og
Opskrift på paprikagryde

Paprikagryde er en utrolig lækker ret som altid falder i alles smag. Uanset om den tilberedes traditionel eller i en alternativ opskrift med eksempellvis cocktailpølser eller pølserester i. Traditionelt hedder den også mørbradgryde, da den kan bestå af svinemørbrad eller andet svinekød.
Jeg har i min udgave af paprikagryde undladt pølserne, men såfremt der var noget til overs af paprikagryden og jeg skulle spæde den op kunne jeg sagtens finde på, at tilsætte nogle cocktailpølser til gryderetten.
Opskriften er utrolig nem at gå til og retten passer næsten sig selv, mens den simrer på komfuret.
En anden rigtig god ting ved denne opskrift på paprikagryde er, at der kan være til omkring to dage og måske tre dage hvis der spædes op med lidt ekstra. Måske kan der i stedet blive lidt til fryseren, eller madpakken.

Andre gode gryderetter: Chili Con Carne // Boller i Karry // Ungarsk Gullash // Stifado

Gryderet af paprika

Paprikagryde En skøn gryderet

Paprikagryde eller mørbradgryde er en utrolig lækker og klassisk simreret der, falder i alles smag. Denne version er lavet med mørbrad, bacon og sød paprika.
3.73 fra 11 stemmer
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Hovedret, Simreret, Svinekød
Køkken: Ungarsk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 2 timer
Antal: 4
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 kg. svinekød evt. nakkekam svinemørbrad eller svinefilet
  • 100 g. god bacon evt. krydderbacon
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 store røde peberfrugter
  • 150 g. champignon
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 3 spsk. paprika
  • spsk. mel
  • 1 spsk. røget paprika
  • dl. hønsefond
  • dl. 18% creme fraiche eller fløde
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær baconen i mindre tern.
  • Skær svinekødet i passende tern.
  • Løg og hvidløg skæres i tern.
  • De røde pebre skæres i strimler.
  • Rens champignonerne, som skæres i skiver.
  • Bland mel og 2 spsk. paprika med hinanden. Hæld det udover svinekødet og vend det godt rundt.
  • Varm en stor gryde op evt. støbejernsgryden og kom lidt fedtstof i.
  • Steg baconen sprøde som dernæst tages op.
  • Kom svinekødet i, og steg dem brune på alle sider, hvorefter de tages op, og sættes til side.
  • Tilsæt champignonerne, som steges gyldne.
  • Skru ned for varmen og tilsæt løg og hvidløg, som steges med i et par minutter indtil de bliver gyldne.
  • Hæld kød og bacon tilbage i gryden, og kom tomatpuréen i, som svitses med.
  • Kom de røde peberfrugt strimler ved.
  • Hæld det sidste paprika og røget paprika i, og rør godt rundt, og kom hønsefond i og lad den simre ved svag varme i ca. 1½ time under låg.
  • 10 minutter inden servering røres creme fraichen i.

Noter

Kan man serverer andet til end ris? Ja, du kan serverer kartofler, mos eller hvad ud har lyst til.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Opskrift på paprika gryde

Nogle gange kan en svinemørbrad fra supermarkederne godt blive lidt tør, når det tilberedes på panden eller i ovnen.
Ved at bruge den i denne skønne simreret bliver mørbraden ikke tør, men får masser af god smag fra den søde paprika og baconen.

Jeg tilberedte denne paprikagryde dagen inden, da jeg havde ekstra tid, og næste dag skulle jeg bare varme den op.
Når man lader en god gryderet stå og trække til næste dag får den altid endnu mere lækker smag. Dette er uanset om det er en prisbillig som denne eller en dyr gryderet.

Kombinationen af peberfrugter, paprika krydderi og svinekød er en vidunderlig lækker måde, at lave en gryderet på og som smager afsindig godt.

Gryderet af paprika

Skal man bruge en bestemt slags svinekød til paprikagryde?

Man kan bruge det man selv ønsker der skal i retten. Traditionelt i en paprikagryde bruger man svinemørbrad, men man kan godt som jeg har skrevet i opskriften bruge nakkekam, svinefilet eller pølser. Når man bruge en nakkekam skal man være obs på, at den indeholder mere fedt end mørbrad og filet.

Hvad passer bedst af tilbehør til en paprikagryde?

Jeg valgte, at serverer brune ris til min version, men man kan sagtens lave en god gang urte- eller kartoffelmos som igen gør, at gryderetten strækker sig over en ekstra dag.

Paprikagryde med brune ris

Server paprika gryden med ris til.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

8 Kommentarer

  1. Lars Troels

    Ser superlækkert ud. Måske jeg vil skære de 150 champignon ned til 15 stk Skal bestemt prøves!

    Svar
    • Søren

      Hej Lars
      Tak skal du have. Kan ikke forstå, at du synes 150 er for mange ;-).
      Der skal vist lige sættes et G. efter de 150, så passer det lidt bedre.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
      • Helle Koch

        Jeg vil prøve at lave din dejlige opskrift på Paprikagryde til min mødregruppe. Vil blot spørge om, hvornår de røde peberfrugter skal tilsættes retten ? Kan paprikagrydden fryses ?
        Venlig hilsen
        Helle

        Svar
        • Søren

          Hej Helle
          Ja det skal de. Jeg kan se, at jeg har skrevet røde peber, hvilket skulle have været peberfrugter :-).
          Du kan sagten fryse retten.
          Bedste hilsner
          Søren

          Svar
  2. Joy

    Hej Søren,
    Jeg tror Helle prøvede at gøre opmærksom på, at du ikke har skrevet hvornår, under processen, de røde peberfrugter skal tilsættes i retten.
    De står i ingredienslisten, men indgår ikke i trin 1-14.

    Svar
    • Søren

      Hej Joy
      Det er da fuldstændig rigtigt, og UNDSKYLD Helle :-).
      Jeg får det fluks rettet i opskriften, og tak Joy for, at gøre mig opmærksom på det. :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Der er nu et punkt nr. 13. 🙂

      Svar
  3. Benthe Damsgaard

    Hej Søren
    Kan creme fraiche koges med i en gryderet eller vil det skille.
    Hilsen Benthe Damsgaard

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Benthe
      Jeg synes at 18% creme fraiche går an, selv om jeg i nogle gryderetter oplever at den skiller lidt.
      Bruger du en 18% kan du til sidst bruge lidt maizena blanding for at samle og tykne saucen.

      I stedet for en piskefløde kan du bruge madlavningsfløde.

      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
3.73 from 11 votes (11 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!