Steak af kalvehøjreb
Jeg har i et andet indlæg skrevet om ungkvæget vi købte en ottendedel af og næsten har fået spist. Der gemte sig heldigvis et par gode steaks af kalvehøjreb. Lige for tiden bruger jeg meget tid på, grillen, så de selvfølgelig også samme vej. Jeg valgte, at holde det meget simpelt og serverede nye friske gulerødder og blancheret spidskål til. Andet var ikke nødvendig på en sommerdag.
Prøv også: Grillet Entrecotes // T-Bone Steak
Grillede kalvhøjrebs steak
Smagen er et par gode kalvehøjrebs steaks på grillen med nye små gulerødder kan sagtens gøre det ud for en lækker sommer middag.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Hovedret, Grill, Kalvekød, Grøntsager, Tilbehør
Køkken: Dansk
Ingredienser
- 2 højrebs steak pr. person
- 1 bundt små gulerødder med top
- 1 dl. hyldeblomsteddike eller æblecidereddike
- 2 spsk. honning
- 1 spidskål
- 25 g smør
- 6 jordbær
- Frisk hakket estragon
Udstyr
Sådan gør du
Dampet spidskål
- Snit spidskålen i strimler af ½ cm tykkelse.
- Sæt en gryde med vand over med smør og salt i, hvor spidskålen blancheres i ca. 5 minutter.
- Si spidskålen og lad den dryppe af.
- Skær jordbærerne i store skiver og anret dem ovenpå spidskålen ved servering.
Gulerødder
- Rens gulerødderne for jord og skær det meste af toppen af, men behold 2 -3 cm tilbage.
- Gulerødderne vendes i lidt olie og drysses med salt, hvorefter de grilles på direkte varme på grillen til de får grillstriber og bliver let glaserede. (Du kan også vælge, at tilberede dem på panden, hvor du hælder hyldeblomsteddiken ved).
- Læg dem dernæst over på den indirekte side af grillen.
- Hæld hyldeblomsteddiken og honningen i en folie bakke og lad det koge ned. Inden servering vendes gulerødderne i glaseringen, hvorefter de drysses med friskhakket estragon.
- Husk, at gulerødder og estragon elsker hinanden.
Højrebs steak
- Salt steaken mindst en time før tilberedning.
- Tag den ud af køleskabet en 30 – 60 minutter før den skal på grillen for, at den får stuetemperatur og tilberedes ensartet.
- Grill den direkte, hvor den ofte vendes. Såfremt den er meget tyk kan den tilberedes indirekte halvdelen af tiden.
- Jeg gav mine steaks ca. 3 minutter på hver side, og lod dem derefter hvile i 5 minutter.
Noter
Det er ofte en god ide, at vælge nogle steaks af en tyk størrelse, da de er betydelig nemmere at tilberede.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Gulerødderne får jeg fra en af de lokale avlere i området, som også leverer til f.eks. Henne Kirkeby Kro Henne Mølle Å Badehotel med flere. Han dyrker disse lækre smagfulde små gulerødder med top på. I januar måned var jeg ude ved ham efter vintergrøntsager, hvor jeg fik nogle af de små gulerødder med, der fortsat holdt i jorden. De var på det tidspunkt okay, at bruge, men kan ikke sammenlignes med de nye der kan købes nu.
Server evt. lidt godt brød og en god pesto til.
0 kommentarer