og

Svinekotelet med æbler og løg

af | 4. feb 2016 | Hovedretter, Opskrifter, Pasta - Ris, Svinekød, Tilbehør

Stegt svinekotelet

Svinekoteletter kan ind i mellem blive til, at par tørre kedelige skiver svinekød, der ikke er værd, at sætte tænderne i. Det kan både handle om dårlig kvalitet af svinekød, eller de er for tynde og de simpelthen får lidt for meget på panden. Derfor er svinekotelet med æbler og løg en klassisk men ikke mindst en af det bedste svinekøds opskrifter.

Jo tykkere sådan et par svinekoteletter er, jo bedre og nemmere er det, at tilberede dem. Et par tynde stykker er nærmest umulige, at gøre noget ordentlig ved. Og dog, I en gryderet a la koteletter i paprika går det an. I dette tilfælde havde jeg købt, at par store tykke økologiske med skaft. Hvor både smag og kvalitet går hånd i hånd. Disse to kommer fra mit lokal område, hvor svinene er nænsomt opdrættet.

Bruger du skaft kotelet med æbler og løg giver benet hvor kødet sidder på giver ekstra god smag til selve koteletten.

Prøv andre lækre opskrifter med svinekød: Gris med Skaft // Koteletter i Fad // Braiserede Svinekæber i rødvin

Svinekotelet med æbler og løg

Gode svinekoteletter er utrolig lækre, at sætte tænderne. Sammen med æbler og rosmarin bliver de kun bedre.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Svinekød, Tilbehør,
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Svinekoteletter

  • 2 svinekoteletter
  • 2 rødløg
  • 1 æble
  • 3 kviste rosmarin
  • 4 fed hvidløg
  • dl. æblemost
  • ½ dl. havtorn kan udelades

Rub

  • 1 tsk. Chipotle eller chili pulver
  • ½ tsk. røget paprika
  • 1 tsk. Colman´s sennepspulver
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 2 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. tørret salvie
  • 2 tsk. rosen paprika
  • 1 tsk. stødt sort peber
  • 2 tsk. salt

Perlespelt med grønkål

  • dl. perlespelt
  • 5 dl. hønsefond eller vand
  • ½ dl. masala
  • ½ dl. creme fraiche 18% eller skyr
  • 10 blade grønkål

Sådan gør du

Rub

  • Blend eller mort krydderierne til en velduftende rub.

Perlespelt med grønkål

  • Kog perlespelten i ca. 20 minutter. Damp det overskydende væde væk.
  • Tilsæt masalaen mens der røres rundt.
  • Tilsæt creme fraiche.
  • Fjerne det tykkeste af stokken på grøntkålen, som skæres i mindre stykker og tilsættes perlespelten.

Svinekoteletter

  • Gnid rubben godt ind i svinekoteletten, som sættes på køl i mindst en time, men gerne længere tid.
  • Del æblet i to, og fjern kernehuset. Skær æblet ud i skiver.
  • Rødlæget skrælles og skæres små både.
  • Hvidløget skrælles og deles.
  • Steg først kotelettens fedtkant sprød og gylden på en knald varm pande.
  • Skru ned for varmen på panden.
  • Læg koteletterne på panden og kom de hele rosmarinkviste og hvidløgsfedene ved.
  • Når der er gået et minut kommes æbler, rødløg og havtorn ved.
  • Koteletterne skal stege ca. 2 – 3 minutter på hver side. Tjek dem ved, at skære et hjørne af for, at se om de er rosa. En anden måde er at tjekke kernetemperaturen med et stegetermometer, hvor den skal være 62 – 65 grader.
  • Inden servering hældes æblemosten ved, som får lov at koge ned til det halve.

Noter

Ønsker man, at bruge sin egen rub eller noget færdig blandet vil det også fungerer fint.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Sådan tilberedes svinekoteletter

Sørg altid for når du steger kød, uanset hvilken type at tage det ud af køleskabet i god tid. På den måde får kødet en bedre temperatur, så det ikke begynder at koge når den inderste del er iskold.

Uanset om du, som jeg bruger en tør krydderi rub, så drys koteletterne med salt og peber. Gerne lidt tid inden de steges.

Svinekotelet med æbler og løg

Koteletter fra økologisk svin

Koteletterne blev masseret godt ind i en lækker rub, og fik dernæst selskab af rosmarin, æbler, løg og havtorn som passer utrolig godt sammen med svinekød.

Svinekotelet med rub

Fedtkanten på koteletterne får fuld skrue for, at den bliver rigtig sprød.

Steg fedtkanten på svinekoteletten sprød

Du kan se og mærke på fedtkanten, hvornår de har fået den perfekte sprødhed.

Når koteletterne steges færdige kommes først rosmarin og hvidløg ved.

Hæld vand i panden til svinekødet

Dernæst æbler, løg, havtorn og til sidst lidt æblemost.

Opskrift på svinekotelet med æbler og løg

Serveret med perlespelt grønkål.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

6 Kommentarer

  1. Ole

    ser lækkert ud, skal prøves 🙂

    Svar
    • Søren

      1000 tak :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Elsebeth

    Det er også meget bedre at købe den slags tykke koteletter skåret på det øverste sted på ryggen, gerne med et ben, selvom man er to personer, der spiser lidt kød – her i huset deler vi altid koteletten. Vi deler også altid en pæn stor T-bone eller andre steaks frem for at købe to meget tynde. Din salat lyder dejlig. Jeg køber to flotte ‘gønkålstræer’ med rod, som jeg planter tæt på huset; så er det let at gå ud og plukke et par blade, som er sprøde og friske og også smager godt i stedet for salatblade til frokosten. Har man en altan, kan man fint have dem stående der i store potter. Et ‘rosenkålstræ’ på rod er også både smukt og dejligt at have stående, og så er man sikker på, at de er helt friske og sprøde.

    Svar
    • Søren

      Et rosenkålstræ er en super god ide, at have i enten en potte eller bedet. Så er der frisk rosenkål til hele vinteren.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Anne

    Simpelthen den bedste opskrift!
    Vi har fået retten 3 gange, en gang med ris, en gang med kartofler og en gang med perlespelt med grønkål (sidstnævnte var ikke et hit for vores teenagere)
    Men hold nu op, sikke en smag.
    Blev dog temmelig upopulær, da jeg ved en fejl kom til at putte chiliflakes i, i stedet for chilipulver🥵

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Anne
      Hvor er jeg glad for at læse at Svinekotelet med æbler og løg er den bedste opskrift.
      Tusinde tak :-).
      Ja chiliflakes kan godt rive lidt ekstra ;-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!