og

Langtidsstegt Svineskank

af | Hovedretter, Opskrifter, Simremad, Svinekød

Langtidsstegt Svineskank

Langtidsbagt svineskank er en ægte simreret, hvor både skankerne og rodfrugter tilberedes på samme tid i ovnen i selskab af en øl.
Udskæringen sidder på grisens ben, og har lidt som ribbensteg en del fedt og kød, og et forholdsvis tykt ben. Når man lader benet sidde på under tilberedning giver det kødet og rodfrugterne masser af ekstra god smag.
Udskæringen svineskank egner sig rigtig godt til langtidsstegning, som jo også bare passer sig selv i ovnen.
De svineskanke jeg brugte til denne langtidsstegte opskrift er sortbrogede økologiske svin af racen Duroc, som har en virkelig god fedt marmorering. Men det betyder ikke, at en svineskank fra en anden gris ikke er lige så god som denne til langtidsstegt svineskank.

Prøv Også: PaprikaGryde til flere dage // Svinekotelet med æbler

Langtidsstegt Svineskank

Langtidsstegt Svineskank

Langtidsbagt svineskank er en ægte simreret, hvor både skankerne og rodfrugter tilberedes på samme tid i ovnen med selskab af en øl.
4.30 fra 10 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Svinekød, Simremad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 35 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Langtidsstegt Svineskank

  • 2 – 3 svineskanke
  • Groft salt
  • 6 laurbærblade
  • 2 gulerødder
  • 2 pastinak
  • 2 persillerod
  • ½ knoldselleri
  • 8 kartofler
  • 3 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille rødt spidskål
  • 8 timiankviste
  • 8 peberkorn
  • 1 øl efter smag
  • Vand

Sauce

  • 1 dl. mælk
  • Væden fra fadet
  • 25 g. smør
  • 25 g. mel
  • Lidt honning

Sådan gør du

Langtidsstegt Svineskank

  • Rids sværen på alle svineskanke i ternet mønster ned i fedtet. Sørg for, at kødet ikke skæres igennem.
  • Massér groft salt godt ned i mellem ternene og stik et par laurbærblade ned i mellem dem.
  • Stil svineskankene ret op i et ildfast fad, og hæld halvdelen af øllet ved.
  • Stil dem i ovnen ved 160 grader, uden varmluft i 1 time.
  • Skræl gulerødder, persillerødder, pastinakker, knoldselleri og kartofler som skæres i mundrette stykker.
  • Fjern skallerne fra skalotteløg og hvidløg.
  • Skalotteløgene deles på lang i både.
  • Hvidløgene hakkes groft.
  • Del spidskålet i fire både på langs.
  • Tag fadet ud med svineskankerne og kom alle rodfrugter, løg, hvidløg og spidskål rundt om svineskankene sammen med timiankvistene og peberkornene. Hæld resten af øllet i og evt. lidt vand.
  • Sæt fadet i ovnen igen, og steg dem færdig i 2 timer. Sørg undervejs for, at der hele tiden er noget væde i fadet.
  • Når svineskankene er færdige hældes væden over i en skål.
  • Er sværene ikke er sprøde placeres svineskankerne i et andet fad, som sættes i ovnen under grill, hvor de vendes indtil sværene er sprøde.
  • Tag dem ud igen, og skær kødet af og anret det sammen med benet på fadet med grøntsagerne i, og server det hele på en gang.

Sauce

  • Kom smørret i en gryde ved mellem varme.
  • Når det er smeltet drysses melet over, hvor man lader det falde til bunds inden der piskes rundt.
  • Lad smørblandingen ”brænde” lidt for, at fjerne melsmagen.
  • Hæld mælken i, og pisk rundt.
  • Kom dernæst væden fra fadet i lidt af gangen indtil man har den ønskede sauce konsistens.
  • Mangler der væde hældes evt. lidt mælk eller øl i.
  • Smag til med salt, peber og honning.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Opskrift på langtidsstegt svineskank

Jeg havde valgt, at bruge de rester af rodfrugter vi havde liggende, og suppleret dem med et rødt spidskål, som også skulle bruges i stedet for, at smide den ud efter et par dage. Du kan selv vælge om du ønsker, at bruge de samme rodfrugter eller andre. Rodfrugter og svineskank synes jeg passer rigtig godt sammen.
Øltypen jeg anvendte i opskriften til svineskank var en lys IPA på hybenroser, hvilket gør væden lidt bitter i det. Jeg kom derfor lidt honning i den efterfølgende sauce for, at fjerne noget af bitterheden. Du kan nemt anvende en anden øl type, du bedre kan lide.

