Brunet Smør
Brunet smør er en super nem måde, at lave en skøn smørsauce på, der smager og dufter nøddeagtig. Denne måde, at tilberede en smørsauce på tager ikke mange minutter.
Jeg kan huske som barn, at vi tit fik smeltet smør eller brunet smør til kartoflerne, hvilket ikke var allerværst.
I dag er brunet smør nok ikke altid særlig trendy, da det handler om ren smør, og vi jo skal være nok så sunde. Dog passer saucen nu en gang perfekt til rigtig mange ting.
Opskrift på brunet smør
Opskriften er en af de meget enkle der findes, og består af få ingredienser. Smør er eneste ingrediens til basis smørsovsen. Derudover kan du tilsætte lidt citronsaft for at give den noget syre, hvilket lige højner den en anelse. Kapers eller fint hakkede krydderurter er ligeledes utrolig lækkert. Jeg vil foreslå at du tilsætter det som du tænker passer til brunet smør til.
Et vigtigt tip til fremgangsmåden er, at når smørret er smeltet skal det brunes ved høj varme. Vær ret opmærksom på at det næsten altid sprøjter en del og samtidig er brand varm. Husk også at si den brunede smør inden den serveres.
Andre dejlige saucer: Pebersauce // Persillesovs
Brunet Smør
Brunet smør er en super nem måde, at lave en skøn smørsauce på, der smager og dufter nøddeagtig.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Sauce, Tilbehør
Køkken: Dansk/Fransk
Antal: 4
Ingredienser
- 125 – 250 g. smør
- 1 citron
- Evt. friske urter
Sådan gør du
- Kom smørret i en gryde ved middelvarme og lad det smelte. Det kan godt sprøjte lidt.
- Når det er smeltet og vallen er faldes til bunds skrues der lidt op for blusset.
- Smørret skal bruse for, at det brunes og får en smag og duft af nødder. Såfremt det lugter og smager brændt har det fået for høj temperatur.
- Si smørret og kom det tilbage i en ren gryde.
- Lad det køle lidt ned og smag det til med citronsaft.
- Du kan også tilsætte friske krydderurter afhængig hvad saucen skal serveres til.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Tip til opskriften
- Brunet smør kan godt gemmes og genopvarmes i en gryde.
- Brug også brunet smør til madbrød der serveres som snack. Det giver en rigtig lækker smag.
- Bruges usaltet smør skal man huske at tilsætte saltet til den brunede smør.
- For mig er det underordnet hvilken slags smør du bruger, men det skal være rigtig smør, ikke noget der minder om kærgården.
Brug den til pandestegte rødspætter, dampet torsk, koteletter, dampede blomkål, dampede hvide asparges eller det du har lyst til. Denne fantastiske måde, at få en skøn smag af nødder på er simpelthen perfekt til kogte kartofler. Utrolig enkel men stadig velsmagende.
Hmmm, minder mig om nye kartofler og hakkebøf med rå løg som mor lavede det 🙂
Den kan jeg også huske og smage :-).
God Påske
Søren