Rejesalat
Rejesalat er en nem og meget hurtig måde, at lave den perfekte frokostsalat på. Sammen med friske grønne og hvide asparges får den en dejlig frisk og lækker smag, som både kan gå til frokost eller som en hurtig forret.
Har man ikke mulighed for, at købe friske hvide asparges kan man enten udelade dem, eller bruge slikasparges fra dåse.
Jeg valgte, at bruge et nybagt franskbrød til rejesalaten, men ristet rugbrød eller toast vil sagtens kunne gå til salaten, og er også et godt modspil med noget knas til.

Rejesalat
Ingredienser
- ½ bundt grønne asparges
- ½ bundt hvide asparges eller en ½ dåse slik asparges
- 100 g. ærter
- 200 g. halvstore rejer som er drænet
- 1 dl. mayonnaise
- 1 dl. creme fraiche 9% eller 18%
- 1 bundt purløg
- 1 bundt dild
- 1 citron
- Salt og peber
- Hjertesalat
- Rugbrød
Sådan gør du
- Optø ærterne.
- Hæld rejerne i en sigte og hvor al væden sigtes fra.
- Knæk de grønne asparges, som skæres i mindre stykker.
- Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned, og skær bunden af. Skær dem dernæst i mindre stykker (hvis du bruger dåseasparges skal de drænes for væde).
- Blancher de hvide og grønne asparges 30 sekunder i kogende vand, og hæld koldt vand over.
- Hak purløg og dild.
- Kom aspargeserne, de optøede ærter og rejer i en skål, hvor først mayonnaisen vendes i, dernæst først det halve af creme fraichen. Er den for tyk tilsættes resten af creme fraichen.
- Kom hakket dild og purløg i (gem lidt til at drysse over), og smag til med salt og peber og citronsaft.
- Skær bunden af hjertesalaten, og del den i blade som skylles.
- Placer ½ - 1 spsk. rejesalat på hvert salatblad, som anrettes på et fad. Drys lidt af det gemte purløg og dild over rejesalaterne.
- Server det med frisk rugbrød.
Noter
Rejesalaten kan tilberedes et par dage i forvejen og gemmes ca. 3 – 4 dage i køleskabet. Se altid på hvor lang tid rejerne kan holde sig. Jeg har brugt rejer i lage, men man kan også bruge frosne.
Til forretten kom jeg rejesalaten ovenpå et hjertesalat blad og serverede ristet brød til, med lidt olivenolie på. Salaten har en skøn smag af både rejer og asparges. Man kan spise disse små happere som mini tacos.
Prøv Også: Cubano Sandwich // Tomattærte en perfekt frokost ret // Oksefilet med Gorgonzola Sauce