Svinekotelet med æbler og løg
Svinekotelet serveret med æbler og løg er en skøn og klassisk opskrift med svinekoteletter.
Svinekoteletter kan ind i mellem blive til, at par tørre kedelige skiver svinekød, der ikke er værd, at sætte tænderne i. Det kan både handle om dårlig kvalitet af svinekød, eller de er for tynde. Derved får de simpelthen for meget varme på panden. Derfor er store svinekotelet med æbler og løg en klassisk, og ikke mindst en af det bedste svinekøds opskrifter.
Svinekoteletter opskrift
Jo tykkere sådan et par svinekoteletter er, jo bedre og nemmere er det, at tilberede dem. Et par tynde stykker er nærmest umulige, at gøre noget ordentlig ved. Og dog, I en gryderet a la koteletter i paprika går det an. I dette tilfælde havde jeg købt, at par store tykke økologiske med skaft. Hvor både smag og kvalitet går hånd i hånd. Disse to kommer fra mit lokal område, hvor svinene er nænsomt opdrættet.
Bruger du svinekotelet med skaft sammen med æbler og løg giver benet, hvor kødet sidder på giver ekstra god smag til kødet.
Prøv andre lækre opskrifter med svinekød: Gris med Skaft // Koteletter i Fad // Braiserede Svinekæber i rødvin
Svinekotelet med æbler og løg
Gode svinekoteletter er utrolig lækre, at sætte tænderne. Sammen med æbler og rosmarin bliver de kun bedre.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Hovedret, Svinekød, Tilbehør,
Køkken: Dansk
Antal: 2
Ingredienser
Svinekoteletter
- 2 svinekoteletter
- 2 rødløg
- 1 æble
- 3 kviste rosmarin
- 4 fed hvidløg
- 1½ dl. æblemost
- ½ dl. havtorn kan udelades
Rub
- 1 tsk. Chipotle eller chili pulver
- ½ tsk. røget paprika
- 1 tsk. Colman´s sennepspulver
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 2 tsk. løgpulver
- 1 tsk. tørret salvie
- 2 tsk. rosen paprika
- 1 tsk. stødt sort peber
- 2 tsk. salt
Perlespelt med grønkål
- 2½ dl. perlespelt
- 5 dl. hønsefond eller vand
- ½ dl. masala
- ½ dl. creme fraiche 18% eller skyr
- 10 blade grønkål
Sådan gør du
Rub
- Blend eller mort krydderierne til en velduftende rub.
Perlespelt med grønkål
- Kog perlespelten i ca. 20 minutter. Damp det overskydende væde væk.
- Tilsæt masalaen mens der røres rundt.
- Tilsæt creme fraiche.
- Fjerne det tykkeste af stokken på grøntkålen, som skæres i mindre stykker og tilsættes perlespelten.
Svinekoteletter
- Gnid rubben godt ind i svinekoteletten, som sættes på køl i mindst en time, men gerne længere tid.
- Del æblet i to, og fjern kernehuset. Skær æblet ud i skiver.
- Rødlæget skrælles og skæres små både.
- Hvidløget skrælles og deles.
- Steg først kotelettens fedtkant sprød og gylden på en knald varm pande.
- Skru ned for varmen på panden.
- Læg koteletterne på panden og kom de hele rosmarinkviste og hvidløgsfedene ved.
- Når der er gået et minut kommes æbler, rødløg og havtorn ved.
- Koteletterne skal stege ca. 2 – 3 minutter på hver side. Tjek dem ved, at skære et hjørne af for, at se om de er rosa. En anden måde er at tjekke kernetemperaturen med et stegetermometer, hvor den skal være 62 – 65 grader.
- Inden servering hældes æblemosten ved, som får lov at koge ned til det halve.
Noter
Ønsker man, at bruge sin egen rub eller noget færdig blandet vil det også fungerer fint.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Sådan tilberedes svinekoteletter
Sørg altid for når du steger kød, uanset hvilken type at tage det ud af køleskabet i god tid. På den måde får kødet en bedre temperatur, så det ikke begynder at koge når den inderste del er iskold.
Uanset om du, som jeg bruger en tør krydderi rub, så drys koteletterne med salt og peber. Gerne lidt tid inden de steges.
Koteletterne blev masseret godt ind i en lækker rub, og fik dernæst selskab af rosmarin, æbler, løg og havtorn som passer utrolig godt sammen med svinekød.
Fedtkanten på koteletterne får fuld skrue for, at den bliver rigtig sprød.
Du kan se og mærke på fedtkanten, hvornår de har fået den perfekte sprødhed.
Når koteletterne steges færdige kommes først rosmarin og hvidløg ved.
Dernæst æbler, løg, havtorn og til sidst lidt æblemost.
Serveret med perlespelt grønkål.
ser lækkert ud, skal prøves 🙂
1000 tak :-).
Bedste hilsner
Søren
Det er også meget bedre at købe den slags tykke koteletter skåret på det øverste sted på ryggen, gerne med et ben, selvom man er to personer, der spiser lidt kød – her i huset deler vi altid koteletten. Vi deler også altid en pæn stor T-bone eller andre steaks frem for at købe to meget tynde. Din salat lyder dejlig. Jeg køber to flotte ‘gønkålstræer’ med rod, som jeg planter tæt på huset; så er det let at gå ud og plukke et par blade, som er sprøde og friske og også smager godt i stedet for salatblade til frokosten. Har man en altan, kan man fint have dem stående der i store potter. Et ‘rosenkålstræ’ på rod er også både smukt og dejligt at have stående, og så er man sikker på, at de er helt friske og sprøde.
Et rosenkålstræ er en super god ide, at have i enten en potte eller bedet. Så er der frisk rosenkål til hele vinteren.
Bedste hilsner
Søren
Simpelthen den bedste opskrift!
Vi har fået retten 3 gange, en gang med ris, en gang med kartofler og en gang med perlespelt med grønkål (sidstnævnte var ikke et hit for vores teenagere)
Men hold nu op, sikke en smag.
Blev dog temmelig upopulær, da jeg ved en fejl kom til at putte chiliflakes i, i stedet for chilipulver🥵
Hej Anne
Hvor er jeg glad for at læse at Svinekotelet med æbler og løg er den bedste opskrift.
Tusinde tak :-).
Ja chiliflakes kan godt rive lidt ekstra ;-).
Bedste hilsner
Søren