ForsideHovedretterLangtidsstegt kalveculotte med hokkaido creme

Kommentarer

Langtidsstegt kalveculotte med hokkaido creme — 21 kommentarer

  1. Hej. Det ser super ud og er vist det vis skal have til rødvin og brætspils weekend. Du skriver at du tager den ud ved 55 grader og lader den stå til 58-60 grader, som er rød. Jeg syntes ikke den er rød på billederne. Og til brætspils weekend skal den også hellere være rosa så alle, store som små kan deltage. Så hvordan rammer jeg det og hvor lang tid tager det at få de sidste 3-5 grader. Kan jeg nå at få fritterne i efter….

    • Hejsa
      Lyder super lækkert med brætspil og rødvins weekend. Hvis du vil have den rosa, som er ca. 65 grader vil jeg anbefale, at du tager den ud ved ca. 62 grader, men temperaturer kan drille lidt afhængig af ovnen, uanset om den er gammel eller ny.

      I forhold til dine fritter kan du f.eks. sætte temperaturen op til vel ca. 180 grader til fritterne og på varmluft når kalveculotten rammer 58 grader. Så længe du har et stegetermometer i culotten kan du altid holde øje med den.
      Hvis temperaturen pludselig stiger forholdsvis hurtig, så tag culotten ud af ovnen og sæt den ind igen, hvis den mangler et par grader.

      De bedste hilsner

      Søren

  2. Pingback: Ball Tip |

  3. Har i week-enden lavet langtidsstegt kalveculotte efter din opskrift, mit stk kød vejede 1300 g og efter 6 timer sagde det stadig MUH og der blev ikke spist ret meget kød skulle jeg have givet længere tid i ovnen;

    • Hej Marianne
      Det er ærgerligt når den stadig siger MUH.
      Det kan desværre drille afhængig af ovn og kødets vægt. Jeg bruger af erfaring altid et stegetermometer, hvor jeg kan følge med, og evt. skrue lidt op for temperaturen på ovnen.
      Min opskrift er også til den meget røde side, så jeg har ikke selv oplevet, at den har fået for lidt, nok nærmere lidt for meget.
      Bedste hilsner
      Søren

  4. Hej Søren. Det ser meget lækkert ud. Jeg ville gerne lave to af slagsen til en fest- men jeg skal medbringe maden og køre en time med stegene! Tror du jeg kan afkorte stegetiden den time og lade stegene trække i en flamingo kasse i staniol mens vi kører?? Og kan jeg udenvidere sætte to stege i ovnen på en gang? Det skulle jo nødig mislykkes !! Tak for svar, skal lave dem lørdag morgen?
    Mvh Tina

    • Hej Tina
      Du burde kunne afkorte tiden. Jeg har lige spurgt i et lukket forum med andre mad nørder, hvor meget kernetemperaturen stiger, og vender tilbage her på bloggen i eftermiddag igen med deres svar.
      Du bør være obs. på, at når de tilberedes kan kernetemperaturen godt stige hurtugere end det jeg skriver. Det kan afhænge af ovntype, størrelsen på culotterne. Så gør endelig det, som jeg skriver, tjek dem allerede efter fire timer.
      Bedste hilsner
      Søren

    • Hej igen Tina
      Som jeg selv tænkte bør du tage culotterne ud når de rammer 54 – 55 grader. De fleste regner med, at de ikke kommer højere op end 60 grader under køreturen, når de er tilberedt ved 60 grader. Dog kan det ske, hvis du har det mega varmt i selve bilen.
      Hvis du har mulighed for, at der er en ovn der hvor du ankommer kan du tjekke temperaturen på dem, og er den under kan de få lidt ekstra varme.
      Held og lykke med det i morgen :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      • Jamen altså, det er virkelig fornemt ?Nu er det så gået sådan at manden fik købt en udsøgt kalveculotte på knap 1,5 kg så nu prøver jeg mig frem efter dine anvisninger. Jeg har mulighed for ovn når jeg kommer frem. Det bliver spændende og du skal nok få at vide hvordan det går. Uhmm jeg kan allerede smage hvor godt det blir. Tak for hjælpen.
        Tina

          • Hej Søren- min culotte blev rigtig god ???Jeg gav den 5 timer ved 60gr men blev en anelse nervøs den sidste time for den steg kun 1 gr ca hver kvarter og jeg kunne se den ikke ville nå op til den rette temperatur. Jeg skruede altså op til 90gr den sidste halve time og kørte så afsted med den. Tror den var 50gr. Den røg på lidt indirekte varme i grillen i et kvarter da vi kom frem og så hvilede den resten af tiden. Den var kun 40gr. Jeg skar den ultra tyndt ud, den var pænt rød men meget mør og smagte lækkert sammen men hokkaido cremen og de knuste kartofler ??jeg vil helt sikkert kigge på dine opskrifter igen?

  5. Hej Søren,

    Jeg skal prøve denne på lørdag. Er det korrekt forstået, at den stadig stiger i grader selv når jeg tager den ud af ovnen og pakker i sølvpapir? Når den tages ud skal den således ikke ind i ovnen igen?

    Beklager et begynderspørgsmål, men vil lige være sikker da jeg helst ikke vil gå galt i byen 😛

    • Hej Oscar
      Du behøves ikke beklage, alle spørgsmål er velkomne :-).
      Det er korrekt, at kalveculotten stiger i kernetemperatur når du tager den ud, og pakker den i sølvpapir. Jeg mener, at temperaturen stiger med ca. 2 – 3 grader.
      Nej, den skal ikke ind i ovnen igen.
      Påtænker du, at tilberede den et par timer i forvejen?
      Bedste hilsner
      Søren

      • Jeg får gæster kl 18 så påtænkte at påbegynde omkring kl 12/13 så kødet kan serveres ved en 19 tiden, ville det ikke være ok timing? 😊

        • Afhængig af hvor stor den burde det passe ca. Tag at brug et stegetermometer fra starten, så kan du bedre følge med.
          Hvis du ikke har et kan du få et i enten et større supermarked eller hos en isenkræmmer.
          Husk at ovnen ikke må være på varmluft, da den ellers bliver for varm, selv om den står på 60 grader.
          God fornøjelse med den :-).

  6. Pingback: Langtidsstegt Kalvecuvette |

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen