Blinis
Blinis er de traditionelle russiske pandekager, som både kan spises som de er med forskelligt fyld på. Mange har nok hørt om blinis med kaviar på som små appetizere. Blinis er noget mere kompakte end amerikanske pandekager, selv de udseende- og størrelsesmæssigt minder om hinanden.
Dejen til blinis er en blanding af boghvedemel og hvedemel. Jeg har stødt på et par opskrifter, hvor det udelukkende er lavet med boghvedemel. Jeg havde lidt vanskeligheder med, at finde boghvedemelen, men i et lokalt supermarked stod den under specialmel fra Urtekram.
Dejen er meget kompakt, og kan være lidt svær at komme på panden.

Blinis
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4
Ingredienser
- 150 g. hvedemel
- 150 g. boghvedemel
- 3/4 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 3 æg delt i hvider og blommer
- 2½ yoghurt
- ½ dl. lunkent vand
- ½ tsk. sukker
- 1 spsk. smør
Sådan gør du
-
Bland hvedemel, boghvedemel, bagepulver, salt og sukker sammen i en skål.
-
Tilsæt yoghurt, æggeblommer og vand og rør det sammen til en dej.
-
Sæt det til side i 30 - 60 minutter.
-
Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
-
Smelt smørret som vendes i dejen. Dejen er meget kompakt.
-
Bag små blinis på enten en blinis pande, eller tefalpande, hvor de ikke skal være større end 10 - 12 cm. i diameter. Jeg brugte et par metalforme for, at gøre dem rundere.
Det skal jeg vist afprøve på et tidspunkt 🙂 Sidder og drømmer om blinis med røget laks lige nu, uhm. Måske et tegn på, at det er tid til lidt frokost 😉
Jeg kan kun anbefale det. På fredag udgiver jeg et indlæg om hvad blinis kan bruges til :-).
Bedste hilsner
Søren
Pingback: Stenbiderrogn & Blinis En Skøn Sammensætning |