Stenbiderrogn & Blinis

af | 4. mar 2016 | Appetizer, Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter

Lige for tiden er stenbiderrognen i højsæson, og jeg er i fuld gang med, at kreere forskellige skønne retter med denne lækre rogn. Stenbiderrognen er i en klasse for sig, og en lækker delikatesse der samtidig er til, at komme i nærheden af for penge.

Stenbiderrogn

Jeg har i dette indlæg lavet to forskellige måder, at kombinere stenbiderrogn med blinis. I den ene opskrift har jeg valgt, at bruge stenbiderrognen på mere traditionel måde. Dermed betyder det ikke, at den ikke er noget særligt. Den smager simpelthen utrolig godt, og kan serveres både som appetizer og forret eller til frokost. Og hvad er det nu lige det er? Jo, det er såmænd bare rygeost blandet med lidt cremefraiche, hakkede rødløg på små blinis, med en ordentlig skefuld stenbiderrogn på. Det kan næsten ikke blive bedre og nemmere.

Stenbiderrogn på blinis

I den anden opskrift har jeg undladt rygeosten, men brugt den saltede, røgede og tørrede ising Bakskuld, som er blandet med creme fraiche, kapers og frisk hakket ramsløg.Udover, at stenbiderrognen er i sæson, er ramsløgene begyndt at komme op af jorden.

 

Prøv Også: Hjemmelavede Blinis // Tomattærte // Sommergryde

Stenbiderrogn på blinis

Ingrediensmængden er baseret på, at det både kan være en lille forret, eller større forret/frokost. Afhængig om man ønsker 2 eller 4 blinis pr. person.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fisk, Skaldyr, Forret, Frokost, Brød
Køkken: Dansk, Russisk
Forb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren

Ingredienser

Rygeost Creme:

  • 8 - 16 blinis
  • 1 - 2 dl. rygeost
  • ½ - 1½ dl. creme frache
  • 1 - 2 rødløg
  • Frisk dild
  • Ca. 100 - 200 g. stenbiderrogn

Bakskuld Creme:

  • 1 - 2 bakskuld afhængig af størrelsen. Der skal bruges 2 - 3 spsk. hakket bakskuld kan evt. erstattet med røget ål, makrel
  • 4 - 6 friske ramsløgsblade
  • dl. 18 % creme fraiche
  • 1 rødløg
  • 1 spsk. kapers
  • Ca. 100 - 200 g. stenbiderrogn

Sådan gør du

Rygeost Creme:

  • Bland den ønskede mængde rygeost med ca. den halve mængde creme fraiche. Ønsker du en mere røget creme kommes mere rygeost i.
  • Skræl og skær rødløget i meget fine tern, som blandes i cremen. Gem lidt til pynt.
  • Bland lidt hakket dild ved.
  • Tilsæt salt og peber.
  • Kom en portion på hver blinis, og slut af med en pæn skefuld stenbiderrogn.
  • Pynt gerne med lidt frisk dild på toppen og drys med lidt hakket rødløg.

Bakskuld Creme:

  • Flå og fileter bakskuldene, som skæres i små tern, som blandes i creme fraichen. Gem til pynt
  • Skræl og skær rødløget i meget fine tern, som blandes i creme fraichen.
  • Hak ramsløgsbladene fint, som blandet i creme fraichen. Gem lidt til pynt.
  • Kapersene blandes ligeledes i creme fraichen.
  • Kom en portion på hver blinis, og slut af med en stor skefuld stenbiderrogn.
  • Drys blinisene med hakket bakskuld og ramsløg.

Noter

Laver man selv sine blinis kan de tilberedes dagen inden. Ryge- eller cremefraichen kan kan også tilberedes dagen inden.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Begge måder, at bruge stenbiderrogn og blinis på er super nemme, og smager som sagt fantastisk. De hylder tilmed de første forårs glimt.

Stenbiderrogn på Blinis

Begge opskrifter er røgede, men alligevel vidt forskellige. Den Fynske Rygeost er mere røget og cremet, hvorimod cremen med bakskuld har en let røget og samtidig saltet smag. Desuden giver kapersene en let syre til cremen.

Stenbiderrogn & Bakskuld

Du kan herunder gå videre til andre skønne opskrifter med stenbiderrogn.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.