ForsideHovedretterBoeuf Bourguignon

Kommentarer

Boeuf Bourguignon — 39 kommentarer

  1. Det ser rigtig lækkert ud på billederne og opskriften er fint skrevet. Håber det smager som forventet.
    Jeg savner lidt, at der står hvilke ingredienser der skal i hvornår – bare til os der laver det for første gang. F.eks. hvornår man skal komme hvilke løg i gryden, hvornår champignonerne præcist skal i, og sådan.
    Men det dufter godt 🙂 Har simret i en times lidt, måske lidt mere. Glæder mig!

    • Hej Martin
      Lyder godt, at det dufter godt. Jeg håber det også kommer til, at smage godt.
      Din kommentar har jeg taget til efterretning. Dette vil jeg få rettet til.
      Når jeg læser fremgangsmåden kan jeg godt se/læse, at det er noget utydeligt, hvornår eller om det er dem alle.
      Jeg ved ikke, hvordan du har gjort det, men det er fint, at sautere alle grøntsager ved middel varme på samme tid, til de får lidt farve.
      God weekend og tak for kommentaren :-).
      /Søren

  2. PS. Hvornår skal der citron i? Og hvor meget?
    Og skal det simre under låg eller uden?

    Tak for en lækker opskrift 🙂

    • Du kommer citron i til sidst, når du smager den til. Når det simrer er det altid under låg og ved svag varme. F.eks. 1 – 2 afhængig af dit komfur.

  3. Tak for det, jeg har lige været i Frankrig, der fik jeg retten, så jeg er nød til selv at prøve at lave det, det smager bare skønt 🙂

  4. Og så en omgang creme brulee’, så igennem en fransk menu, har du prøvet at lave det, min første omgang mislykkedes helt, øv,

    • Æv, med Creme Bruleen.
      Hvad gik galt med dem?

      Jeg har lavet creme brulee, men godt nok lang tid siden. Første gang jeg forsøgte mig havde jeg fyldt for meget i skålene, og de bagte ikke.

        • Det kan godt give mening, at de har fået for meget varme, når de skiller. Ærgerligt når du havde købt de dyre vanillestænger .
          I en af de opskrifter jeg har skal de bage ved ca. 125 grader i ca. 35 – 40 minutter, Eller 150 grader i vandbad.
          Du må forsøge igen :-).

          • Med en anden opskrift og temperatur på ovnen, lykkes det også anden gang, men tror jeg vil prøve at bage dem ved de 125 grader næste gang

  5. Hvis nu jeg puttede det i stegesoen efter at jeg var færdig med at blande det hele, hvor mange grader skulle det så have i ovnen?

  6. Fantastisk opskrift. Jeg er dog lidt forundret over, at kødet skal vendes i mel og derefter brunes – de gange jeg har gjort det, så har jeg fået problemer. Melet brænder på i bunden af gryden.

    Jeg tilsætter derfor melet senere – efter kødet er brunet.

    • I den traditionelle opskrift vender du kølet i mel, og det kan brænde på ved for høj varme. Jeg oplever at det løsner sig igen og opløses når vinen hældes ved.
      Men som du selv skriver kan man undlade det :-).
      Du ønskes en glædelig jul.
      Bedste hilsner
      Søren

  7. Hej Søren. Det lyder som en spændende opskrift, som jeg vil prøve i morgen. Tager du først suppevisken op, når retten serveres?
    Og er det essentielt at bruge Bourguignon?
    Og er det også vigtigt med cognac, hvis budgettet ikke er til det?
    Mvh Niklas

    • Hej Niklas
      Super god ide, at kaste dig ud i en lækker fransk klassiker.
      Tag suppevisken op inden du evt. server retten eller hælder den op i en serveringskål.
      Nej, du kan godt bruge en anden rødvin, men jeg vil anbefale en let rødvin f.eks. Pinot Noir, Beaujolais eller Chablis eller noget der kan minde om den. Hvis ikke, bruger du det du har, retten dør ikke af det :-).
      Du kan godt springe cognacen over, selv om jeg personligt synes det giver lidt smag til retten. Men igen, der skal også være penge til tingene.
      Rigtig god fornøjelse med retten i morgen.
      Du må gerne skrive hvordan det gik.
      De bedste hilsner
      Søren

  8. Tak for hurtig svar. Jeg skal nok vende tilbage med anmeldelse af retten
    Krydser finger
    Hvad kurs ligger en halvanden kilo tung oksebov?

    • Super.
      Mit gæt vil være på 60 – 100 kr. pr. kg. Afhængig om der er tilbud i et af dine supermarkeder. Hvis ikke kan prisen desværre blive højere.

  9. Hej Søren,

    Jeg er ved at lave denne ret, og har været ved slagteren efter kød, som insisterede på at jeg skulle bruge hans oksebov. Han sagde, at kødet var af en høj kvalitet, og derfor ikke skulle have meget mere end 1 time for ikke at blive for mørt. Vil du anbefale, at jeg tilsætter kødet senere, så retten stadig får lov til at stå længe? Jeg tænke på at rødvinen skal have lov til at koge lidt ind, og dette ikke sker, hvis jeg allerede tager retten af blusset efter 1 time?

    • Hej Kasper
      Beklager det meget sene svar for dig, men har ikke haft mulighed for, at komme til en pc før nu.
      Først og fremmest tænker jeg, at det ikke vil gøre noget, at kødet får mere end en time for, at være sikker på, at det er helt mørt. Det vil være ærgerligt, hvis du tilsætter det senere og det desværre er lidt for sejt.
      Rødvinen eller saucen kan du koge ind (nedkoge mængden af væden) ved, at skrue lidt op for blusset og tage låget af.
      Normalt koger jeg ikke rødvinen særlig meget ind, hvis smagen er okay, men kan godt finde på, at tilføje lidt maizena og vand for, at tykne den en anelse.
      Håber det giver mening for dig, ellers skriv igen :-).
      Bedste hilsner
      Søren

  10. hey Søren!

    i skriver at retten er er til 4 personer, er det rigtigt ?
    jeg syntes 1.7 kg kød (okse og bacon) lyder af meget til 4 personer ?

    iøvrigt, tak for en fantastisk side, slutter altid mine opskriftsøgninger på google af med gastromand, så ved man jo at det er ordenligt 😉

    Tobias

    • Hej Tobias
      Tak for komplimentet, selv om du nu er havnet på GastroMAD, og ikke MAND :-).
      Du kan sagtens nøjes med det halve til 4 personer. I selve opskriften er det rigtig der står 4, selv om jeg i teksten skriver 8.
      Tak for, at have set det :-).
      Jeg håber, at du vil følge min blog noget mere :-).
      Bedste hilsner
      Søren

  11. Hej Søren,
    Det lyder så lækkert, men kan det mon simre for længe? Jeg skal lave retten på lørdag – får fødselsdagsgæster til boller og varm chokolade kl. 14, og vil servere dette ved 18.30-tiden, så kan jeg lave det inden gæsterne kommer og lade det hygge sig hele eftermiddagen, eller vil det være bedre at tage det af varmen før de kommer, og først tænde igen f.eks. en time inden vi skal spise?

    På forhånd tak for svar.

    Bedste hilsner
    Lise

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen