. Hæld lidt olie ved og vend dem grundigt.
- Del appelsinerne og pres saften over sødkartoffel pommes fritterne, som vendes.
- Drys evt. lidt chili pulver og salt over.
- Bag dem i ovnen i ca. 15 – 20 minutter ved 180 grader.
- Lav en mayonniase og bland revet peberrod i efter smag.
Hakkebøf af kronvildt
- Del det hakkede kronvildt kød og form to eller tre hakke bøffer af kødet. De skal helst være minimum 2 cm i tykkelsen. Drys hakke bøfferne med salt og peber og lad dem stå ved stuetemperatur i ca. 30 minutter inden tilberedning.
- Skræl løgene som deles og skæres i skiver.
- Varm en pande op og kom noget smør i panden ved middel varme.
- Brun løgene i panden i ca. 15 minutter hvor de ofte vendes. Tag løgene af panden, som holdes lune.
- Kom noget smør i panden, og steg hakke bøfferne i ca. 10 – 15 minutter i alt, hvor de vendes et par gange.
- Skrab den hele peberod med en kniv, så man får lange tynde peberrodsflager. Disse placeres ovenpå løgene.
Noter
Krondyr kød eller bare vildt kød er ikke længere så svært, at købe, da flere mindre og større supermarkeder har flere slags typer vildtkød på køl eller frost.
Kan man ikke købe det i supermarkedet kan man enten bestille det over nettet eller ved sin slagter eller gennem de forskellige kommuner og plantager.
Kan du købe noget kronvildtkød vil jeg forslå at du kaster dig ud i enten min opskrift eller en anden, da kødet er værd at prøve.
Hvis jeg en anden gang støder på hakket vildt bliver det ikke sidste gang det ryger med hjem.
Det ser super lækkert ud, så det skal da prøves. Jeg kan varmt anbefale at købe kødet hos Jelling naturkød, enten som kød til selvhak, eller som færdig hakket fars.
Rigtig lækkert! Tak for vejvisning og for ny inspiration til rødbederne 😍
Hej Mette
Tusinde tak for rosen, og I kunne lide rødbederne.
Er jeg glad for.
De bedste hilsner
Søren