Stenbiderrogn & Rygeost

af | 14. mar 2018 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Frokost, Opskrifter

Denne lille forret eller frokostret af stenbiderrogn på årets nyeste små kartofler med en rygeostecreme er fantastisk lækker forårsbebuder.
Hvert år når vinteren er ved at være ovre går jeg amok i stenbiderrogn, når den kommer i sæson omkring februar måned.
Rognen er lækker spise sammen med utrolig mange andre ting, eller bare som sig selv på et stykke brød og salt ovenpå.

For hvert år er det lidt forskelligt, hvornår stenbiderrognen kommer i sæson, og hvad prisen er.
Sidste år var den forholdsvis dyr pga. dårligt vejr og for få stenbidere. I år kom den lidt tidligere og til en bedre pris.

Jeg plejer at købe urenset stenbiderrogn, da prisen er betydelig billigere end renset.
Det tager mig ca. 1 time i alt, at Rense, lade rognen dryppe af, salte og igen dryppe af, inden jeg kommer dem i små poser som fryses.
Frisk stenbiderrogn kan holde sig i køleskabet i omkring 4 – 6 dage. Det er altid en god ide at lugte til rognen efter et par dage. Lugter den ikke længere frisk så smid den ud.

Forårsret med rogn og rygeost

Let forret med stenbiderrogn og kartoffel

Stenbiderrogn & Rygeost på kartofler

En fantastisk forret eller frokostret af stenbiderrogn på nye små kartofler med rygeostecreme er en utrolig dejlig forårsbebuder, og smager afsindig godt.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Forret, Appetizer, Fisk
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 6 spsk. rygeost
  • 3 spsk. fløde
  • 1 spsk. cremefraiche
  • Salt og peber
  • 12 – 15 små nye kartofler
  • 1 liter hønsefond kan udelades
  • ½ spsk. salt
  • 1 lille rødløg meget fint hakket
  • 2 – 3 spsk. stenbiderrogn
  • Frisk dild
  • Tang trøffel kan udelades
  • 4 små Weck glas af ca. 0,80 dl

Sådan gør du

  • Varm en gryde op med hønsefonden og ½ spsk. salt i, og kog kartoflerne al dente i 10 minutter. Tag gryden af varmen og lad den stå i et par minutter inden væden hældes fra. Damp kartoflerne.
  • Bland rygeost, fløde og cremefraiche i en skål og rør det sammen. Tilsæt evt. lidt mere fløde såfremt cremen er for tyk.
  • Smag til med salt og peber.
  • Kom rygeostecremen i en sprøjtepose, eller pose og klip et hul i enden.
  • Sprøjt lidt rygeostecreme i bunden af hver Weck glas.
  • Placer 2 – 3 kartofler ovenpå rygeostecremen og sprøjt et yderligere lag ovenpå kartoflerne.
  • Drys lidt fint hakket rødløg ovenpå, og kom en ½ spsk. stenbiderrogn på toppen, og drys lidt tang trøffel over, og pynt med dild.

Noter

Ønsker man en knap så fed creme kan man købe en light rygeost, som er lidt mere lind i konsistensen, men kan sagtens gå til retten.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Prøv også disse skønne forårsretter: Stenbiderrogn på porre med syrnet fløde // Sunde Spinatvafler // Langtidsstegt Lammekølle // Hjemmelavet Rejesalat

Stenbiderrogn og rygeost passer godt sammen

Tilbage til retten. Som beskrevet er det en lille forret eller frokostret, hvor de forskellige elementer som rygeostecreme og kartofler kan tilberedes dagen inden.
Jeg har som et sidste element brugt en lille smule fint hakket tang trøffel, som giver retten en ekstra dimension af lækker smag. Tangen kan godt udelades, hvis man ikke kan finde det i et supermarked eller nå at købe det over nettet.
Ønsker man en knap så fed creme kan man købe en light rygeost, som er lidt mere lind i konsistensen, men kan sagtens gå til retten.

Kombinationen af disse få ingredienser smager simpelthen fantastisk.
Jeg har flere gange serveret den som forret for gæster, eller hvis jeg har været ude og stå for en private dining.

Rygeost med kartoffel

Placer lidt dild og trøffeltang eller sort salt på toppen af stenbiderrognen som både giver en lækker smag og et flot udseende.

Rør cremefraiche og rygeost sammen

Rygeostecermen kan røres sammen dagen inden, og bruger man ikke det hele af den smager den utrolig godt sammen med noget brød til, eller som en creme til kartofler eller andre grøntsager.

Let forret med stenbiderrogn og kartoffel

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!