Duck Ramen – Japanske Nudelsuppe

af | 7. nov 2015 | Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter, Supper

Duck Ramen

Japansk ramen suppe er en utrolig lækker suppe som kan laves af kylling eller andre ben.

Ramen er dejlig at lune sig på og smager skønt med skiver af and og smilende æg,. Nuddelsuppen kan selvfølgelig også nydes om sommeren.

Kender du til Ramen?

Det gør du faktisk, selv om du ikke ved det. Ramen er egentlig nuddelsuppe, som i begyndelsen af 1980´erne blev til et hipt måltid i Japan, som nu har udviklet til en bølge af nuddelsupper der går verden over. I 1950´erne blev instant noodles opfundet i Japan, som er en form for fastfood Ramen, selv om den hjemmelavede.

En af de vigtigste ingredienser i en Ramen suppe, udover selve suppen er ramen nudlerne. De har det specielle ved sig, at suppen sætter sig på nudlerne, fremfor ved andre former for nudler hvor væden løber af nudlerne. Jeg kunne til min ramen ikke finde ægte japanske ramen nudler, men fandt den koreanske form der hedder ramyeon, som har sammen dejlige egenskab.

Ramen Suppe

Nok om selve nudlerne. Jeg har lavet denne ande ramen, som et alternativ til den almindelige Mortens And. Hvorfor ikke prøve noget nyt? Jeg har marineret andebryster i en japansk Yakiniku bbq sauce, og derefter grillet brysterne for, at de fik en røget eftersmag. Du kan selvfølgelig tilberede dem i ovnen, fremfor grillen 

Jeg har forsøgt, at tilberede selve ramen suppen så traditionelt som det kunne lade sig gøre af en Shōyu som er en Soya sauce. Suppen er derfor lavet på kylling og grøntsager og tilsat soya sauce. Derudover har jeg tilsat andefedt og andefond for, at den fik andesmagen, og desuden fiskesauce for umami smagen. Jeg kunne også have tilsat den japanske fond Dashi.

Man kan godt bruge et andeskrog men oftest er det nemmere at bruge skroget fra en kylling, da denne koges med kødet for. På den måde får man en god og kraftig fond.

Andebryst

Duck Ramen

Kender du til Ramen? Det gør du faktisk, selv om du ikke ved det. Ramen er egentlig nuddelsuppe.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Suppe, Fjerkræ, Hovedret, Fond
Køkken: Japansk
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 8 timer
Samlet tid: 9 timer 10 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren

Ingredienser

Ramen Suppe

  • 1 kyllingeskrog
  • 3 l. vand
  • 1 dl. andefond
  • 2 spsk. andefedt
  • 1 porre
  • 2 gulerødder
  • 2 løg
  • 1 helt hvidløg
  • 4 små tomater
  • 50 g. shiitakesvampe
  • 1 tsk. koriander korn
  • 10 sorte peberkorn
  • 3 laurbærblade
  • 10 små stængler timian
  • Soya sauce
  • Fiske sauce

Andebryst

  • 2 andebryster
  • 2 spsk. Mizkan asiatisk eddike
  • 1 spsk. sake
  • 1 spsk. Teryiaki
  • 2 spsk. Soya sauce
  • 1/2 spsk. risvinseddike
  • 2 spsk. worstershiresauce
  • 1/2 spsk. rørsukker
  • 1 tsk. revet ingefær
  • 1/2 tsk. revet hvidløg
  • Hvide sesamfrø

Til Suppen

  • Ramen nudler el.lign..
  • 4 æg
  • 1/2 spidskål
  • 1/2 palmekål
  • Sesamolie
  • Sesamfrø
  • Noritang
  • Salt

