Denne laksemousse af røget laks med flødeost er en lille skøn, meget smagfuld og supernem snack og frokostret.

Laksemousse kan nemt laves dagen inden.

Opskriften på denne laksemousse eller laksecreme med røget laks passer rigtig godt som en appetizer som kan serveres for ens gæster inden selve middagen er klar.

Den smager også rigtig skønt til en frokost og kan både serveres til julefrokost eller påskefrokost.

Denne lækre mousse af laks serverer jeg nogle gange på blade af julesalat som snack. Den kan også serveres ovenpå Blinis, og smager fantastisk på Spinatvafler. Jeg holder ligeledes af at komme den i små hjemmelavede Vandbakkelser.

Her hvor jeg bor synes jeg at der laves en af de bedste røgede laks i Danmark, som gør en laksemousse rigtig god. Derfor anbefaler jeg at man bruger en god røget laks, som smager af meget og er veltilberedt.

Opskrift på laksemousse

Opskriften er utrolig alsidig, da den består af meget få ingredienser, som røget laks, flødeost, creme fraiche, dild, purløg og citron. Man kan nemt bruge andre ingredienser i man selv kan lide. Men husk undervejs at smage til. Laksen kan i stedet for at blive kørt i en minihakker hakkes fint med en kniv og dernæst blandes med de øvrige ingredienser.

Kan jeg bruge varmrøget laks? Umiddelbart kan man godt bruge det i opskriften, eller lakserester fra en laks man har haft i ovnen. Dog anbefaler jeg at fisken har været røget uanset om det er kold eller varmrøgning, da det giver den helt rette smag til retten.

Laksemousse Nem opskrift med røget Laks

Denne laksemousse af røget laks med flødeost er en lille skøn, meget smagfuld og supernem snack og frokostret.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Fisk, Appetizer, Frokost
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 125 g. røget laks
  • 75 g. gedeflødeost
  • 40 g. creme fraiche
  • 1 spsk. fint hakket dild
  • 1 spsk. fint hakket purløg
  • Revet skal fra en citron
  • Salt og peber
  • Blade af julesalat

Udstyr

  • Minihakker – Reklamelink

Sådan gør du

  • Skær laksen ud i mindre stykker, hvor kommes i en minihakker med gedeflødeosten og cremefraichen.
  • Hak det hele fint.
  • Tag der dernæst op og bland dild, purløg og revet skal fra en citron ved.
  • Virker moussen for kompakt tilsæt mere cremefraiche
  • Smag til med salt og peber.

Noter

Anret på 1/3 af flere julesalatblade som serveres. Det kan også anrettes på små ristede stykker blinis, rugbrød eller surdejsbrød.
Bruger du den som forret, bør man gange opskriften op til omkring det dobbelte.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Prøv min opskrift på Aspargessuppe og Pighvar

Holdbarhed på laksemousse

En laksemousse kan holde i omkring en uges tid i køleskabet, derfor er den god af tilberede dagen inden man skal bruge den. Husk dog at fisk har begrænset holdbarhed når det først er åbnet fra pakken.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!