ForsideHovedretterNyretapper og morkelsauce

Kommentarer

Nyretapper og morkelsauce — 11 kommentarer

  1. Hej Søren,

    Kan man intervalstege nyretapper ?
    Jeg er kommet til at købe en ordentlig omgang nyretapper til min mands fødselsdag. Jeg stresser bare hurtigt, hvis jeg skal stege kød midt i forretten og gæsterne sidder og kigger.
    Intervalstegning plejer at være min redning. Jeg ved, at jeg kan braisere kødet, men min mand har sat næsen op efter rødt kød.

    Hilsen Tina

    • Hej Tina
      Umiddelbart vil jeg sige nej, da nyretappere skal have meget kort tid, hvilket er ca. 3 – 6 minutter ialt afhængig af størrelsen, og derefter skal hvile.
      Det vil være lidt det samme som, at intervalstege en entrecote bøf.
      Et forslag kan evt. være, at hvis nu en anden tager ud af bordet fra forretten, og resten til hovedretten er klar og anrettet, kan de slå mave mens du bruger ca. 10 – 15 minutter på, at stege nyretapperne :-). Så burde der være mindre pres på dig :-).
      Bedste hilsner og god fødselsdag
      Søren

  2. Hey Søren,
    Du har 60 g. tørrede morkler i opskriften til 2 pers. Jeg vil servere retten til 8 pers. Hvis man ganger op med prisen på tørrede morkler, kommer jeg til at købe for mere end 1000 kr. morkler. Er der et ligeværdigt alternativ eller kan jeg reducere mængden uden nævneværdig forringelse (ordvekslingen med Thomas Rasmussen, øverst i kommentarsporet er lidt skæv ift. opskriften, som måske er ændret efter hans sp.mål) ?
    mvh Bo

    • Hey Bo
      Jeps, det har du faktisk ret i, nogle gange noget bøvl med automatisk gange metode :-). Tak for du har lagt mærke til det.
      Sidst jeg købte tørrede morkler af ca. 60 g. kostede de 90 kr.
      Bedste hilsner
      Søren

      • Hej

        Det vel ikke kun til to personer denne opskrift ?
        Bare til 6per. Så det et halvt kilo smør til sovs ?
        Og 15dl kalvefond.

        • Hej Claes
          Det har du ret i. Du kan nøjes med, at fordoble mængderne, så er der rigeligt til 6 personer.
          Automatikken i opskrift programmet er ikke lige så heldig med, at gange nogle af opskrifterne op.
          Godt nytår.
          Søren

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen