Nyretapper – Onglet eller Hangersteak opskrift
Nyretapper, Boeuf Onglet eller Hangersteak, er en overset stykke velsmagende udskæring.
Nyretapper er den muskel der hæfter nyrerne og sidder under maven. Derfor det engelske navn Hangersteak. Smagen er utrolig intens og samtidig super mør. Grundet kødets struktur skal nyretapper have utrolig kort tilberedningstid, hvilket vil sige maksimum 3 til 5 minutter på hver side ved meget høj varme. Det vil sige at panden skal være rygende varm.
Jeg har tidligere haft meget svært ved, at få fat på nyretapper ved de lokale slagtere og andre steder, men siden jeg skrev dette indlæg, kan man meget nemt købe det rigtig mange steder. Prisen er desværre også gået lidt op, men jeg synes ikke at det er et dyrt stykke kvalitets kød.
Tilberedning af nyretapper kan både være at grille dem, stege dem på en glohed pande og som jeg har set nogle begive sig ud i sous vide tilberede dem. Jeg synes at det er forholdsvis nemme at lave uanset om det er på panden eller grillen. Man kan altid tjekke temperaturen på dem som ikke skal overstige 54 grader.
Har du prøvet disse opskrifter: Iberico Koteletter // Lækker Peber Sauce
Nyretapper
Nyretapper, Onglet, Hangersteak kært barn har mange navne, og er et i dag et overset stykke meget velsmagende udskæring.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Hovedret, Oksekød, Grill, Grøntsager, Tilbebehør, Sauce
Køkken: Dansk/Fransk
Antal: 2
Ingredienser
- 1 stk. nyretapper
- 4 bagekartofler
- 1/4 knoldselleri
- Forskellige Salatblade
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. hvidvinseddike
- ½ spsk. dijonsennep
Sådan gør du
Fritter
- Skræl kartofler og knold selleri.
- Skær begge i aflange stave og kog dem møre i rigeligt vand i ca. 5 minutter.
- Damp dem godt af. Nu kan du gøre en af to ting. Enten fryse dem og dernæst friture stege dem, eller friture stege dem uden de fryses.
- Jeg smed dem i en dyb pande med friture olie indtil de var gyldne, hvorefter de bleg lagt på fedtsugende papir.
- Inden servering ca. 30 minutter inden blev de varmet i ovnen ved 180 grader.
- Har du en friture koger, kan du friturestege dem igen i et par minutter.
Salat og Vinaigrette
- Skyl salaten og tør den grundigt.
- Ved stuetemperatur blandes olie, eddike og sennep og smages til med salt og peber.
- Vend vinaigretten i salaten.
Nyretapper
- Nyretappen tages ud af køleskabet mindst 30 minutter inden tilberedning.
- Drys dem salt og peber.
- Opvarm en pande til høj varme.
- Kom lidt olie på, og dernæst et par klatter smør.
- Steg nyretappen i 3 – 5 minutter på hver side.
- Lad den hvile i 3 minutter, hvorefter den skæres ud i stykker af ca. 1½ cm i tykkelsen.
Noter
Server nyretappen ovenpå salaten med pommes frites og bearnaise sauce til.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Jeg valgte, at serverer nyretappen med fritter af kartJeg valgte, at serverer nyretapperne med pommes frites af en blanding af kartofler Jeg valgte, at serverer nyretapperne med pommes frites af en blanding af kartofler og knoldselleri som jeg synes giver en skøn og anderledes smag end kun kartofler. Man kan selvfølgelig holde sig til kartoflerne, hvis sellerien ikke falder i god jord. Derudover jeg lavede jeg skøn Bearnaisesauce og dertil en let salat med vinaigrette. Alt sammen noget jeg tænker passer rigtig godt til denne skønne udskæring.