Du kan i stedet for øl bruge hvidvin hvis du mere af til det, eller for den sags skyld æblemost, som har mere sødme i sig.

Antal skanker?

Afhængig af størrelsen på svineskankerne er det forskelligt hvor mange du skal anvende. Jeg vil foreslår du ser på hvor meget de vejer, og tager udgangspunkt i det. Husk at der forsvinder en del af fedtet. Jeg valgte at bruge to svineskanker til 4 personer. Disse var ikke de største men der var nok kød på dem.

Friske svineskanker

Svineskanke i fad

Ovnstegte svineskank

Langtidsstegt svineskank med sprød svær

Udskåret svineskank

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

13 Kommentarer

  1. Thomas Jacobsen

    Hej Søren, jeg har i dag prøvet din lækre opskrift på svineskank. En utrolig lækker ret som er nem at gå til.

    Svar
    • Søren

      Hej Thomas
      Det er jeg rigtig glad for, at høre, og tusinde tak for tilbagemeldingen :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Peter

    Hej Thomas
    Ser superlækkert ud.
    Når man skal sætte skankerne med grøntsager tilbage i ovnen, skal der så forsat steges med 160 grader alm. ovn??
    Dbh. Peter

    Svar
    • Søren

      Hej Peter
      Ja du sætter dem tilbage ved 160 grader i 2 timer. Oplever du at rodfrugter og grøntager efter 1 time og 45 minutter ikke er møre kan du tage svineskanken ud, og pakke den ind i et klæde. Sætte rodfrugter og grøntsage tilbage i ovnen og skrue op på 190 grader varmluft i ca. 15 – 25 minutter.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. jeanne

    Hej
    Kan man bruge en alkoholfri øl eller noget andet til retten

    MVH jeanne

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Jeanne
      Du kan sagtens bruge en alkoholfri øl eller en syrlig cider uden alkohol.
      De bedste hilsner
      Søren

      Svar
    • Kim Nielsen

      Skal der ikke salt på grøntsagerne?

      Svar
      • Søren Willadsen

        Hej Kim
        Du kan godt drysse groft salt over grøntsagerne.
        Bedste hilsner
        Søren

        Svar
  4. Else Damgaard

    Super oplæg til griseskanker.
    Smager virkeligt godt – især sovsen. Jeg lavede kartoffelmos til. Det var vellykket.
    Hvis jeg kunne finde ud af at give stjerner, så skulle opskriften have 4 1/2 stjerner.
    Else

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Else
      Tusinde tak Else, hvor dejligt at modtage dit feedback.
      Hvis du vil give stjerner klikker du bare på de stjerner der er øverst i opskriften.

      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  5. Jan Mikkelsen

    Hej Søren,
    Hvis skankerne står pænt op i fadet og stadig ikke er sprøde, efter slut tid hvordan da? Grønsager ud sammen med væske og så grill eller skal de ligge ned under grill og vendes efter lidt tid?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Jan
      Ja det vil jeg selv gøre for at få dem sprøde. Husk selvfølgeligt at holde godt øje så de ikke branker.
      En anden metode er, at skrue temperaturen op på 250 grader de sidste 10 – 15 minutter. Når de tilberedes ved 160 grader skal sværene nogle gange lige have lidt ekstra varme.
      Håber at det kan hjælpe dig :-). Og beklager det sene svar.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
      • Jan Mikkelsen

        Hej igen Søren, mange tak for svar. Nu vil jeg spørge om hvis jeg laver mine langtidsstegt svineskank i grill, kan de da stå op hele tiden for at blive sprøde, varmen er jo rundt om hele tiden og ikke som i en ovn hvor man til sidst eventuelt må bruge grill og varmen da kommer ovenfra og griller “toppen” mest på skanken?

        Svar
4.30 from 10 votes (10 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!