Blinis er de traditionelle skønne russiske pandekager, som både kan spises som de er eller med forskelligt lækker fyld på. Mange har nok hørt om dem med kaviar på som små appetizers. Du kan også prøve dem med dansk Stenbiderrogn og rygeost creme sammen med disse pandekager som HER
Blinis er noget mere kompakte end amerikanske pandekager, selv om de udseendemæssigt og størrelsesmæssigt minder om hinanden.
Jeg har valgt som i den klassiske blinis at bruge boghvedemel, som ikke alle mindre supermarkeder har. Man kan udelade boghvedemelet og udelukkende bruge almindelig hvedemel. Om der er den helt store forskel ved jeg ikke, da jeg kun har lavet dem med hvedemel og boghvedemel.
Opskrift på Blinis
Dejen til blinis er en blanding af boghvedemel og hvedemel. Jeg har stødt på et par opskrifter, hvor det udelukkende er lavet med boghvedemel. Jeg havde lidt vanskeligheder med, at finde boghvedemelet, men i et lokalt supermarked stod den under specialmel fra Urtekram.
Man får et ret stort antal af dem ud af denne portion dej. Som ved amerikanske pandekager er dejen mere tyk end vores pandekager normalt er. Det betyder at man lige skal være obs på at få dejen til, at slippe skeen og ramme panden. Efter lidt øvelse var det ikke noget problem, at tilberede en stor flok blinis. Faktisk er de gode at fryse og kan nemt lunes op i ovnen eller mikroovnen.
Prøv også disse opskrifter: Amerikanske Pandekager // Spinatpandekager // Tortillas
Ingredienser
- 150 g. hvedemel
- 150 g. boghvedemel
- 3/4 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 3 æg delt i hvider og blommer
- 2½ dl. yoghurt
- ½ dl. lunkent vand
- ½ tsk. sukker
- 1 spsk. smør
Sådan gør du
- Bland hvedemel, boghvedemel, bagepulver, salt og sukker sammen i en skål.
- Tilsæt yoghurt, æggeblommer og vand og rør det sammen til en dej.
- Sæt det til side i 30 – 60 minutter.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
- Smelt smørret som vendes i dejen. Dejen er meget kompakt.
- Bag små blinis på enten en blinis pande, eller tefalpande, hvor de ikke skal være større end 10 – 12 cm. i diameter. Jeg brugte et par metalforme for, at gøre dem rundere.
Prøv Blinis med Stenbiderrogn som i denne HER opskrift.
Dejen er meget kompakt, og kan være lidt svær at komme på panden.
Russiske pandekager kan laves som helt små til rogn eller caviar der bruges som appetizer eller større til en brunch.
Som man kan se er disse blinis små og jeg kunne bage ca. 6 – 8 af gangen. Dette gjorde det noget hurtigere når der skal laves en større mængde.
Det skal jeg vist afprøve på et tidspunkt 🙂 Sidder og drømmer om blinis med røget laks lige nu, uhm. Måske et tegn på, at det er tid til lidt frokost 😉
Jeg kan kun anbefale det. På fredag udgiver jeg et indlæg om hvad blinis kan bruges til :-).
Bedste hilsner
Søren
Du mangler at angive hvilken enhed yoghurt er i? medmindre man skal bruge 2½ yoghurt 🙂
Hej Julie
Jeps det er rigtigt, at jeg mangler at angive mængden, som er 2½ dl.
Bedste hilsner
Søren
Har lige bagt blinis efter din opskrift, og serveret med stenbider rogn med det hele.
Perfekt.
Hej Bo
Super skønt, at læse og så bliver jeg da godt nok misundelig :-).
Bedste hilsner
Søren
hej Søren.
Vil gerne høre hvor mange blinis bliver der af en portion, og kan de fryses.
Venligst Lonni
Hej Lonni
Jeg mener man får ca. 30 – 35 stk. ud af portionen. Jeg ikke selv prøvet at fryse dem, så jeg tænker at det må komme an på en prøve.
Hvis du gør, så må du meget gerne skrive om det :-).
Bedste hilsner
Søren
Hej Søren.
Kan man lave dem dagen før man skal bruge dem? Tænker de skal være kolde når man servere dem, eller??
Hej Rikke
Du kan sagtens lave dem dagen før, og ja jeg serverer Blinis kolde :-).
Bedste hilsner
Søren
Super 🙂
1000 tak for svar. Hvordan opbevarer jeg dem bedst til dagen efter?
De bedste hilsner
Rikke
Velbekomme :-).
I en tætsluttende beholder i køleskabet.
God weekend
Søren