Rejesalat er en nem og meget hurtig måde, at lave den perfekte frokostsalat på. Sammen med friske grønne og hvide asparges får den en dejlig frisk og lækker smag, som både kan gå til frokost eller som en hurtig forret. Salaten er ligeledes super god til både jul og påske frokosten.
Har man ikke mulighed for, at købe friske hvide asparges kan man enten udelade dem, eller bruge slikasparges fra dåse.
Jeg valgte, at bruge et nybagt franskbrød til rejesalaten, men ristet rugbrød eller toast vil sagtens kunne gå til salaten, og er også et godt modspil med noget knas til.
Hjemmelavet Rejesalat
En klassisk hjemmelavet rejesalat smager nu en gang langt bedre end den købte frokostsalat, som findes i mange variationer. Når jeg laver min egen reje salat ved jeg at der faktisk er rejer i den. Ligesom jeg kommer ærter og asparges i min opskrift på en traditionel hjemmelavet rejesalat, elsker jeg en god portion frisk dild, der giver en fantastisk smag til rejerne.
I denne opskrift bruger jeg friske rejer fra lage i stedet for frosne. Grunden er at jeg synes de smager bedre til en pålægs salat end frosne. Men du kan sagtens bruge optøede frost ærter i denne salat.
Prøv Også: Hønsesalat // Skaldyrssalat // Lakseruller // Laksemousse
Rejesalat
Ingredienser
- ½ bundt grønne asparges
- ½ bundt hvide asparges eller en ½ dåse slik asparges
- 100 g. ærter
- 200 g. halvstore rejer som er drænet
- 1 dl. mayonnaise
- 1 dl. creme fraiche 9% eller 18%
- 1 bundt purløg
- 1 bundt dild
- 1 citron
- Salt og peber
- Hjertesalat
- Rugbrød
Sådan gør du
- Optø ærterne.
- Hæld rejerne i en sigte og hvor al væden sigtes fra.
- Knæk de grønne asparges, som skæres i mindre stykker.
- Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned, og skær bunden af. Skær dem dernæst i mindre stykker (hvis du bruger dåseasparges skal de drænes for væde).
- Blancher de hvide og grønne asparges 30 sekunder i kogende vand, og hæld koldt vand over.
- Hak purløg og dild.
- Kom aspargeserne, de optøede ærter og rejer i en skål, hvor først mayonnaisen vendes i, dernæst først det halve af creme fraichen. Er den for tyk tilsættes resten af creme fraichen.
- Kom hakket dild og purløg i (gem lidt til at drysse over), og smag til med salt og peber og citronsaft.
- Skær bunden af hjertesalaten, og del den i blade som skylles.
- Placer ½ – 1 spsk. rejesalat på hvert salatblad, som anrettes på et fad. Drys lidt af det gemte purløg og dild over rejesalaterne.
- Server det med frisk rugbrød.
Noter
Rejesalat kan tilberedes et par dage i forvejen og gemmes ca. 3 – 4 dage i køleskabet. Se altid på hvor lang tid rejerne kan holde sig og lugt til salaten inden du spiser af den. Jeg har brugt rejer i lage, men man kan også bruge frosne.
Til forretten kom jeg rejesalat ovenpå et hjertesalat blad og serverede ristet brød til, med lidt olivenolie på. Salaten har en skøn smag af både rejer og asparges. Man kan spise disse små hapsere som mini tacos.
Den er selvfølgelig også perfekt til frokostbordet med rugbrød eller som her franskbrød til.
Server eksempelvis denne skønne rejesalat på salatblade.
0 kommentarer