Paprikagryde er en utrolig lækker ret som altid falder i alles smag. Uanset om den tilberedes traditionel eller i en alternativ opskrift med eksempellvis cocktailpølser eller pølserester i. Traditionelt hedder den også mørbradgryde, da den kan bestå af svinemørbrad eller andet svinekød.
Jeg har i min udgave af paprikagryde undladt pølserne, men såfremt der var noget til overs af paprikagryden og jeg skulle spæde den op kunne jeg sagtens finde på, at tilsætte nogle cocktailpølser til gryderetten.
Opskriften er utrolig nem at gå til og retten passer næsten sig selv, mens den simrer på komfuret.
En anden rigtig god ting ved denne opskrift på paprikagryde er, at der kan være til omkring to dage og måske tre dage hvis der spædes op med lidt ekstra. Måske kan der i stedet blive lidt til fryseren, eller madpakken.
Andre gode gryderetter: Chili Con Carne // Boller i Karry // Ungarsk Gullash // Stifado
Paprikagryde En skøn gryderet
Ingredienser
- 1 kg. svinekød evt. nakkekam svinemørbrad eller svinefilet
- 100 g. god bacon evt. krydderbacon
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 store røde peberfrugter
- 150 g. champignon
- 3 spsk. tomatpuré
- 3 spsk. paprika
- 1½ spsk. mel
- 1 spsk. røget paprika
- 2½ dl. hønsefond
- 2½ dl. 18% creme fraiche eller fløde
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær baconen i mindre tern.
- Skær svinekødet i passende tern.
- Løg og hvidløg skæres i tern.
- De røde pebre skæres i strimler.
- Rens champignonerne, som skæres i skiver.
- Bland mel og 2 spsk. paprika med hinanden. Hæld det udover svinekødet og vend det godt rundt.
- Varm en stor gryde op evt. støbejernsgryden og kom lidt fedtstof i.
- Steg baconen sprøde som dernæst tages op.
- Kom svinekødet i, og steg dem brune på alle sider, hvorefter de tages op, og sættes til side.
- Tilsæt champignonerne, som steges gyldne.
- Skru ned for varmen og tilsæt løg og hvidløg, som steges med i et par minutter indtil de bliver gyldne.
- Hæld kød og bacon tilbage i gryden, og kom tomatpuréen i, som svitses med.
- Kom de røde peberfrugt strimler ved.
- Hæld det sidste paprika og røget paprika i, og rør godt rundt, og kom hønsefond i og lad den simre ved svag varme i ca. 1½ time under låg.
- 10 minutter inden servering røres creme fraichen i.
Noter
Opskrift på paprika gryde
Nogle gange kan en svinemørbrad fra supermarkederne godt blive lidt tør, når det tilberedes på panden eller i ovnen.
Ved at bruge den i denne skønne simreret bliver mørbraden ikke tør, men får masser af god smag fra den søde paprika og baconen.
Jeg tilberedte denne paprikagryde dagen inden, da jeg havde ekstra tid, og næste dag skulle jeg bare varme den op.
Når man lader en god gryderet stå og trække til næste dag får den altid endnu mere lækker smag. Dette er uanset om det er en prisbillig som denne eller en dyr gryderet.
Kombinationen af peberfrugter, paprika krydderi og svinekød er en vidunderlig lækker måde, at lave en gryderet på og som smager afsindig godt.
Skal man bruge en bestemt slags svinekød til paprikagryde?
Man kan bruge det man selv ønsker der skal i retten. Traditionelt i en paprikagryde bruger man svinemørbrad, men man kan godt som jeg har skrevet i opskriften bruge nakkekam, svinefilet eller pølser. Når man bruge en nakkekam skal man være obs på, at den indeholder mere fedt end mørbrad og filet.
Hvad passer bedst af tilbehør til en paprikagryde?
Jeg valgte, at serverer brune ris til min version, men man kan sagtens lave en god gang urte- eller kartoffelmos som igen gør, at gryderetten strækker sig over en ekstra dag.
Server paprika gryden med ris til.
Ser superlækkert ud. Måske jeg vil skære de 150 champignon ned til 15 stk Skal bestemt prøves!
Hej Lars
Tak skal du have. Kan ikke forstå, at du synes 150 er for mange ;-).
Der skal vist lige sættes et G. efter de 150, så passer det lidt bedre.
Bedste hilsner
Søren
Jeg vil prøve at lave din dejlige opskrift på Paprikagryde til min mødregruppe. Vil blot spørge om, hvornår de røde peberfrugter skal tilsættes retten ? Kan paprikagrydden fryses ?
Venlig hilsen
Helle
Hej Helle
Ja det skal de. Jeg kan se, at jeg har skrevet røde peber, hvilket skulle have været peberfrugter :-).
Du kan sagten fryse retten.
Bedste hilsner
Søren
Hej Søren,
Jeg tror Helle prøvede at gøre opmærksom på, at du ikke har skrevet hvornår, under processen, de røde peberfrugter skal tilsættes i retten.
De står i ingredienslisten, men indgår ikke i trin 1-14.
Hej Joy
Det er da fuldstændig rigtigt, og UNDSKYLD Helle :-).
Jeg får det fluks rettet i opskriften, og tak Joy for, at gøre mig opmærksom på det. :-).
Bedste hilsner
Søren
Der er nu et punkt nr. 13. 🙂
Hej Søren
Kan creme fraiche koges med i en gryderet eller vil det skille.
Hilsen Benthe Damsgaard
Hej Benthe
Jeg synes at 18% creme fraiche går an, selv om jeg i nogle gryderetter oplever at den skiller lidt.
Bruger du en 18% kan du til sidst bruge lidt maizena blanding for at samle og tykne saucen.
I stedet for en piskefløde kan du bruge madlavningsfløde.
Bedste hilsner
Søren