Grillet entrecote med en frisk avocado salsa på toppen er en lidt anderledes måde at serverer et skønt stykke kød på. Sammensætningen mellem entrecoten og salsaen smager utrolig lækkert.
Avocado salsaen giver entrecote udskæringen en dejlig lækker friskhed og ekstra smag. Sammen med hasselback sødkartofler kan denne grill ret være et rigtig godt alternativ til eksempelvis en skøn sommeraften som Sct. Hans, som vi altid fejer sammen med vores gode venner.
Grillet Entrecôte
Udskæringen entrecote er førsteklasses udskæring af oksekød. Udskæringen kommer fra ribbens området, hvor man i engelsk talende lande kalder den Rib. Entrecote er et de oksekøds stykker som både har masser af smag, og er mørt. Dette skyldes primært hvor det er udskåret fra. Et stykke oksekød af denne slags skal ikke have lang tid på grillen, og er bedst når det har en tykkelse på mindst 2 centimeter. Er det tyndere bliver det hurtig over tilberedt.
Steak Entrecote med sødkartofler
Vi er utrolig glade for hasselback sødkartofler som tilbehør til mange forskellige slags kød, fisk eller fjerkræ. Grunden er at hasselback af sødkartofler er et super godt alternativ til almindelige kartofler pga. mindre stivelse og en anden skøn smag.
Meget ofte pensler jeg dem med en blanding af lime- eller appelsinsaft og olie, og drysser dem med enten timian eller chilipulver, som passer utrolig godt til kartoflens sødme.
Sammen med den let sødmefulde hasselback sødkartofler, en vellykket grillet entrecote og en dejlig frisk avocado salsa får man en perfekt sommer middag.
Det rigtig gode med avocado salsaen er at den kan laves dagen inden, og kan også gemmes et par dage efter.
Man skal dog være obs. på at vende selve avocadoen med lidt lime for, at den ikke bliver mørk og kedelig.
Hvad plejer du at spise Sct. Hans Aften?
Prøv: Côte de Boeuf
Grillet Entrecote
Ingredienser
Entrecote
- 4 stk. Entrecote af mindst 2 cm i tykkelsen
- Rabarber BBQ sauce
- Salt og peber
Avocado Salsa
- 2 avocado
- 2 snackpeber
- 4 små gule cherry tomater
- 1 bundt frisk koriander
- 1 lime
Hasselback Sødkartofler
- 1 kg. små sødkartofler
- 1/4 dl. olivenolie
- 1 – 2 lime
- Timian
- Salt og peber
Udstyr
Sådan gør du
Entrecote
- Tag bøfferne ud af køleskabet ca. 1 time inden tilberedning, hvor de saltes.
- Grill entrecoterne på grillen over direkte varme de første 4 minutter, hvor de vendes hvert minut.
- Smør dem evt. med en rabarber bbq sauce og placer dem over indirekte varme de næste 4 – 6 minutter med gill låget lukket. Kernetemperaturen på entrecoterne skal være 56 grader for rød. Tag dem af og lad dem hvile i 6 – 10 minutter med et klæde over.
- Ved servering kommes 1 – 2 skefulde avocado salsa ovenpå entrecoterne.
Hasselback sødkartofler
- Skræl sødkartoflerne, og skær en tynd skive af bunden så de står stabilt.
- Skær tynde skiver 2/3 ned i kartoflen.
- Placer dem i et ildfast fad.
- Bland olivenolie og limesaft, som pensles på sødkartoflerne.
- Drys dem med timian og salt.
- Bag dem i ovnen i ca. 30 – 45 minutter ved 200 grader afhængig af størrelsen.
Avocado Salsa
- Del avocadoen, fjern stenen og tag kødet ud.
- Skær dette i mindre tern.
- Del snackpeberen, fjern kernerne og skær den i mindre tern.
- Skær tomaterne i mindre tern.
- Hak korianderen.
- Bland det hele i en skål, og smag til med limesaft, salt og peber.
Noter
Server den grillede entrecote med sødkartoffel og salsa til.
0 kommentarer