Kalvefilet med østershatte og sellerimos

af | 28. jan 2012 | Hovedretter, Okse/Kalvekød, Opskrifter

To stk. kalve fileter smidt på en pande med stegte østershatte og mos af kartoffel og selleri, bagte honning tomater samt lidt persille olie til en sen fredags middag.

Ingredienser 2 personer:

  • 2 kalvefileter.
  • Østershatte.
  • 1/4 Knoldselleri.
  • 6 Kartofler, gerne melede til mos.
  • 1 æggeblomme.
  • Smør.
  • Mælk.
  • Hvidløg.
  • Små gode tomater.
  • Timianskviste.
  • Balsamico.
  • Honning.
  • Stor dusk persille.
  • 2½ dl. Olie. (Kan være olivenolie, men for en mere neutral smag bruges raspolie)
  • Kalvefond.

Bagte tomater: Halver tomaterne. Kom dem i et ildfast fad. Dryp lidt olivenolie og aceto balsamico på hver tomat samt lidt honning. Drys frisk timian over dem og salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 45 min. på 180 grader.

Persilleolie: Pluk og skyl persillen. Blancher persillen meget kort. Kog olien op til maks 70 grader. Køl den lidt ned inden den blendes med persillen. Tilsæt yderligere olie for, at tyndere. Smag til med salt og peber.

Mos: Skræl kartofler og knoldselleri. Kog begge møre. Mos dem og kom lidt smør, mælk og en æggeblomme ved. Smag til med salt og peber. Kom de svitsede østershatte stokke i. Hold det lunt indtil anretningen.

Kalvefond: Reducer kalvefonden og smag den til.

Østershatte: Rens dem for jord med en bagepensel. Skær dem i passende stykker. Stokkene skæres i små stykker og svitset på en pande for sig og kommes i mosen. Svits østershattene i smør til de er sprøde og mørke.

Kalvefilet: De fileter jeg havde købt ved slagteren var forholdsvis tykke. De fik ca. 3 minutter på hver side for rosa stegt.

Anretning: Læg de svitsede østershatte midt på tallerkenen. Læg kalvefileten ovenpå. Kom en spsk. mos ved siden sammen med et par tomater. Dryp persilleolien rundt om og hæld lidt kalvefond på mosen.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!