og

Birria Tacos – Quesabirria

af | 17. aug 2023 | Hovedretter, Lam, Opskrifter, Simremad

Birria Tacos Quesabirria opskrift

Birria Tacos Quesabirria er en af de skønneste aromatiske og smagfulde mexicansk klassiske taco retter jeg har smagt.

Oprindeligt er det en stuvning eller suppe som blev kogt på gedekød, hvor kødet bliver så mørt at det falder fra hinanden. Samtidig har kødet masser af smag fra den marinade og fond det har simret i.

I dag bruges ofte lammekød eller oksekød i birria tacos. især efter Netflix serien om tacos har været vist, og birria tacos er eksploderet i popularitet på især Instagram og Pinterest.

Den Tijuana og amerikanske populære version af birria tacos eller quesabirria, som jeg personligt holder meget af, og opstod i 2010´erne. De små majstortillas dyppes eller pensles i den lækre suppe og dernæst steges sprøde på en pande med noget af kødet og mexicansk ost, hvor de foldes og dernæst serveres. Du kan her se, hvordan du laver dine egne Masa Harina Tortillas.

Birria tacos opskrift

Jeg har i min version af birria tacos holdt mig til en mere traditionel version. Grunden er at du nemt kan købe de forskellige ingredienser til retten enten i butikker eller på nettet. For år tilbage var det mere vanskeligt at skaffe de nogle af ingredienserne.

Jeg har som sagt brugt kødet fra lammebov, men man kan nemt bruge lammekøllen. Personligt foretrækker jeg lam, men du kan sagtens anvende oksekød som bov, skank, oksehaler og lignende udskæringer.

En god birria skal have den perfekte marinade, hvor tre vigtige ingredienser indgår. To slags chili som er anchos og guajillo og ananaseddike. Jeg har lavet min egen eddike ved at blande ananasjuice med æbleeddike, hvilket fungerer rigtig godt.

Læs om: Barbacoa tacos af oksehaler // Fajitas

Se hvordan du laver Quesabirria

Quesabirria tacos

Birria Tacos opskrift – Quesabirria

Birria tacos er en klassisk opskrift på en utrolig aromatisk mexicansk stuvning.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Lam, Simreret
Køkken: Mexikansk
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Marinering: 1 day
Samlet tid: 1 day 4 timer 35 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Birria

  • 1 kg. lammebov lammekølle eller oksebov, okseskank.
  • 2 dl. lammefond eller oksefond
  • 1 stk. løg
  • 1 stk. kanelstang
  • 3 stk. hele fed hvidløg
  • 2 stk. laurbærblade

Marinade

  • 6 stk. tørrede anchos chili
  • 4 stk. tørrede guajillo chili
  • 1 tsk. spidskommen
  • 10 stk. hele sorte peberkorn
  • 6 stk. hele nelliker
  • 4 stk. allehånde
  • 1 tsk. timian
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 6 fed hvidløg fint hakket
  • 2 x 3 cm ingefær revet
  • dl. ananaseddike eller blanding af 1½ dl. ananasjuice og 1 dl. æbleeddike
  • 1 spsk. salt
  • Olie til stegning

Birria tacos

  • 18 stk. små masa harina tortillas
  • Tilberedte lammekød
  • Saucen fra kødet
  • 2 dl. frisk koriander
  • 200 g. revet mexicansk som eller cheddar
  • Salsa

Sådan gør du

Marinade

  • Placer alle chili i vand hvor de er dækket helt til i mindst 30 minutter. Tag dem dernæst op og halver dem. Fjerne kernerne og skær chilierne i mindre stykker.
  • Varm en gryde op og kom lidt olie i.
  • Steg spidskommen, peberkorn, nelliker og allehånde.
  • Sluk for varmen og tilsæt de øvrige ingredienser som kommes i en blender og blendes til en tyk masse.

Birria

  • Skær kødet i større stykker.
  • Smør kødet med marinaden som har bedst af at trække i et par timer, eller endnu bedre natten over.
  • Placer dernæst kødet i en gryde, hvor 2 dl. lammefond hældes ved. Har du skulderbladet fra boven kommes den ligeledes i gryden.
  • Placer løg, hvidløg, kanelstang og laurbærblade i gryden.
  • Lad det simre under låg i mindst 3 – 4 timer.
  • Tag kødet op af gryden og træk det fra hinanden med to gafler.
  • Kog saucen eventuelt lidt ind og hold den derefter lunt.

QuesaBirria Tacos

  • Varm en pande op ved middelhøj varme.
  • Dyp en tortillas i saucen som kommes på panden.
  • Kom lidt kød på tortillaen og ost som dernæst lukkes.
  • Vend tacoen på panden så steges på den anden side.
  • Fortsæt med de øvrige tortillas.

Noter

Du kan også undlade at stege dem men serverer kødet og saucen i små skåle, hvor man laver sin taco og dernæst dypper denne i saucen.
Server med frisk groft hakket koriander, salsa og lime.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Vigtige tips til opskriften

  • Brug tørrede anchos og guajillo chili som blødgøres inden de blendes eller mortes.
  • I stedet for ananaseddike brug en blanding af ananasjuice og æbleeddike.
  • Du kan godt bruge stødt krydderier.
  • Til Quesabirria kan du i stedet for mexikansk ost bruge cheddar.

Birria Tacos med suppe

Hvad er i virkeligheden Birria Tacos eller Quesabirria?

En enkel ret bestående af stuvning eller suppe med kød fra lam, okse, kalv eller ged der har simret i mange timer. Suppen eller fonden er en vigtig bestanddel i denne mexicanske taco ret. Både det møre kød og suppe bruges når tacoen serveres.

Oprindeligt og stadigvæk bliver birria tacos serveret hvor man har kødet for sig eller i tortillaen, og suppen for sig. Sammen med løg, koriander og eventuelt en salsa kan man dyppe sin taco i den aromatiske suppe.

I staten Jalisco midt i Mexico ud mod Stillehavet stammer Birria fra, hvor man traditionelt serverede retten til bryllupper, begravelser, dåb og helligdage. Men lige så meget andet fra det mexicanske køkken kan man datere retten tilbage til det oprindelige folk.

Quesabirria

Kom gerne frisk koriander og løg eller salsa på de sprøde tilberedte quesabirria.

Mexicansk Stuvning med lam

Har du noget af benet fra enten lam eller oksen brug det endelig når du tilbereder det. Det giver endnu mere smag til retten.

Birria tacos til tortillas

Server som her birria kødet for sig og saucen for sig.

Quesabirria tacos

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!