Nyretapper – Onglet eller Hangersteak opskrift

af | 6. feb 2014 | Hovedretter, Okse/Kalvekød, Opskrifter, Tilbehør

Nyretapper, Boeuf Onglet eller Hangersteak, er nogle gange et overset stykke ekstremt velsmagende udskæring.

Nyretapper er den muskel der hæfter nyrerne og sidder under maven. Derfor det engelske navn Hangersteak. Smagen er utrolig intens og samtidig super mør. Grundet kødets struktur skal nyretapper have utrolig kort tilberedningstid, hvilket vil sige maksimum 3 til 5 minutter på hver side ved meget høj varme. Det vil sige at panden skal være rygende varm.

Onglet

Jeg har tidligere haft meget svært ved, at få fat på nyretapper ved de lokale slagtere og andre steder, men siden jeg skrev dette indlæg, kan man meget nemt købe det rigtig mange steder. Prisen er desværre også gået lidt op, men jeg synes ikke at det er et dyrt stykke kvalitets kød.

Tilberedning af nyretapper kan både være at grille dem, stege dem på en glohed pande og som jeg har set nogle begive sig ud i sous vide tilberede dem. Jeg synes at det er forholdsvis nemme at lave uanset om det er på panden eller grillen. Man kan altid tjekke temperaturen på dem som ikke skal overstige 54 grader.

Nyretapper

Nyretapper, Onglet, Hangersteak kært barn har mange navne, og er et i dag et overset stykke meget velsmagende udskæring.
4 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Oksekød, Grill, Grøntsager, Tilbebehør, Sauce
Køkken: Dansk/Fransk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 2
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 stk. nyretapper
  • 4 bagekartofler
  • 1/4 knoldselleri
  • Forskellige Salatblade
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • ½ spsk. dijonsennep

Sådan gør du

Fritter

  • Skræl kartofler og knold selleri.
  • Skær begge i aflange stave og kog dem møre i rigeligt vand i ca. 5 minutter.
  • Damp dem godt af. Nu kan du gøre en af to ting. Enten fryse dem og dernæst friture stege dem, eller friture stege dem uden de fryses.
  • Jeg smed dem i en dyb pande med friture olie indtil de var gyldne, hvorefter de bleg lagt på fedtsugende papir.
  • Inden servering ca. 30 minutter inden blev de varmet i ovnen ved 180 grader.
  • Har du en friture koger, kan du friturestege dem igen i et par minutter.

Salat og Vinaigrette

  • Skyl salaten og tør den grundigt.
  • Ved stuetemperatur blandes olie, eddike og sennep og smages til med salt og peber.
  • Vend vinaigretten i salaten.

Nyretapper

  • Nyretappen tages ud af køleskabet mindst 30 minutter inden tilberedning.
  • Drys dem salt og peber.
  • Opvarm en pande til høj varme.
  • Kom lidt olie på, og dernæst et par klatter smør.
  • Steg nyretappen i 3 – 5 minutter på hver side.
  • Lad den hvile i 3 minutter, hvorefter den skæres ud i stykker af ca. 1½ cm i tykkelsen.

Noter

Server nyretappen ovenpå salaten med pommes frites og bearnaise sauce til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Har du prøvet disse opskrifter: Iberico Koteletter // Lækker Peber Sauce // Nem Mormor salat

Jeg valgte, at serverer nyretappen med fritter af kartJeg valgte, at serverer nyretapperne med pommes frites af en blanding af kartofler Jeg valgte, at serverer nyretapperne med pommes frites af en blanding af kartofler og knoldselleri som jeg synes giver en skøn og anderledes smag end kun kartofler. Man kan selvfølgelig holde sig til kartoflerne, hvis sellerien ikke falder i god jord. Derudover jeg lavede jeg skøn Bearnaisesauce og dertil en let salat med vinaigrette. Alt sammen noget jeg tænker passer rigtig godt til denne skønne udskæring.  

Vi har meget tit serveret nyretapper for vores gæster og det er altid et hit. Kødet serveres meget rødt, hvilket for nogen kan være en overvindelse. Jeg synes at man glemmer det når man først har smagt det, hvilket primært skyldes det er så utrolig mørt. Smagen er ikke blodig med bare utrolig god og lækker. Kødet kan også nemt bruges dagen efter, hvor det nu en gang er bedst koldt, da det bliver let sejt hvis det opvarmes igen.

Nyretapper med fritter

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

23 Kommentarer

  1. Medha

    Fantastic presentation! You have way to present your food very artistic way – love it!

    Svar
    • Søren

      Thanks Medha :-).
      /Søren

      Svar
  2. Anders Knudsen

    Man kan altid få det, hos vores slagter i Kolding, man skal bare lige huske at ringe til ham eller kigge forbi et par dage i forvejen. Det smager FANTASTISK!!!!

    Tak for opskriften…!

    Svar
    • Søren

      Selv tak :-).

      /Søren

      Svar
  3. Jakob

    Nyretapperne har jeg købt i Inco der har de dem ofte hvis ikke altid… Og ja de smager forrygende.

    Svar
    • Søren

      Nyretappere kan være svære, at få fat på, så et godt tip, hvor de kan købes.
      De bedste hilsner
      Søren

      Svar
      • Martin

        Ved Torvehallerne i København har jeg netop købt 5 kg nyretapper til 450 kr. hos Kødbilen.dk

        Svar
        • Søren

          Jeg er ikke spor misundelig :-).

          Svar
          • Peter

            Nu vil jeg for så vidt ikke gøre reklame, men netop kødbilen har lige pt. tilbud på 5kg for 500kr (Jeg er herinde for at se hvad man stiller op med sådan nogle, har desværre aldrig smagt dem…), jeg har ingen ide om hvor du bor, men hvis du bor relativt tæt på kbh, så kan du få det bragt til døren gratis med post dk, det er muligt han sender til hele landet, er faktisk lidt i tvivl.

            Svar
            • Søren

              Hej
              Tak for tippet, som er værd, at huske :-).
              Bedste hilsner
              Søren

              Svar
  4. Mads

    Glimrende opskrift, tak for den. Det er dog helt forkert at nyretapper sidder ved siden af mørbraden. Nyretapper “hænger” under maven, deraf navnet hangersteak, mens mørbraden er den muskel der sidder på indersiden af rygsøjlen.

    Svar
    • Søren

      Tak for korrekturen, har dog fået at vide, den sidder sammen med mørbraden. Dette bliver nu tilrettet.
      God weekend.
      /Søren

      Svar
  5. kevin

    ser lækkert ud, personligt langtidsbraissere jeg det med en god ale, både til braisseringen og ganen 😉

    Svar
    • Søren

      Tak for tippet.
      Lige med nyretapper tænker jeg det er synd, at langtidsbraissere dem, selv om jeg ikke har forsøgt mig med det :-).
      De bedste hilsner
      Søren

      Svar
  6. Chic McLean

    Hi Søren.. Nyretapper Steak is great.. Thank you for the great presentation… Nyrtapper can be bought at a very reasonable price in Brugsen at the roundabout in Esbjerg… Some great steak there. Hope you are doing well? best regards Chic

    Svar
    • Søren

      Hej Chic
      Rigtig mange tak for info, hvor de kan købes i Esbjerg.
      Everything well, here :-).
      Best regards
      Søren

      Svar
  7. Ulrik Hansen

    Rigtig god oplevelse, fandt Nyretapper på tilbud i Brugsen (det er vist noget med at Nyretapper blev brugt til årets møreste bøffer i 2016-konkurrence)
    Kombineret med hvide asparges med ristede nødder var det nogle glade og tilfredse middagsgæster vi havde.

    Svar
    • Søren

      Hej Ulrik
      Jeg var ikke klar over, at de blev brugt i en konkurrence. Rigtig god info :-).
      Dejligt, at dine middagsgæster var glade og tilfredse.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  8. Carlo Rhiger

    Nyretapper er på tilbud i køledisken hos MENY, Borgergade i Silkeborg i denne uge (uge 25)

    Svar
    • Søren

      Tak for tippet Carlo. Så er det bare afsted :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  9. Frank Helverskov

    Irma Codanhus har det til 1/2 pris pt. 2 pakker a` ca. 1100 gr. for 200 kr. 7/12 17
    Lækker søndagsmiddag
    Frank H

    Svar
    • Søren

      Hej Frank
      Tak for tippet :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!