Er rejecocktails ikke noget der høre fortiden til, som man altid serverede i 60´erne og 70´erne som forret? Forretten over forretter der blev serveret på datidens restauranter og senere i forsamlingshusene, hvor stegen var hovedretten og is budding desserten?
Rejecocktail er stadig in og smager vildt godt. Den går aldrig af mode og kan sagtens peppes op uden, at rejerne bogstaveligt drukner i en uspiselig Thousand Island dressing der skriger af E numre. En fantastisk god rejecocktail smager jo utrolig frisk og lækker, og er desuden en nem måde, at lave en ret hurtig forret på.
Man bestemmer selv hvilket andre ingredienser man tænker der er bedst at sammensætte til sin rejecocktail. Jeg vil foreslå, at ingredienserne er så friske som mulig og dressingen er hjemmelavet, hvilket gør den .
Jeg har som antydet ikke købt en Thousand Island, men lavet min egen som ikke behøves, at tage alverdens tid. Jeg synes personligt at en hjemmelavet thousand island dressing smager langt bedre i en rejecocktail.
Opskriften er også utrolig nem, at gå til. Derudover har jeg brugt ærter og grønne asparges, men du kan altid vælge de ingredienser du synes smager bedst til rejerne. Da rejerne er en af de vigtigste ting i cocktailen skal de være gode og ikke for små. Jeg havde udover grønlandske rejer valgt små tigerrejer til og en stor skefuld frisk stenbiderrogn.
Jeg bruger ind i mellem rejer i lage til en rejecocktail, da jeg synes de giver en lidt anderledes og bedre smag en frosne. Dog er disse rejer lidt dyrere end frosne. Skal man bruge de helt store tigerrejer mener jeg, at man kun kan købe de frosne.
Prøv disse skønne retter: Stenbiderrogn med pocheret æg // Asparges med Rejer
Rejecocktail med Stenbiderrogn
Ingredienser
- 150 – 200 g grønlandske rejer af mellem størrelsen
- 12 stk. små tigerrejer uden skal
- 1 – 1½ dl. stenbiderrogn
- 2 dl. ærter
- 1 bundt friske grønne asparges
- ½ dl. mayonnaise
- ½ dl. yoghurt
- 1 – 2 tsk. røget spansk paprika
- 1/4 tsk. chipotle
- ½ – 1 spsk. tomatpuré
- ½ citron skåret i mindre både
- Salt og peber
Sådan gør du
- Såfremt rejer og tigerrejer er frosne stil dem i køleskabet natten over, så de tør langsomt op. Det samme gøres med ærterne.
- Bræk enderne af aspargeserne og skær dem i mindre stykker. Kom hovederne i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem stå i et par minutter, hvorefter de kommes i isvand og stilles til side. Resten af asparges stykkerne sauteres kort på en pande til de får lidt farve uden, at blive bløde.
- Bland mayonnaise, yoghurt, røget paprika, chipotle og tomatpuré sammen og smag til med salt og peber og evt. mere paprika og tomatpuré.
- Anret ved først at komme ærter i, lidt dressing, lidt rejer, lidt asparges og lidt dressing igen.
- Men hold igen med dressingen. Gæsterne kan evt. selv komme mere på ved bordet.
- Slut af med tigerrejer, aspargeshovederne og en stor skefuld stenbiderrogn.
Noter
Rejecocktail er en af mine oldtime favorit retter. Grunden er, at jeg kan kombinere dem som jeg synes de skal være. De behøves ikke sejle i Thousend Island Dressing, som tager al smag.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks