og
Pollo Asado Taco opskrift

Pollo Asado Tacos er marinerede og grillet mexikansk kylling, serveret som lækre tacos med skøn tilbehør til.

Mexicanske marinader er utrolig skønne med de forskellige slags chilis som giver en fantastisk smag. Denne taco opskrift Pollo Asado er meget nem at lave. Ingredienserne til den fås i flere supermarkeder, og den kan laves i løbet af få timer. Marinaden til kyllingebryst fileterne giver kødet en unik smag, som har alle de skønne mexicanske smage og dufte i sig. Noget vi er helt vilde med.

Opskrift på Pollo Asado

Marinaden til pollo asado tacos består af forskellige krydderier, hvor det vigtigst er Achiote chili pulver. Det giver udover den særlige og skønne smag den røde farve i marinaden. Derudover bruger jeg andre typiske krydderier i mexicanske opskrifter som spidskommen, nelliker og korianderfrø. Som væde har jeg valgt en god æblejuice og limesaft. Ønsker du en sødlig variant kan jeg anbefale ananas juice som der bruges til Birria Tacos.

Jeg serverer pollo asada i små tortillas som bliver til tacos når du kommer fyld i. Meltypen hedder Masa Harina, som er majsmel. Disse kan købes i flere større supermarkeder. Men du kan også lave dem selv, da melet til dem kan købes på nettet. Du finder min opskrift på Tortillas her. Du kan selvfølgelig bruge de store af hvede der findes overalt.

Prøv: Fajitas med Kylling

Pollo Asado kylling med asado

Pollo Asado Taco

PolloAsado tacos er lækre marinerede og grillede kyllingebryst serveret som iMexico.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Kylling
Køkken: Mexicansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
marinering: 4 timer
Samlet tid: 4 timer 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Pollo Asado

  • 4 stk. kyllingebryst fileter
  • 1 spsk. hele spidskommen
  • 1 spsk. hele korianderfrø
  • 1 tsk. hele kommen frø
  • 1 tsk. hele nelliker
  • 1 dl. æblejuice
  • Saften fra 1 lime
  • 1 spsk. achiote chili pulver
  • 1 tsk. chipotle pulver
  • 1 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. paprika
  • 1 spsk. oregano
  • 3 stk. pressede hvidløg
  • 1 tsk. peber
  • 1 spsk. flage salt

Tilbehør

  • Tortillas
  • Pico de gallo
  • 2 – 4 stk. avocado
  • Lime
  • Revet cheddarost
  • Frisk koriander

Udstyr

Sådan gør du

  • Start med at riste spidskommen, koriander, kommen og nelliker i omkring 5 minutter på en middelvarm pande.
  • Mort eller blend dernæst frøene.
  • Bland dem efterfølgende med æblejuice, saften fra limen og de øvrige ingredienser.
  • Kom kyllingebrysterne i en beholder eller frysepose, hvorefter marinaden hældes ved.
  • Lad det stå i 2 – 4 timer.
  • Tænd for din grill eller ovn.
  • Tag kyllingebryst fileterne op af posen, lad så meget marinade blive på dem, og gem resten.
  • Grill kyllingebryst fileterne 30 – 60 minutter over direkte varme på hver side, hvorefter de grilles færdig i 20 minutter over indirekte varme.
  • Undervejs pensles de med resten af marinaden.
  • Ved ovn, placeres de i et fad hvor al marinaden hældes over.
  • Steg dem i ovnen i 25 minutter ved 180 grader.
  • Tag dem af grillen, ud af ovnen hvor de skæres i tynde skiver og serveres sammen med nedenstående tilbehør.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Taco Asado pollo

Tilbehør til Kylling Asado Tacos

Tilbehøret i tacos til disse grillede kyllingebryst fileter med den mexicanske marinade asado synes jeg bør være traditionelt, eller streetfood agtig. Jeg bruger friske avocado skåret i tynde skiver og lime både hvor man kan dryppe limesaft over. Derudover hører selvfølgelig frisk koriander til. Krydderurten der deler vandene. Jeg synes den hører til alt hvad der har med Mexicansk og asiatisk mad at gøre.

Udover det laver jeg selv en Pico de Gallo salsa som består af løg, tomater, koriander, chili og limesaft. Den er helt perfekt til mange slags tacos og andet.

Pollo Asado kylling med asado

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!