og

Pulled Pork lavet på Grill

af | Grill - BBQ, Hovedretter, Opskrifter, Svinekød

Pulled pork i burger

Jeg har tidligere skrevet om Pulled Pork eller Trukket Gris, hvor jeg tilberedte den i ovnen. Denne gang har jeg brugt min 57 cm Weber grill, hvor resultatet er noget bedre. Grunden skyldes til dels tør rubben, ægte røg og en proces over ca. 13 timer på grill der giver en mere ægte smag. Det lyder måske uoverkommeligt, men hvis du alligevel er hjemme en lørdag eller søndag er det alle timerne værd.

Læs om: Pulled Pork i Ovn // Carnitas // Brisket

Grillet nakkekam

Pulled Pork

Pulled Pork tilberedt på grillen giver en utrolig lækker og ægte smag, som er det hele værd.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Grill, Bar-B-Que, Svinekød, Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 1 day 20 minutter
Tilb. tid: 13 timer
Samlet tid: 1 day 13 timer 20 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Pulled Pork

  • 1 nakkefilet
  • 1 dl. Røgflis
  • Bar-B-Que Sauce

Tør Rub

  • 2 tsk Chile Chipotle eller chili pulver
  • 2 tsk Paprika Røget
  • 1 tsk Rosen Paprika
  • 1 tsk tørret Oregano
  • 2 tsk tørret Timian
  • 2 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Løgpulver
  • 3 tsk Brun sukker
  • 2 tsk Colman´s sennepspulver
  • 1 tsk Spidskommen
  • 3 tsk Salt
  • 3 tsk Peber

Sådan gør du

Dag 1

  • Rub
  • Fjern det værste fedt og sener fra nakkefileten.
  • Bland alle rub ingredienser sammen. Hæld det f.eks. i en kaffekværn, Bamix blender eller en morter og få det kværnet og blandet godt sammen.
  • Massér rubben godt ind i kødet, og lad det stå i minimum 24 timer i en frost pose, hvor luften suges ud eller pak den ind i husholdningsfilm eller vakuumer den

Dag 2

  • Kom røgflisen i en skål og hæld 2 dl. vand over dem. Lad dem trække vandet i 30 minutter, hvorefter det hældes fra.
  • Antænd 2 – 4 håndfulde grillkul, som placeres i hver sin side af grillen. Det er vigtigt, at temperaturen i grillen ikke overstiger 110 grader.
  • Kom de våde røgflis direkte ovenpå kullene i hver side, og læg risten på og placer nakkefileten i midten af grillen med en alubakke under sig.
  • Når det begynder, at ryge lukkes spjældet næsten helt i.
  • Efter 25 – 35 minutter åbnes spjældet helt op igen.
  • Det er vigtigt, at temperaturen i grillen ligger på ca. 110 grader.
  • Sæt et trådløst stegetermometer i fileten. Kødets kernetemperatur skal i flere timer ligge på 74 grader. Undervejs i processen begynder fedt og sener, at smelte og løbe fra.
  • En god ide er, at gemme væden til, når kødet trækkes fra hinanden og skal serveres, hvor lidt af væden kan blandes med kødet. Dette giver kun en ekstra god smag.
  • Når kødets temperatur når op på 93 – 95 grader tages det af.
  • Undervejs i processen tjekkes grillen for kul, som bør gøres ca. hver halve time.
  • Du kan smøre nakkefileten med en BBQ marinade en halv time inden den er færdig.
  • Når der er gået et sted mellem 12 til 15 timer afhængig af nakkefiletens størrelse kan du trække kødet fra hinanden med en gaffel. Så husk, at starte tidligt om morgenen.
  • Server f.eks. Pulled Pork i en hjemmelavet burger bolle med Coleslaw i.

Noter

Pulled Pork kan sagtens fryses ned, eller gemmes og varmes op igen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Tør rub til pulled pork

Blend eller mort krydderierne til en tør rub.

Røget pulled pork

Placer nakkekammen i midten af grillen.

Smid røgflisen direkte på kullene. Det er vigtigt, at temperaturen i grillen ligger på ca. 110 grader. Sæt et trådløst stegetermometer i fileten. Kødets kernetemperatur skal i flere timer ligge på 74 grader.

Grillet nakkekam

Du kan smøre nakkefileten med en BBQ marinade en halv time inden den er færdig.

Pulled pork med barbeque sauce

Server f.eks. Pulled Pork i en hjemmelavet burger bolle med Coleslaw i.

Sådan laves en pulled pork burger

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Piskeriset

    Absolut en af de bedste måder at få svinekød på – sådan en gang trukket gris går man ikke fejl af 🙂
    Hvor mange gange tilfører du nyt kul undervejs?

    Svar
    • Søren

      Helt enig :-).
      Jeg tror jeg denne gang tilførte ekstra kul af 4 – 5 gange. En af gangene måtte jeg opstarte ekstra kul, da jeg var lidt sendt ud og tjekke.
      Man kan også som Gastromand.dk beskriver ligge kullene i en cirkel langs kanten, hvor de overlapper hinanden og starte en af dem.
      /Søren

      Svar
  2. Kongen af Kul

    Det er nogen flotte billeder og det ser også ud til at smagen er der.

    Når nu du har gjort alt arbejdet er det synd at du ikke får det fulde udbytte. Det er en fejl når du skriver at kernetemperaturen ikke må komme over 75 grader. Det der netop gør pulled pork til noget helt fantastisk er at temperaturen langsomt stiger til ca 75 grader, her vil den så ligge konstant i flere timer mens fedt og bindevæv nedbrydes. Amerikanerne kalder dette “The Stall”. Når først alt det kedelige er nedbrudt begynder temperaturen at kravle opad igen. Du tager så stegen af ved 95 grader og lader den ligge i mindst en halv time inden du trækker den.

    Jeg tror du er næsten i mål, du er bare kommet til at tage den lidt for tidligt.

    Svar
    • Søren

      Takker, og for bemærkningen :-).
      Du har fuldstændig ret, at kødet til sidst skal stige til omkring 93 – 95 grader. Man kan pakke det ind i wrap, og efterfølgende ligge det tilbage på grillen, hvor temperaturen stiger til 95 grader.
      /Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Bbq sauce perfekt til grillen | - […] pga. rabarberne får tilsat ekstra syre passer rigtig godt til f.eks. spareribs, bacon explosion, pulled pork eller de man selv…
  2. Cubano Sandwich | - […] kan tilberede sin pulled pork i enten ovnen, på grillen eller ved sous vide metoden. Alt afhængig af ens…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!