Langtidsstegt Kalvecuvette
Hvordan tilbereder man en kalvecuvette så den bliver perfekt? En af metoderne for, at få en lækker og super mør kalvecuvette er, at langtidsstege den i ovnen. så den holder på saften og ikke tørre ud. I denne opskrift har kalvecuvetten fået 5 timer ved 60 grader, hvor kernetemperaturen er maksimum 57 grader, hvilket vil sige af den inderste kerne er rød. Ønsker man medium skal kernetemperaturen på cuvetten være 61 grader.
Gå direkte til opskriften
Jeg serverede kalvecuvetten med en perlebyg otto lavet på portvin, små røgede blommetomater, glaserede rødbedekugler og sauterede perleløg, som passer super godt til kødet. Jeg tænker, at retten er en forårsbebuder, eller det håber jeg :-). Hvis man mere er til kalveculotte kan du læse om det HER.

Langtidsstegt Kalvecuvette
Ingredienser
Kalvecuvette
- 1 kalvecuvette
Perlebyg otto
- 3 dl. perlebyg
- 6 dl. Kalvefond eller hønsefond
- 2½ dl. portvin
Røgede tomater
- 1 bakke små aromatiske blommetomater
- Røgsmuld eller spåner
Rødbedekugler
- 4 rødbeder
- 2½ dl. kalvefond
- ½ dl. balcamicoeddike
- 1 spsk. honning
Perleløg
- 1 glas eller pose perleløg
- Smør
Sådan gør du
Kalvecuvette
- Soigner kødet for sener og fedt.
- Smør kalvecuvetten med lidt olivenolie og drys den godt med salt og peber.
- Læg den på risten i ovnen med et fad under med vand eller evt. rødvin og rodfrugter i.
- Ovnen skal være på 60 grader uden varmluft, og kalvecuvetten skal have ca. 5 timer, eller indtil den har en kernetemperatur på 56 grader for rød, og ca. 60 grader for rosa.
Rødbedekugler
- Kog rødbederne møre med skræl på. Læg dem efterfølgende i kold vand og smut skrællen af. Ligesom at smutte mandler.
- Udstik kuglerne med et parisiennejern.
- Kog kalvefond, balsamicoeddike og honning ned til en glace, hvor kuglerne glaseres i 10 minutter inden servering.
Perlebyg otto
- Kog perlebyggen sammen med fonden i ca. 25 – 30 minutter indtil de er al dente. Tilberedt med lidt bid.
- Tag låget af gryden og skru lidt op for varmen til medium.
- Tilsæt portvinen lidt af gangen, hvor det fordamper.
- Tilsæt til sidst en god klat smør.
- Smag til med salt og peber.
Røgede tomater
- Brug en kuglegrill eller gasgrill til dette.
- Vend tomaterne i lidt olivenolie og timian, hvorefter de lægges på en grøntsagsbakke eller alubakke (brug evt. noget bagepapir med huller i, så de ikke steger sig fast på bakken).
- Kom noget røgsmuld eller røgspåner på kullene ved kulgrill eller i en røgbakke ved gasgril.
- Når det begynder, at ryge lukkes det øverste spjæld næsten helt i. Lad dem røge i ca. 20 minutter, hvilket afhænger af størrelse og hvor meget de falder sammen. Varm evt. tomaterne op i ovnen inden servering.
Perleløg
- Sauter perleløgene i smør på en pande til de får en gylden overflade.
- Dette gøres 10 minutter inden servering.
Noter
Anret f.eks. som nedenstående.