Gammeldags hjemmelavet oksekødssuppe er en lækker og nem suppe lavet på okseben.
En suppe som du vil elske at varme dig på, samtidig med at der kan være mad til rigtig mange dage. Den utrolig god som både aftensmad eller en forret som i gamle dage.
En super god ting er, at oksekødssuppe er utrolig nem at lave, og passer bare sig selv mens den suger al kraften fra oksebene. En suppe jeg selv er utrolig vild med, da den smager skønt og desuden mætter. En nem måde at få en suppe som denne af okseben til at strække sig længere, er at supplere suppen med kød og melboller og flere grøntsager.
Prøv at lave disse supper: Hønsekødssuppe // Kartoffelsuppe
Oksekødssuppe
Ingredienser
Oksekødssuppe
- 1½ kg. oksekraftben
- 3 stk. gulerødder
- 2 stk. persillerødder
- ½ stk. knoldselleri
- 2 stk. porretoppe
- 1 stk. løg
- 6 kviste timian
- 4 stk. laurbærblade
- 8 stk. peberkorn
- 3 liter vand
- Salt
Suppeurter
- 2 stk. gulerødder
- 2 stk. pastinakker
- ½ stk. knoldselleri
- 1 pose Kød og melboller
Sådan gør du
Oksekødssuppe
- Skræl gulerødder, persillerødder og knoldselleri som skæres i grove stykker.Rens porretoppene for jord og del med, og skær løget i grove stykker.
- Kraftben, grøntsager og krydderier og vand kommes i en gryde som koges op.
- Sæt låg på og lad det simre i mindst 3 timer helst op til 6 timer.
- Ind i mellem skimmes det øverste af suppen for urenheder.
- Hæld suppen gennem en sigte.
- Suppeurter
Suppeurter
- Ved servering skrælles grøntsagerne som skæres i mundrette tern og tilsættes suppen 20 minutter inden servering for at de bliver al dente.
- Kød og melboller varmes ligeledes op i suppen.
Noter
Opskrift på oksekødssuppe
Supper som denne på oksekraftben er meget billig at selv at lave, også noget billigere end oksekødssuppe fra Mou supper. Oksekraftben koster ikke det helt store. Som jeg skriver kræver det ikke meget arbejde at lave en suppe af denne slags. Udover tid da oksekødssuppe får langt mere dejlig smag jo længere tid den får lov at simre. Den kan godt laves i løbet af 3 timer, men jeg anbefaler at du lader suppen simre i mindst 6 timer, da det giver den bedste smag.
Forskellige grøntsager som rodfrugter er en ligeledes en vigtig ting i suppen, da det også giver masser af lækker smag til oksekødssuppen.
Hvis du ønsker at få en helt klar oksekødssuppe kan du selv klare den ved at bruge denne opskrift på klaring af supper.
Jeg har desuden skåret både gulerødder, persillerødder og knoldselleri i mundrette stykker som er perfekte som ekstra fyld. Disse samt kød- og melboller giver suppen ekstra fylde.
Supper er udover de giver mad til flere dage, også supergode til fryseren. Tager du en pose frossen oksekødssuppe op dagen inden, tør den langsomt i køleskabet til om aftenen. Du kan varme den op i en gryde eller i mikroovnen.
Eneste lille ting du bør være opmærksom på, er at melboller kan langsomt opløses hvis de varmes gentagne gange op i en suppe. I virkeligheden gør det ikke særligt.
Oksekraftben, hvor finder jeg dem, når jeg ikke har en slagter i nærheden?
Hej Hanna
Hvis du har et lidt større supermarked som Superbrugsen, Føtex, Bilka har de det som regel. Måske Dagli Brugsen og Rema1000 kan også ligge inde med det.
Jeg har nogle gange spurgt, hvis de ikke har det og forhørt mig om de kan få det hjem.
Jeg håber det lykkes at skaffe dem :-).
Bedste hilsner
Søren