Blinis
Blinis er de traditionelle skønne russiske pandekager, som både kan spises som de er eller med forskelligt lækker fyld på. Mange har nok hørt om blinis med kaviar på som små appetizers. Blinis er noget mere kompakte end amerikanske pandekager, selv om de udseende- og størrelsesmæssigt minder om hinanden.
Jeg har valgt som i den klassiske blinis at bruge boghvedemel, som ikke alle mindre supermarkeder har. Man kan udelade boghvedemelet og udelukkende bruge almindelig hvedemel. Om der er den helt store forskel ved jeg ikke, da jeg kun har lavet dem med hvedemel og boghvedemel.
Dejen til blinis er en blanding af boghvedemel og hvedemel. Jeg har stødt på et par opskrifter, hvor det udelukkende er lavet med boghvedemel. Jeg havde lidt vanskeligheder med, at finde boghvedemelet, men i et lokalt supermarked stod den under specialmel fra Urtekram.
Man får et ret stort antal blinis ud af denne portion dej. Som ved amerikanske pandekager er dejen mere tyk end vores pandekager normalt er. Det betyder at man lige skal være obs på at få dejen til, at slippe skeen og ramme panden. Efter lidt øvelse var det ikke noget problem, at tilberede en stor flok blinis.
Dejen er meget kompakt, og kan være lidt svær at komme på panden.

Ingredienser
- 150 g. hvedemel
- 150 g. boghvedemel
- 3/4 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 3 æg delt i hvider og blommer
- 2½ dl. yoghurt
- ½ dl. lunkent vand
- ½ tsk. sukker
- 1 spsk. smør
Sådan gør du
- Bland hvedemel, boghvedemel, bagepulver, salt og sukker sammen i en skål.
- Tilsæt yoghurt, æggeblommer og vand og rør det sammen til en dej.
- Sæt det til side i 30 - 60 minutter.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
- Smelt smørret som vendes i dejen. Dejen er meget kompakt.
- Bag små blinis på enten en blinis pande, eller tefalpande, hvor de ikke skal være større end 10 - 12 cm. i diameter. Jeg brugte et par metalforme for, at gøre dem rundere.
Som man kan se er disse blinis små og jeg kunne bage ca. 6 – 8 af gangen, hvilket gjorde det noget hurtigere.