Kalvehøjreb med Bearnaice Sauce og Pommes Fondante

af | 18. feb 2012 | Okse/Kalvekød, Opskrifter, Saucer

To store herre kalvehøjrebs bøffer til en fredag aften med hjemmelavet bearnaise sauce og Pommes Fondante af kartofler og rodfrugter, er en fantastisk start på weekenden. Og en lækker Syrah fra In Situ, Chile.

Ingredienser 2 personer:

  • 2 stk. kalvehøjrebs bøffer.
  • Bearnaise sauce.
  • Bage kartofler.
  • Gulerødder.
  • Knold selleri.
  • Pastinak.
  • Frisk timianstilke.
  • Olie.

Pommes Fondante: Skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i firkanter af ca. 2 x 4 cm, alt afhængig af størrelsen på dem. Sauter dem på en pande i olie eller klaret smør til de er gyldne på alle sider. Kom dem i et fad og hæld olie over. Læg en masse frisk timian kviste mellem. Bag dem i ovnen i ca. 30 – 40 minutter ved 180 grader.

Kalvehøjreb: Rids fedtkanten. Krydder med salt og peber. Steg først fedtkanten. Bøfferne var forholdsvis store og fik 4 minutter på hver side, hvorefter jeg lod dem hvile i 10 minutter.

Opskrift på Bearnaise Sauce

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Beouf Stroganoff | GASTROmad - [...] de tilberedes. Da jeg ikke har en fritøse tilbereder jeg dem på samme måde som Pommes Fondante, men uden…
  2. Lammeculotte på Kålrabimos | GASTROmad - [...] både lammet og kålrabien. Derudover kunne jeg ikke lade være med, at lave lidt pommes fondant og en sauce…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!