En kartoffelsuppe med porre og et stykke smørstegt fisk til er en ægte vidunderlig klassiker, hvor man kan få brugt mange af sine grøntsags rester. Suppen passer super godt i efterårs- og vintermånederne og er en meget nem og billig ret, at tilberede.
Hvis man fordobler ingredienserne er der til flere dage. Suppen er også utrolig nem, at varme op igen enten i gryden eller i mikroovnen, når man kommer iskold hjem, og har brug for noget at varme sig på.

Opskrift på kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe kan både tilberedes som en god hverdagsret, eller som en gæsteret man bruger som forret. Den er samtidig nem, at lave da man kan gøre det med de grøntsager man har udover kartofler. Jeg har valgt, at tilsætte knoldselleri til retten, da der var et lille hoved i køleskabet. Det gjorde kun suppen mere lækker i smagen, men man kan godt udelade knoldsellerien. Sprødstegt bacon og tyndt skåren porre passer det urolig godt sammen med kartoffelsuppen som drys på toppen.

Suppen kan som mange andre supper laves dagen før og en suppe af kartofler bliver kun bedre når den står et par dage. Samtidig kan den nemt fryses og smager stadig utrolig godt, når den tøs op.

Kartoffelsuppe Den nemmeste suppe

Kartoffelsuppe med porre og bacon drys er en nem og hurtig måde, at bruge sine grøntsagsrester til verdens bedste suppe, der samtidig mætter utrolig godt.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Suppe, Grøntsager, Hovedret, Forret, Fisk
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Kartoffelsuppe

  • 500 g. kartofler
  • 1 zittauerløg
  • 1 porre
  • ½ knoldselleri
  • ½ l. grøntsagsfond/vand
  • ½ – 1 dl. Fløde
  • Smør
  • Citronsaft
  • 100 g. helt stykke god bacon

Stegt kuller

  • Kuller
  • 4 spsk. smør
  • Olivenolie
  • Fint salt

Sådan gør du

Kartoffelsuppe

  • Kartoflerne skrælles og skæres i små tern. Gør det samme med løget.
  • Porren deles på langs, renses og skæres i tynde strimler. 1/3 del af den grønne del af porren lægges til side.
  • Varm en gryde op og kom smørret og lad det smelte.
  • Sauter kartofler, løg og 2/3 delen af porren et par minutter.
  • Hæld grøntsagsfonden ved, at lad det simre ved lav varme under låg i 20 – 25 minutter eller mere indtil kartoflerne er helt møre.
  • Blend suppen med enten en stavblender eller hæld det i en blender.
  • Kom det tilbage i gryden og tilsæt fløden.
  • Smag til med salt og peber, og lidt citronsaft.
  • Skær baconen i små tern.
  • Varm en pande op ved stærk varme, hvori de steges sprødes.
  • Kom dem dernæst op på en tallerken med noget køkkenrulle på for, at det kan suge fedtet.

Stegt kuller

  • Varm en pande op ved stærk middelvarme med ca. 1 tsk. olivenolie i.
  • Når den er varm kommes smørret i, og når det er smeltet placeres kuller fileterne på panden med skindsiden ned af i ca. 3 minutter.
  • Overøs kullerfileten med det varme smør. Når den har stegt i 3 minutter vendes den og steger i ca. 1 minut.

Anretning

  • Hæld en portion kartoffelsuppe i en dyb tallerken.
  • Placer kullerfileten midt i suppen, som drysses med den sprøde bacon og fintskårne porre.

Noter

Sammen med lidt sprødstegt bacon og tyndt skåren porre passer det urolig godt sammen med kartoffelsuppen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Læs også om andre gode supper: Fransk Løgsuppe /// Japansk Ramen Suppe /// Dejlig Rosenkålssuppe

Derudover fik kartoffelsuppen selskab af smørstegt fisk, da jeg ofte synes, at det passer utrolig godt til forskelligartede supper. Valget faldt på kuller, som var tilfældigt, da en af de lokale fiskehandlere ikke have så forskellige fiskearter som jeg havde ønsket mig.
Kulleren er en torskeart, men er mere fast i det end torskens. Derfor kan man sagtens stege den på panden i smør. Kødet er utrolig velsmagende og lækket.

Hjemmelavet suppe på kartofler

Jeg har selv lavet suppen som en god hovedret, men den kan sagtens serveres som en lidt tungere forret med et stykke fisk til.

Kartoffel suppe med fisk

Kartoffelsuppe med et stykke fisk.

Nem opskrift på kartoffelsuppe

Opskrift på kartoffelsuppe

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Thomas

    Gad vide om du mener 43spsk smør?

    Svar
    • Søren

      Hej Thomas
      Beklager det sene svar.
      Det bliver nok i overkanten. Ca. 4 spsk. smør. Det er nu rettet i opskriften.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!