Pulled Pork Grill
Jeg har tidligere skrevet om Pulled Pork (Trukket Gris), hvor jeg tilberedte den i ovnen. Denne gang har jeg brugt min 57 cm Weber grill, hvor resultatet er noget bedre. Grunden skyldes til dels tør rubben, ægte røg og en proces over ca. 13 timer på grill der giver en mere ægte smag. Det lyder måske uoverkommeligt, men hvis du alligevel er hjemme en lørdag eller søndag er det alle timerne værd.

Pulled Pork
Ingredienser
Pulled Pork
- 1 nakkefilet
- 1 dl. Røgflis
- Bar-B-Que Sauce
Tør Rub
- 2 tsk Chile Chipotle eller chili pulver
- 2 tsk Paprika Røget
- 1 tsk Rosen Paprika
- 1 tsk tørret Oregano
- 2 tsk tørret Timian
- 2 tsk Hvidløgspulver
- 1 tsk Løgpulver
- 3 tsk Brun sukker
- 2 tsk Colman´s sennepspulver
- 1 tsk Spidskommen
- 3 tsk Salt
- 3 tsk Peber
Sådan gør du
Dag 1
- Rub
- Fjern det værste fedt og sener fra nakkefileten.
- Bland alle rub ingredienser sammen. Hæld det f.eks. i en kaffekværn, Bamix blender eller en morter og få det kværnet og blandet godt sammen.
- Massér rubben godt ind i kødet, og lad det stå i minimum 24 timer i en frost pose, hvor luften suges ud eller pak den ind i husholdningsfilm eller vakuumer den
Dag 2
- Kom røgflisen i en skål og hæld 2 dl. vand over dem. Lad dem trække vandet i 30 minutter, hvorefter det hældes fra.
- Antænd 2 – 4 håndfulde grillkul, som placeres i hver sin side af grillen. Det er vigtigt, at temperaturen i grillen ikke overstiger 110 grader.
- Kom de våde røgflis direkte ovenpå kullene i hver side, og læg risten på og placer nakkefileten i midten af grillen med en alubakke under sig.
- Når det begynder, at ryge lukkes spjældet næsten helt i.
- Efter 25 – 35 minutter åbnes spjældet helt op igen.
- Det er vigtigt, at temperaturen i grillen ligger på ca. 110 grader.
- Sæt et trådløst stegetermometer i fileten. Kødets kernetemperatur skal i flere timer ligge på 74 grader. Undervejs i processen begynder fedt og sener, at smelte og løbe fra.
- En god ide er, at gemme væden til, når kødet trækkes fra hinanden og skal serveres, hvor lidt af væden kan blandes med kødet. Dette giver kun en ekstra god smag.
- Når kødets temperatur når op på 93 - 95 grader tages det af.
- Undervejs i processen tjekkes grillen for kul, som bør gøres ca. hver halve time.
- Du kan smøre nakkefileten med en BBQ marinade en halv time inden den er færdig.
- Når der er gået et sted mellem 12 til 15 timer afhængig af nakkefiletens størrelse kan du trække kødet fra hinanden med en gaffel. Så husk, at starte tidligt om morgenen.
- Server f.eks. Pulled Pork i en hjemmelavet burger bolle med Coleslaw i.
Noter
Placer nakkekammen i midten af grillen.
Smid røgflisen direkte på kullene. Det er vigtigt, at temperaturen i grillen ligger på ca. 110 grader. Sæt et trådløst stegetermometer i fileten. Kødets kernetemperatur skal i flere timer ligge på 74 grader.
Du kan smøre nakkefileten med en BBQ marinade en halv time inden den er færdig.
Server f.eks. Pulled Pork i en hjemmelavet burger bolle med Coleslaw i.