Opskrift på brunet smør
Brunet smør er en super nem måde, at lave en skøn smørsauce på, der smager og dufter nøddeagtig. Denne måde, at tilberede en smørsauce på tager ikke mange minutter.
Jeg kan huske som barn, at vi tit fik smeltet smør eller brunet smør til kartoflerne, hvilket ikke var allerværst.
I dag er brunet smør nok ikke altid særlig trendy, da det handler om rent smør, og vi jo skal være nok så sunde, men saucen passer nu en gang perfekt til rigtig mange ting.
Brug den til pandestegte rødspætter, dampet torsk, koteletter, dampede blomkål, dampede hvide asparges eller det du har lyst til. Denne fantastiske måde, at få en skøn smag af nødder på er simpelthen perfekt.
Du kan også som her tilsætte lidt citronsaft for, at give den lidt syre eller forskellige krydderurter der kan passe til kødet eller fisk. Mulighederne mange.
Hvad serverer du til brunet smør?
Andre dejlige saucer: Pebersauce // Persillesovs
Brunet Smør
Ingredienser
- 125 – 250 g. smør
- 1 citron
- Evt. friske urter
Sådan gør du
- Kom smørret i en gryde ved middelvarme og lad det smelte. Det kan godt sprøjte lidt.
- Når det er smeltet og vallen er faldes til bunds skrues der lidt op for blusset.
- Smørret skal bruse for, at det brunes og får en smag og duft af nødder. Såfremt det lugter og smager brændt har det fået for høj temperatur.
- Si smørret og kom det tilbage i en ren gryde.
- Lad det køle lidt ned og smag det til med citronsaft.
- Du kan også tilsætte friske krydderurter afhængig hvad saucen skal serveres til.
Hmmm, minder mig om nye kartofler og hakkebøf med rå løg som mor lavede det 🙂
Den kan jeg også huske og smage :-).
God Påske
Søren