Sådan gør du

Ramen Suppe

  • Det yderste af løgenes skaler fjernes. Skær løgene i grove terne. Skær det hele hvidløg i grove tern. Poren renses og skæres i skiver. Skræl gulerødderne, som skæres i skiver.
  • Hæld lidt olie i en stor gryde, hvor grøntsagerne sauteres. De må gerne få lidt farve.
  • Del tomaterne og kom dem i gryden sammen med kyllingeskroget, vand, andefond, shiitake svampe, korianderfrø, peberkorn, timian, laurbærblade.
  • Lad det hele simre i 6 – 8 timer og lad det dernæst stå natten over, hvis det er muligt.
  • Si suppen, og hæld den tilbage i en gryde.
  • Kog den ned til 2/3 dele og smag til med soya sauce og fiske sauce og evt. lidt salt. Suppen må gerne være kraftig.

Andebryst

  • Riv ingefær og hvidløg og bland det med de øvrige ingredienser.
  • Skær ridser på på tværs på brysternes skindside, og læg dem i et fad, hvor marinaden hældes over.
  • Lad det marinerer i mindst 2 timer, eller natten over for et bedre resultat.
  • Grill andebrysterne i ca. 10 minutter, eller brun dem på en pande på skindsiden, hvorefter de færdig tilberedes i ovnen ved 180 grader i 10 – 15 minutter.
  • Kernetemperaturen må gerne være på 62 – 64 grader for rosa.
  • Lad andebrysterne hvile i 10 minutter, hvorefter de skæres ud i tynde skiver.

Til Suppen

  • Skær spidskålen i tynde strimler.
  • Fjern stokken på palmekålen, som skæres i lange tynde strimler.
  • Sauter begge dele på en middel varm pande indtil de falder sammen. Hæld lidt sesamolie over, og drys med sesamfrø.
  • Varm en gryde med vand op til det koger. Kom æggene i, og sluk for varmen og læg låget på. Lad æggene koge i 6½ minut, hvorefter koldt vand hældes over.
  • Fjern skallen på æggene og del dem med en skarp kniv. Æggeblommen skal være flydende som et blødkogt æg.
  • Skær tangpladerne ud i aflange stykker, som ristet på en middelvarm pande.
  • Skær forårsløgene i tynde skrå skiver.
  • Kog nudlerne som anvist på pakken.

Noter

Kom en portion ramen nudler i bunden af en skål, og hæld suppen over. Anret suppen med andestykker, spids- og palmekål, to halve æg og forårsløg.
Server skålene med spisepinde :-).
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Prøv disse spændende opskrifter: Wagyu Ribeye med Trøfler // Teriyaki Sauce

Ramen Nudler

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

6 Kommentarer

  1. Sarah

    Det ser mega lækkert ud.
    Dog er jeg altid i tvivl ift. fond osv. Der står man skal tilsætter vand til fond, kyllingeskrog osv. men hvor meget vand? 1 liter?

    Bh.

    Svar
    • Søren

      Hej Sarah
      Du skal tilsætte 3 l. vand. Jeg kan se, at jeg ikke har skrevet, hvor meget vand der skal tilsættes til fonden.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
      • Sarah

        Mange tak for svar! Det skal jeg lave snarest 🙂 Så vi snakker en “tyk” andefond som man fx. Kan få i Irma til 3L vand?

        Go’ søndag

        Svar
        • Søren

          Angående andefonden er det når du har har opløst den tykke basisfond i 3 liter vand du skal bruge 1 dl. af. Du kan også bruge lidt mere. Jeg tænker, at såfremt det er spild, kan du undlade andefonden.

          Svar
  2. Lene

    Jeg undrer mig over, hvorfor det ikke koges på andeskrog? Ville det ikke være bedre eller er der en tanke bag?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Lene
      Det kan sagtens koges på andeskrog, hvis man kan få fat i et. Grunden til jeg har kogt min ramen med kylling er, at det er nemmere at få fat på hele året rundt :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Andebryst Sous Vide det bedste stykke and | - […] andebryst der var så mørt og smagte så godt. Jeg har indtil nu tilberedt en hel del andebryster, grillet,…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!