og

Grillet Kalveculotte og Madagaskarsauce

af | 26. okt 2017 | Hovedretter, Okse - Kalvekød, Opskrifter, Saucer

Grillet Kalveculotte og Madagaskar pebersauce

Grillet kalveculotte og madagaskar pebersauce er en super skøn og lidt retro agtig sauce, jeg næsten havde glemt alt om. For en del år siden var den fast på lørdagsmenuen sammen med en god bøf.
Denne gang har jeg lavet madagaskar pebersaucen med en skøn en grillet kalveculotte, hjemmelavede ovn pommes frites og grillede gulerødder.
Alt sammen gør det ud for et nemt, men også skønt måltid, der sagtens kan serveres for nogle gæster.

Jeg må indrømme, at jeg igen blev totalt forelsket i denne madagaskar pebersauce, der både kan tilberedes i den milde ende eller i den noget mere stærke ende. Alt afhængig af hvor mange madagaskar peberkorn man tilsætter.

Opskrift på grillet kalveculotte

Jeg valgte at grille en kalveculotte for, at give den lidt af røgsmagen fra grill kullene. Jeg vælger stadig min grillkul fremfor gasgrill af den grund jeg ønsker rigtig grillsmag. Den lækre madagaskar pebersauce passer super skønt med culotten. Man kan også grille en okseculotte, som skal have lidt længere tid end en kalve culotte. Jeg foretrækker personligt kalveculotte, da kødet er lettere og finere i strukturen. Efter jeg har skrevet denne opskrift har jeg udskriftet kul grillen med en gas grill. Dette har både fordele og ulemper.

Gulerødderne er fra vores egne højbede, og der er stadig friske gulerødder, som endnu ikke er spist er orme og andre sjove insekter. Gulerødderne såede jeg i marts måned sammen med vores barnebarn, som har haft rigtig meget sjov med, at trække dem op af jorden, når han er på besøg. Grillede gulerødder som med deres karamelliserede overflade passer skønt sammen den grillede kalveculotte og madagaskar sauce.

Prøv også disse dejlige opskrifter: Steak af Kalvehøjret // Whiskysauce

Grillet Kalveculotte og Madagaskar pebersauce

Grillet Kalveculotte & Madagaskarsauce

Madagaskar peber sauce er en super skøn og lidt retro agtig sauce, jeg
næsten havde glemt. For en del år siden var den fast på lørdagsmenuen
sammen med en god bøf.
3.67 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Kalv, Okse, Sauce
Køkken: Dansk
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 25 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

kalveculotte

  • 1 kalveculotte af ca. 1 – 1½ kg
  • Olie
  • Salt og peber

Ovn pommes frites

  • 1 pose bagekartofler
  • dl. lagereddike
  • Olie
  • Groft havsalt

Grillede gulerødder og hvidløg

  • 500 g. gulerødder i forskellige farver
  • 4 hele hvidløg
  • Olie
  • Salt og peber

Madaskar Pebersauce

  • 3 dl. kalve- eller hønsefond
  • dl. fløde
  • ½ dl. cognac eller mørk rom ikke Captain Morgan
  • 1 skalotteløg
  • 3 – 4 spsk. grønne syltede pebre fra dåse
  • 1 – 2 spsk. tomatpure
  • Salt og peber

Sådan gør du

Kalveculotte

  • Tag den ud af køleskabet ca. 1 time før tilberedning for, at dens temperatur ikke er køleskabskoldt når den skal tilberedes.
  • Rids kalveculottens fedt overflade. Undgå at skære ned i selve kødet.
  • Smør den med olivenolie og drys med flagesalt og peber.
  • Grill den først over direkte blus for at brune overfladen.
  • Sæt et stegetermometer i og lad den grille indirekte (ikke over blus/kul) i ca. 40 – 50 minutter eller indtil dens kernetemperatur er 56 grader for rød, 60 for rosa.
  • Tag den af grillen og lad den hvile i ca. 10 minutter.
  • Inden servering skæres den ud i tynde skiver.

Ovn pommes frites

  • Skræl eller vask kartoflerne.
  • Skær dem i skiver af ca. 1 cm og dernæst i stænger af ca. 1 cm.
  • Skyld dem dernæst grundigt under rindende vand for, at få stivelsen vasket ud.
  • Fyld en gryde med vand og lagereddiken, lad det koge op. PS ingen salt.
  • Når vandet koger kommes kartoffelstængerne i.
  • Lad det småkoge ved svag varme i ca. 15 – 20 minutter.
  • Hæld vandet fra og damp dem grundigt for væde.
  • Hæld kartoflerne i en skål, som stilles på køl i mindst et par timer, gerne mere eller natten over.
  • Vend nu kartoflerne i olie.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir på.
  • Sæt dem i en forvarmet ovn uden varmluft på 200 grader i ca. 45 – 55 minutter. Halvvejs vendes de alle.

Grillede gulerødder og hvidløg

  • Skrub gulerødderne og del dem på langs.
  • Skær hvidløgene over.
  • Pensl gulerødder og hvidløg med olie og drys dem med salt.
  • Grill dem direkte indtil de får grill streger og de bliver en anelse gyldne.
  • Grill dem færdig indirekte i ca. 15 – 20 minutter

Madaskar Pebersauce

  • Hak skalotteløget fint.
  • Varm en mindre gryde med lidt olie i.
  • Sauter skalotteløget ved svag varme indtil de er glasklare.
  • Tilsæt 1½ spsk. madagaskar peberkorn og tomatpure. Lad det stege med i et par minutter.
  • Hæld dernæst cognac eller rom ved og lad alkoholen fordampe.
  • Tilsæt fonden og blend det hele med en stavblender.
  • Hæld fløden ved, at lad det simre indtil det har en passende tykkelse.
  • Inden servering kommes yderligere 1 – 2 spsk. madagaskar peberkorn ved og smages til med salt og peber.

Noter

Madagaskar peber findes på glas eller dåse i supermarkederne.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Peber fra madagaskar

Brug de grønne pebrer som ligger i lage på dåse.

Kalveculotte med madagaskar peber sauce
Server det grillet kalvekød med de hjemmelavede pommes frites og madagaskar pebersaucen til.

Pudset kalve culotte
Sørg for at pudse kalveculotten for noget af fedtet, som dernæst ridses. Smør den med lidt olivenolie og drys med salt og peber.

Pebersauce af madagaskar peber og kalveculotte

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Tina Lohmann

    Jamen det skal da vist være menuen på lørdag – ser lækkert ud:)

    Svar
    • Søren

      Super, så er den hjemme :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Philip

    Tak for en god opskrift!
    Hvordan kan det være du ikke anbefaler at bruge captain Morgan Rom?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Phillip
      Tak :-).
      Grunden til at jeg ikke anbefaler en Captain Morgan Rom skyldes den efter min smag er alt for krydret. Dvs. den er tilsat krydderier, fremfor en rom som har ligget på fade, og derved opnået sine smagsnoter.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!