Kalvefond
I opskriftssamlingen over fonde er det nu den mørke kalvefonds tur, som er en vigtig ingrediens til den ultimative rødvinssauce. Mange vil måske tænke, at der er for besværligt, at stå og lave en sin egen kalvefond, men tidsmæssigt passer den sig selv.
Et gæt er, at det i alt tager 60 minutters arbejde. Så undskyldninger er der ikke mange af.
Du vil få omkring 5 – 2½ liter afhængig af om du koger den yderligere ned.

Kalvefond
Kalvefond er en essentil fond som bruges i rigtig mange saucer, supper og gryderetter.
Udskriv
Pin
BedømRet: Fond, Saucer, Supper, Simreretter
Køkken: Fransk
Ingredienser
- 2 kg. kalveben
- 1 -2 gulerødder i skiver
- 1 hakket løg gerne med skrællen på
- ½ halv knoldselleri i tern.
- 1 helt hvidløg grofthakket
- 1 porre i ringe
- 2 spsk. tomatpuré
- 10 peberkorn
- 5 l. vand
- 10 stilke frisk timian
- 3 laurbærblade
- Salt
Sådan gør du
- Brun kalvebenene i ovnen i ca. 30 minutter ved 250 grader, eller indtil de bliver mørke og så meget af fedtet er smeltet af benene.
- Svits grøntsagerne i en stor gryde til de har fået farve.
- Kom benene ved, og tilsæt tomatpuré og dernæst de øvrige ingredienser.
- Lad det hele koge op, og skru dernæst ned til meget svag varme, og lad fonden simre i 10 - 12 timer underlåg.
- Stil evt. fonden til afkøling i 4 timer, eller som jeg gør til dagen efter.
- Dagen derpå fjernes evt. overskydende fedt som har lagt sig øverst på fonden.
- Si fonden gennem et klæde.
- Kog evt. fonden yderligere ned til halvdelen, da den derved bliver mere kraftig.
- Som nævnt i en af de andre opskrifter om fond, hælder jeg 4 -5 dl. i fryseposer, og har på den måde altid noget hjemmelavet fond.
Noter
Frys fonden i mindre portioner så har man altid lidt ved hånden.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!