og

Braiseret kalveskank

af | 29. jan 2021 | Hovedretter, Okse - Kalvekød, Opskrifter, Simremad

Langtidsstegt og braiseret kalveskank

Braiseret kalveskank er en nem og lækker opskrift hvordan man får alt den skønne smag ud af en kalveskank.

Tilberedning af en hel braiseret kalveskank i øl er ægte vintermad, hvor udskæringen passer sig selv i ovnen i omkring 5 timer, mens den udsender den skønneste duft i køkkenet.
Denne kalveskank som jeg braiserede i en stegeso eller römertopf i ovnen sammen med øl og urter vejede 2½ kilo. Efter den havde simret i 5 timer kunne jeg nemt pille kødet af benet.
Samtidig er det ret blæret at kunne servere en hel kalveskank for sine gæster, hvor man skærer kødet af benet ved selve bordet. Desuden er en hel kalveskank et flot syn.

Kalveskanken som både kan være fra en kalv eller okse er det nederste på benet, som ligeledes skæres ud til osso buco stykker. Kender man til Osso Buco ved man hvor meget skøn smag kødet fra en udskåret kalveskank indeholder.

Grunden til den utrolig god smag i en braiseret kalveskank skyldes at udskæringen indeholder en del bindevæv og sener, som giver mere smag.

Det betyder også at tilberedningen af en hel braiseret kalveskank er over lang tid og ved lavere temperatur end andre stege.

Jeg købte min kalveskank ude på landet ved en gårdbutik. Jeg tror det kan være svært at skaffe en skank i supermarkedet, men findes der en slagter i din by er jeg sikker på at du kan bestille en kalveskank eller okseskank.
Det kan ligeledes være at den kan bestilles over nettet, hvor der er ved at være flere netbutikker der sælger forskellige gode udskæringer fra både kalv og okse.

Prøv også disse opskrifter: Osso Buco // Langtidsstegt Svineskank // Oksehale Ragout

Braiseret Kalveskank

Braiseret kalveskank Nem opskrift med tilberedning i stegeso

Braiseret kalveskank er en nem og lækker opskrift hvordan man får alt den skønne smag ud af en kalveskank.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Kalvekød, Simremad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 5 timer
Samlet tid: 5 timer 25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 stk. kalveskank min vejede 2½ kg.
  • 1 stk. porre
  • 2 gulerødder
  • 2 persillerødder
  • ¼ knoldselleri
  • 2 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 Bouquet garni af friske timiankvist, rosmarinkviste og laurbærblade
  • 8 peberkorn
  • 1 – 2 stk. mørk øl som ale
  • Rapsolie til stegning

Sådan gør du

  • Fyld Römertopfen med vand og sænk den i vand i 30 minutter så den ikke tørre ud.
  • Tag kalveskanken ud af køleskabet 2 timer inden tilberedning for at den får stuetemperatur og derved ikke er kold når den tilberedes.
  • Drys kalveskanken med salt og peber
  • Varm en pande op ved høj varme, og kom et par spsk. olie på panden. Brun kalveskanken på alle sider.
  • Tag kalveskanken af panden og sæt den til side.
  • Rens og skræl de grøntsager der skal skrælles.
  • Del porre, gulerødder og persillerødder på langs som skæres i skiver.
  • Knoldselleri, skalotteløg og hvidløg skæres i mindre tern.
  • Bind en bouquet garni af timian- og rosmarinkviste og laurbærblade.
  • Tag Römertopfen op af vandet og tør den udvendig.
  • Placer grøntsagerne i bunden og læg kalveskanken ovenpå.
  • Hæld øl ved så det når halvvejs op af kalveskanken.
  • Bouquet garni presses ned i øllet sammen med peberkornene.
  • Læg låget på Römertopfen som stilles i en kold ovn, der tændes på 150 grader.
  • Lad kalveskanken stege i omkring 4 – 5 timer. Den er færdig når kødet næsten falder fra benet.

Noter

I stedet for øl kan man bruge rødvin eller hvidvin eller en kalvefond.
Server kalveskanken med en god urtemos.
 
 
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Braiseret Kalveskank

Sådan tilberedes kalveskank

De grøntsager og væden fra øllet og den braiserede kalveskank hældte jeg efterfølgende fra og blendede med en stavblender, hvor jeg fik en skøn og utrolig smagfuld sovs. En perfekt måde at lave en nem sovs på.
Udover kødet lavede jeg en Urtemos af kartofler, knoldselleri, kålrabi og porre. Man kan uden problemer bruge de rodfrugter man selv synes passer bedst.
Men grunden til at jeg ofte kommer fint snittet porre i en mos er, at det giver en super god smag til mosen.

Man kunne også servere hjemmelavede Syltede Rødløg til braiseret kalveskank som meget hurtig kan syltes samme dag, som de skal serveres.

Følger du med her hos mig ved du måske, at jeg elsker simremad i næsten alle afskygninger og der er ved at være mange forskellige dejlige opskrifter på simremad her på bloggen.

Opskrift på braiseret kalveskank

Server den hele braiserede kalveskank i et fad med grøntsagerne til.

Stegt kalveskank

Brun kalveskanken på alle sider. Sørg altid for at tage den ud af køleskabet så den ikke er kold når den tilberedes.

Kalv i Römertopf

Kom kalveskanken i en stegeso også kaldet römertopf med låg, som stilles i en ovn ved 150 grader i omkring 5 timer, eller indtil kødet næsten falder af benet. Brug væden til en lækker sovs.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

6 Kommentarer

  1. Jørgen mortensen

    Perfekt lige de tanker jeg havde.🐃👍

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Jørgen
      Braiseret kalveskank er en perfekt ret, og tak :-).

      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Birk

    Er det lige meget, om det er 150 grader varm luft eller alm ovn?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Birk
      Det er ved almindelig over og undervarme.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Rikke

    Bruger du væden til sovs som den er eller koger du den ind, tilsætter vin/fløde eller?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Rikke
      Du kan sagtens bruge væden til en sauce, da denne er dejlig kraftig. Du kan også som du skriver koge den lidt ind og dernæst tilsætte fløde. Da der bruges øl i væden vil jeg ikke bruge vin i den. Ellers skal du udskifte øl med vin.
      Håber du fik svar på dit spørgsmål.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!