Vi har meget tit serveret nyretapper for vores gæster og det er altid et hit. Kødet serveres meget rødt, hvilket for nogen kan være en overvindelse. Jeg synes at man glemmer det når man først har smagt det, hvilket primært skyldes det er så utrolig mørt. Smagen er ikke blodig med bare utrolig god og lækker. Kødet kan også nemt bruges dagen efter, hvor det nu en gang er bedst koldt, da det bliver let sejt hvis det opvarmes igen.
Fantastic presentation! You have way to present your food very artistic way – love it!
Thanks Medha :-).
/Søren
Man kan altid få det, hos vores slagter i Kolding, man skal bare lige huske at ringe til ham eller kigge forbi et par dage i forvejen. Det smager FANTASTISK!!!!
Tak for opskriften…!
Selv tak :-).
/Søren
Nyretapperne har jeg købt i Inco der har de dem ofte hvis ikke altid… Og ja de smager forrygende.
Nyretappere kan være svære, at få fat på, så et godt tip, hvor de kan købes.
De bedste hilsner
Søren
Ved Torvehallerne i København har jeg netop købt 5 kg nyretapper til 450 kr. hos Kødbilen.dk
Jeg er ikke spor misundelig :-).
Nu vil jeg for så vidt ikke gøre reklame, men netop kødbilen har lige pt. tilbud på 5kg for 500kr (Jeg er herinde for at se hvad man stiller op med sådan nogle, har desværre aldrig smagt dem…), jeg har ingen ide om hvor du bor, men hvis du bor relativt tæt på kbh, så kan du få det bragt til døren gratis med post dk, det er muligt han sender til hele landet, er faktisk lidt i tvivl.
Hej
Tak for tippet, som er værd, at huske :-).
Bedste hilsner
Søren
Glimrende opskrift, tak for den. Det er dog helt forkert at nyretapper sidder ved siden af mørbraden. Nyretapper “hænger” under maven, deraf navnet hangersteak, mens mørbraden er den muskel der sidder på indersiden af rygsøjlen.
Tak for korrekturen, har dog fået at vide, den sidder sammen med mørbraden. Dette bliver nu tilrettet.
God weekend.
/Søren
ser lækkert ud, personligt langtidsbraissere jeg det med en god ale, både til braisseringen og ganen 😉
Tak for tippet.
Lige med nyretapper tænker jeg det er synd, at langtidsbraissere dem, selv om jeg ikke har forsøgt mig med det :-).
De bedste hilsner
Søren
Hi Søren.. Nyretapper Steak is great.. Thank you for the great presentation… Nyrtapper can be bought at a very reasonable price in Brugsen at the roundabout in Esbjerg… Some great steak there. Hope you are doing well? best regards Chic
Hej Chic
Rigtig mange tak for info, hvor de kan købes i Esbjerg.
Everything well, here :-).
Best regards
Søren
Rigtig god oplevelse, fandt Nyretapper på tilbud i Brugsen (det er vist noget med at Nyretapper blev brugt til årets møreste bøffer i 2016-konkurrence)
Kombineret med hvide asparges med ristede nødder var det nogle glade og tilfredse middagsgæster vi havde.
Hej Ulrik
Jeg var ikke klar over, at de blev brugt i en konkurrence. Rigtig god info :-).
Dejligt, at dine middagsgæster var glade og tilfredse.
Bedste hilsner
Søren
Nyretapper er på tilbud i køledisken hos MENY, Borgergade i Silkeborg i denne uge (uge 25)
Tak for tippet Carlo. Så er det bare afsted :-).
Bedste hilsner
Søren
Irma Codanhus har det til 1/2 pris pt. 2 pakker a` ca. 1100 gr. for 200 kr. 7/12 17
Lækker søndagsmiddag
Frank H
Hej Frank
Tak for tippet :-).
Bedste hilsner
Søren
Ville man kunne grille denne, fremfor at stege den på panden?
Vil det også være hård varme i et par minutter på hver side?
Pft. 🙂
Hej Kristine
Ja du kan nemt grille dem :-), og det er helt korrekt at det ligesom på panden skal være ved høj varme ca. 4 minutter på hver side.
Bedste hilsner
Søren