Oksekødssuppe

af | 9. dec 2022 | Forretter, Hovedretter, Opskrifter, Supper

Opskrift oksekødssuppe

Gammeldags hjemmelavet oksekødssuppe er en lækker og nem suppe lavet på okseben.

En suppe som du vil elske at varme dig på, samtidig med at der kan være mad til rigtig mange dage. Den utrolig god som både aftensmad eller en forret som i gamle dage.

En super god ting er, at oksekødssuppe er utrolig nem at lave, og passer bare sig selv mens den suger al kraften fra oksebene. En suppe jeg selv er utrolig vild med, da den smager skønt og desuden mætter. En nem måde at få en suppe som denne af okseben til at strække sig længere, er at supplere suppen med kød og melboller og flere grøntsager.

Prøv at lave disse supper: Hønsekødssuppe // Kartoffelsuppe

Gammeldags oksekødssuppe med kød og melboller

Oksekødssuppe

Gammeldags hjemmelavet oksekødssuppe er en lækker og nem suppe lavet på okseben.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Supper
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 6 timer
Samlet tid: 6 timer 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Oksekødssuppe

  • kg. oksekraftben
  • 3 stk. gulerødder
  • 2 stk. persillerødder
  • ½ stk. knoldselleri
  • 2 stk. porretoppe
  • 1 stk. løg
  • 6 kviste timian
  • 4 stk. laurbærblade
  • 8 stk. peberkorn
  • 3 liter vand
  • Salt

Suppeurter

  • 2 stk. gulerødder
  • 2 stk. pastinakker
  • ½ stk. knoldselleri
  • 1 pose Kød og melboller

Sådan gør du

Oksekødssuppe

  • Skræl gulerødder, persillerødder og knoldselleri som skæres i grove stykker.Rens porretoppene for jord og del med, og skær løget i grove stykker.
  • Kraftben, grøntsager og krydderier og vand kommes i en gryde som koges op.
  • Sæt låg på og lad det simre i mindst 3 timer helst op til 6 timer.
  • Ind i mellem skimmes det øverste af suppen for urenheder.
  • Hæld suppen gennem en sigte.
  • Suppeurter

Suppeurter

  • Ved servering skrælles grøntsagerne som skæres i mundrette tern og tilsættes suppen 20 minutter inden servering for at de bliver al dente.
  • Kød og melboller varmes ligeledes op i suppen.

Noter

Oksekødssuppe er perfekt til dagen efter og kan fryses ned.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Opskrift på oksekødssuppe

Supper som denne på oksekraftben er meget billig at selv at lave, også noget billigere end oksekødssuppe fra Mou supper. Oksekraftben koster ikke det helt store. Som jeg skriver kræver det ikke meget arbejde at lave en suppe af denne slags. Udover tid da oksekødssuppe får langt mere dejlig smag jo længere tid den får lov at simre. Den kan godt laves i løbet af 3 timer, men jeg anbefaler at du lader suppen simre i mindst 6 timer, da det giver den bedste smag.

Forskellige grøntsager som rodfrugter er en ligeledes en vigtig ting i suppen, da det også giver masser af lækker smag til oksekødssuppen.

Hvis du ønsker at få en helt klar oksekødssuppe kan du selv klare den ved at bruge denne opskrift på klaring af supper.

Suppe af oksekraftben

Jeg har desuden skåret både gulerødder, persillerødder og knoldselleri i mundrette stykker som er perfekte som ekstra fyld. Disse samt kød- og melboller giver suppen ekstra fylde.

Supper er udover de giver mad til flere dage, også supergode til fryseren. Tager du en pose frossen oksekødssuppe op dagen inden, tør den langsomt i køleskabet til om aftenen. Du kan varme den op i en gryde eller i mikroovnen.

Eneste lille ting du bør være opmærksom på, er at melboller kan langsomt opløses hvis de varmes gentagne gange op i en suppe. I virkeligheden gør det ikke særligt.

Gammeldags oksekødssuppe med kød og melboller

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!