og
Tunmousse opskrift

Lækker cremet tunmousse uden husblas, men med cremefraiche er en skøn og nem ret, der kan bruges til frokost eller forret. Den er utrolig nem at blande sammen og passer også godt til madpakken.

Tunmousse startede med at være populær fra 1960´erne og 1970´erne i USA som en del af festmiddage og buffeter. I 1980´erne blev den også udbredt i Danmark, og er stadig en klassiker som både forret og frokostbordet. Du finder en oprindelig opskrift i Karolines Køkken hæfter. 

Den klassiske tunmousse opskrift bestod af husblas for at den fik en fast form, hvor man serverede en sauce til. Personlig er jeg ikke meget til tunmousse i skiver. Jeg synes at versionen, der minder om tunsalat med creme fraich og mayonnaise, er mere lækker. Den version passer efter min mening rigtig sammen med sprøde flutes, hjemmelavet rugbrød eller andet til. 

Tunmousse opskrift

Opskriften på denne tunmousse består af få ingredienser som langt de fleste af os har i køleskabet eller skabet. Samtidig tager det ikke lang tid, at røre tingene sammen, så man har en skøn og cremet mousse af tun.

I min version bruger jeg både creme fraiche og mayonnaise. Jeg synes at kombinationen passer rigtig godt til en tunmousse med creme fraiche. Den bliver ikke for lind eller fed i konsistensen. Derudover tilsætter jeg finthakket rødløg, dild og bronzefennikel. Alt sammen ingredienser som virkelig giver en skøn smag. Husk altid at smage din mousse til med citronsaft, salt og peber. 

Prøv også: Rejesalat

Tunmousse med husblas

Tunmousse opskrift

Tunmousse uden husblas men med cremet cremefraiche er en nem opskrift.
5 fra 4 stemmer
Print Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Fisk, Frokost, Forret
Køkken: Dansk, Amerikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 ds. tun i vand eller olie
  • 2 – 3 spsk. creme fraiche 18% 9% eller skyr
  • 2 – 3 spsk. mayonnaise
  • 1 – 2 stk. rødløg fint hakket
  • 1 spsk. fint hakket dild
  • 2 tsk. fint hakket bronzefennikel kan udelades
  • 1 stk. økologisk citron
  • Salt og peber
  • Brøndkarse eller dild til pynt
  • Rejer i lage

Sådan gør du

  • Hæld vandet fra tunen som kommes i en skål.
  • Findel tunen med en gaffel.
  • Tilsæt først 1 – 2 spsk. creme fraiche, dernæst 1 spsk. mayonnaise.
  • Fortsæt indtil du har den konsistens du ønsker.
  • Tilsæt det finthakket rødløg, evt. et mere.
  • Dernæst tilsættes fint hakket frisk dild og eventuelt bronzefennikel.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Stil tunmoussen i køleskabet i 1 time inden den serveres for at den trækker og sætter sig lidt.
  • Dekorer med f.eks. brøndkarse, dild eller andet grønt.
  • Skær resten af citronen i både, som serveres til tunmoussen.
  • Ønsker du rejer ved hældes vandet fra disse som kommes ovenpå tunmoussen i midten af den.

Noter

Tunmousse smager skønt som forret ovenpå flutes med lækker sprød salat, eller til frokost og madpakken.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Tunmousse opskrift

Tips til opskriften

  • Du kan enten vælge tun i vand eller olie. Bruger du tun i olie, skal du være opmærksom på at moussen kan blive mere fed i smagen. Tilsæt derfor mere citron.
  • Du kan undlade bronzefennikel, da denne krydderurt kan være svær at finde i supermarkeder. 
  • En mousse af denne type har godt af at stå en times tid i køleskabet. 
  • En tunmousse kan holde sig i køleskabet i en lukket beholder i omkring 4 – 5 dage.

Tunmousse uden husblas

Server moussen til forret samme med noget ristet flutes eller andet lækker brød. Du kan også bruge den til frokost eller i madpakken.

Tunmousse med husblas

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

8 Kommentarer

  1. Hanne Kleberg Møller

    5 stars
    lækkert

    Svar
  2. Helle falkenberg

    5 stars
    Lækker

    Svar
  3. Hanne Thind

    5 stars
    Din Tunmouss smager fantastisk godt

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Hanne
      Tusinde tak, det er jeg glad for at læse 😊. Og du er hurtig til at prøve den, tak for det 🙏.
      De bedste hilsner
      Søren

      Svar
  4. Lisser

    5 stars
    Rigtig dejlig opskrift, prøvet flere gange

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Lisser
      Tusinde tak, dejligt at læse :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
5 from 4 votes

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!