Pico de Gallo er den mest almindelige og klassiske salsa.
Den symboliserer det mexicanske flags farver grøn, hvid og rød. Den passer utrolig godt til eksempelvis Quesadillas taco som DENNE, chili con carne, grillet fisk og kød.
Salsaen Pico de Gallo er noget af det nemmeste og hurtigst at lave og du behøver ikke mange ingredienser til den bedste mexicanske salsa.
Den kan desuden gemmes i omkring en uge i køleskabet, hvor smagen kun bliver endnu bedre.
Salsaer som Pico de Gallo er en vigtig del af det mexicanske køkken, især i tacos hvor den friske smag passer utrolig godt med de øvrige dele.
Opskrift på Pico de Gallo
De seks ingredienser har vi alle i køkkenet. Jeg har valgt lidt større stilk tomater, da kernerne skrabes ud for at salsaen ikke bliver for våd. Tomaterne må gerne have masser af smag. Løget er et salatløg og så skal der selvfølgelig chili i. Jalapeño chilien hører til i det mexicanske køkken og så er den grøn. Styrken er ikke i den kraftige ende men mere mild. Du kan prøve dig frem med hvor meget du kommer i. Frisk koriander er igen en meget vigtig ingrediens i en salsa, men du kan nøjes med lidt mindre, hvis du ikke bryder dig om det. Limesaft hører selvfølgelig også til.
Prøv disse dejlige opskrifter: Mangosalsa // Salsa Verde
Pico de Gallo – Salsa
Ingredienser
- 6 stk. stilk tomater
- ½ stk. salatløg
- ½ – 1 stk. jalapeño chili
- 1 bundt frisk koriander
- 1 stk. lime
- ½ tsk. havsalt
Sådan gør du
- Skyl og skær tomaterne i kvarte.
- Tag kernerne ud og skær kødet i små tern.
- Skær løget i små tern, og ligeledes jalapeño chilien.
- Koriander bundtet hakket groft.
- Vend det hele sammen i en skål til salsa, og pres limesaft udover.
- Smag til med havsalt.
Noter
Ofte stillede spørgsmål
Husk at rengøre og skolde det glas du opbevare salsaen i, da den ellers kan blive dårlig. Lad den stå i køleskabet. Skyl ligeledes tomater, chili og koriander så får du en salsa der holder i længere tid. Du kan godt bruge andre tomater end stilk tomater. En god ide er at skrabe kernerne af så den ikke bliver for våd. Nogle gange har jeg brugt små cherrytomater som kan indeholde mere væde.
Koriander kan skille vandene. Nogle hader krydderurten og andre som mig elsker den. Personligt oplever jeg at den giver en helt unik smag til de øvrige ingredienser i pico de gallo. Smagen bliver ikke kraftig, men gør kun salsaen bedre, og igen tacoen endnu bedre.
0 kommentarer