Stenbiderrogn og Blinis
Lige for tiden er stenbiderrognen i højsæson, og jeg er i fuld gang med, at kreere forskellige skønne retter med denne lækre rogn. Stenbiderrogn er i en klasse for sig, og en lækker delikatesse der samtidig er til, at komme i nærheden af for penge.
Sådan bruger man stenbiderrogn
Jeg har i dette indlæg lavet to forskellige måder, at kombinere stenbiderrogn med blinis. I den ene opskrift har jeg valgt, at bruge stenbiderrognen på mere traditionel måde. Dermed betyder det ikke, at den ikke er noget særligt. Den smager simpelthen utrolig godt, og kan serveres både som appetizer og forret eller til frokost. Og hvad er det nu lige det er? Jo, det er såmænd bare rygeost blandet med lidt cremefraiche, hakkede rødløg på små Blinis, med en ordentlig skefuld stenbiderrogn på. Det kan næsten ikke blive bedre og nemmere.
I den anden opskrift har jeg undladt rygeosten, men brugt den saltede, røgede og tørrede ising Bakskuld, som er blandet med creme fraiche, kapers og frisk hakket ramsløg.Udover, at stenbiderrognen er i sæson, er ramsløgene begyndt at komme op af jorden.
Prøv Også: Rejecocktail med Stenbiderrogn // Stenbiderrogn og Rygeost
Stenbiderrogn på blinis
Ingrediensmængden er baseret på, at det både kan være en lille forret, eller større forret/frokost. Afhængig om man ønsker 2 eller 4 blinis pr. person.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Fisk, Skaldyr, Forret, Frokost, Brød
Køkken: Dansk, Russisk
Antal: 4
Ingredienser
Rygeost Creme:
- 8 – 16 blinis
- 1 – 2 dl. rygeost
- ½ – 1½ dl. creme frache
- 1 – 2 rødløg
- Frisk dild
- Ca. 100 – 200 g. stenbiderrogn
Bakskuld Creme:
- 1 – 2 bakskuld afhængig af størrelsen. Der skal bruges 2 – 3 spsk. hakket bakskuld kan evt. erstattet med røget ål, makrel
- 4 – 6 friske ramsløgsblade
- 2½ dl. 18 % creme fraiche
- 1 rødløg
- 1 spsk. kapers
- Ca. 100 – 200 g. stenbiderrogn
Sådan gør du
Rygeost Creme:
- Bland den ønskede mængde rygeost med ca. den halve mængde creme fraiche. Ønsker du en mere røget creme kommes mere rygeost i.
- Skræl og skær rødløget i meget fine tern, som blandes i cremen. Gem lidt til pynt.
- Bland lidt hakket dild ved.
- Tilsæt salt og peber.
- Kom en portion på hver blinis, og slut af med en pæn skefuld stenbiderrogn.
- Pynt gerne med lidt frisk dild på toppen og drys med lidt hakket rødløg.
Bakskuld Creme:
- Flå og fileter bakskuldene, som skæres i små tern, som blandes i creme fraichen. Gem til pynt
- Skræl og skær rødløget i meget fine tern, som blandes i creme fraichen.
- Hak ramsløgsbladene fint, som blandet i creme fraichen. Gem lidt til pynt.
- Kapersene blandes ligeledes i creme fraichen.
- Kom en portion på hver blinis, og slut af med en stor skefuld stenbiderrogn.
- Drys blinisene med hakket bakskuld og ramsløg.
Noter
Laver man selv sine blinis kan de tilberedes dagen inden. Ryge- eller cremefraichen kan kan også tilberedes dagen inden.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Begge måder, at bruge stenbiderrogn og blinis på er super nemme, og smager som sagt fantastisk. De hylder tilmed de første forårs glimt.
Begge opskrifter er røgede, men alligevel vidt forskellige. Den Fynske Rygeost er mere røget og cremet, hvorimod cremen med bakskuld har en let røget og samtidig saltet smag. Desuden giver kapersene en let syre til cremen.
0 kommentarer