ForsideFjerkræAndebryst Sous Vide

Kommentarer

Andebryst Sous Vide — 16 kommentarer

 1. Hvor ser det dog appetitligt ud – det kunne sagtens friste mig!
  Normalt koger jeg rosenkål og giver dem et kryds i bunden, for at de skal koge jævnt. Hos mig er der retter, der kun spises, hvis tilbehøret kan skaffes. Kogt torsk uden rosenkål og stegte rødspætter uden tyttebærsyltetøj ville aldrig blive godtaget af mine børn. Der er visse ting, man (jeg) gør klogt i ikke at ændre på …

 2. så laver man det en gang, og straks er det ens hof sovs.. hvordan skete det lige. men ud over det så er det jo en fortyllende ret. sider her kun fordi det var et krav til nytårs menuen. så ville tjekke sovsen efter igen 🙂 godt nytår

 3. Forventningerne er store til denne opskrift, og kan de være andet med den overskrift – det bedste stykke and.
  Opskriften følges til punkt og prikke. Endelig skal vi spise. Tallerkenen præsenterer sig rigtig flot. Nu skal der smages. Hvor ville jeg ønske, at vi havde gæster til at dele denne oplevelse med, men vi er kun os selv. Gaflen føres til munden med kød fra det bedste stykke and. Handlingen gentages hurtigt igen for kan det virkelig passe…? Kødets konsistens minder ikke om andebryst. Havde jeg ikke selv ført gaflen til munden, ville jeg sværge på, at jeg sad og tyggede på en klump fedt. Aftenen ender med, at vi bestiller pizza. Jeg er lettet over, at vi ikke havde gæster, selvom tilbehøret smagte godt.

  • Hej Lise
   Av, det er da rigtig ærgerligt, at læse. Og ja, godt I ikke havde gæster.
   Jeg kan desværre ikke svare dig på, hvorfor anden kom til, at føles som fedt i munden.
   Opskriften virker for mig, de to gange jeg har lavet det sous vide, men jeg vil lave det endnu en gang og se, hvad der sker.
   Bedste hilsner
   Søren

 4. 62 grader ellers bliver det for blodigt for mig, dvs. smager af blod. I 3 timer for at der skal være struktur tilbage. Super tilbehør 🙂

  • Jeg ved, at for nogle virker det mere blodig i smagen, selv om jeg ikke selv oplever det :-).
   Det er rigtigt, at man kan køre temperaturen op på de 62 grader over 3 timer :-).
   Bedste hilsner
   Søren

 5. Hej!
  Jeg har flere gange lavet andebryster (ca. 200g) med fremragende resultat. Nu har jeg imidlertid købt en andebryststeg på 1300 g. Den skal selvfølgelig tilberedes Sous Vide style også.
  Hvor lang tid ville du gætte på, at den skal have?
  Mvh
  Mikkel

  • Hej Mikkel
   Wauw noget af et andebryst du har fået fat på.
   Og ja, jeg har kun et gæt, og tør ikke garantere noget :-).
   Jeg tænker i to måder, en ved 62 grader i ca. 3 – 4 timer, da jeg i min opskrift tilbereder andebryster ved 56 grader i ca. 3½ time, hvilket er til den røde side.
   Hvis et andebryst skal være rosa vil jeg tilberede den ved 62 grader i ca. 3 timer.
   Så enten skal du tilberede den ved 65 – 67 grader i 3 timer, eller ved ca. 62 grader i måske 4 timer.
   Hmm. Måske ikke den store hjælp, da jeg gætter mig frem, og er i tvivl om tilberedningstiden skal øges. Når man tænker på oksekød, skal det mindst senede stykke somm f.eks. mørbrad have kortest tid.
   Hvis andre kender til det må I meget gerne kommenterer på tråden.
   Bedste hilsner
   Søren

 6. Hvor mange minutter før andebrysterne er færdige i sous vide’en skal man klippe hul (jf. punkt 5 under andebryster)? Og hvordan fastgøres posen derefter?

  • Hej Søren
   Jeg gør normalt det, at det er enten 15 minutter inden eller når andebrysterne er færdige, at jeg klipper hul, og slukket Sous viden.
   Jeg bruger en STOR klips til at holde posen fast. Kunne også være en lille skruetvinge.
   Glædelig jul og godt nytår.
   Søren

 7. Hej, har set et par hjemmesider hvor de kun giver andebryster 1 time til 1 time og 15 min på 62 grader. Hvordan kan det være? Har ikke selv prøvet det da jeg altid giver det 3-4 timer.

  • Hej Kenneth
   Jeg har ikke selv prøvet med 1 time ved 62 grader, men jeg tror at kødet bliver mindre fint tilberedt ved en hurtigere tilbredning. Lidt som når man tilbereder en culotte over 5 – 6 timer ved 60 grader i ovnen.
   Nu ved jeg ikke om du har temperaturen på 56 grader som jeg har, hvor kødet er mere rødt men stadig tilberedt.
   Måske jeg skulle forsøge med 1,15 time ved 62 grader for, at se hvordan resultatet bliver, og smide det på bloggen en gang i det nye år.
   Bedste hilsner
   Søren

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>