Brunet Smør

af | 7. mar 2017 | Opskrifter, Saucer

Brunet smør er en super nem måde, at lave en skøn smørsauce på, der smager og dufter nøddeagtig. Denne måde, at tilberede en smørsauce på tager ikke mange minutter.
Jeg kan huske som barn, at vi tit fik smeltet smør eller brunet smør til kartoflerne, hvilket ikke var allerværst.
I dag er brunet smør nok ikke altid særlig trendy, da det handler om rent smør, og vi jo skal være nok så sunde, men saucen passer nu en gang perfekt til rigtig mange ting.
Brug den til pandestegte rødspætter, dampet torsk, koteletter, dampede blomkål, dampede hvide aasparges eller det du har lyst til. Denne fantastiske måde, at få en skøn smag af nødder på er simpelthen perfekt.
Du kan også som her tilsætte lidt citronsaft for, at give den lidt syre eller forskellige krydderurter der kan passe til kødet eller fisk. Mulighederne mange.

Hvad serverer du til brunet smør?

Brunet Smør

Brunet smør er en super nem måde, at lave en skøn smørsauce på, der smager og dufter nøddeagtig.
3.5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Sauce, Tilbehør
Køkken: Dansk/Fransk
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 125 - 250 g. smør
  • 1 citron
  • Evt. friske urter

Sådan gør du

  • Kom smørret i en gryde ved middelvarme og lad det smelte. Det kan godt sprøjte lidt.
  • Når det er smeltet og vallen er faldes til bunds skrues der lidt op for blusset.
  • Smørret skal bruse for, at det brunes og får en smag og duft af nødder. Såfremt det lugter og smager brændt har det fået for høj temperatur.
  • Si smørret og kom det tilbage i en ren gryde.
  • Lad det køle lidt ned og smag det til med citronsaft.
  • Du kan også tilsætte friske krydderurter afhængig hvad saucen skal serveres til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Lars

    Hmmm, minder mig om nye kartofler og hakkebøf med rå løg som mor lavede det 🙂

    Svar
    • Søren

      Den kan jeg også huske og smage :-).
      God Påske
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.