Her først i juli måned er det ved at være slut for hvide asparges, men du kan være heldig at finde nogle rundt i supermarkederne eller på grønt markeder. Min lokale grøntsagspusher, som også levere egne grønne asparges, gulerødder og andet til f.eks. Henne Kirkeby Kro, Nymindegab Kro og andre gode restauranter har i år haft nogle super store hvide asparges. Diameteren på nogle af dem var op til 3 cm, og smagen er bare fantastisk.
Jeg kom derfor i pyntehumør den lørdag jeg handlede ind hos ham. Det blev udover hvide asparges til hans egne grønne asparges og nye jordbær, som fik selskab af lidt sprød Fanø skinke, vadehavsrejer, friske urter og ikke mindst Double Cream Gårdfløde 48% fra De 5 Gårde. Dette er IKKE et betalt indlæg, men jeg er helt vild med denne lækre fede sag, som smager uovertruffen.
Jeg har ikke førhen smagt jordbær sammen med hvide og grønne asparges, men til min egen overraskelse passede sødmen rigtig godt med aspargeserne. Retten præsenterer sig rigtig pænt og er ikke så svær, at gå til som den måske kan se ud.
Prøv disse opskrifter: Asparges med Sauce Mousseline // Rejecocktail
Asparges og rejer
Ingredienser
- 2 asparges
- 1 spsk. smør
- 4 – 6 tykke grønne asparges
- 2 – 4 jordbær
- 2 skiver Fanø- Skagen-, Læsø- eller anden god skinke
- 4 spsk. vadehavsrejer kan sagtens erstattes af andre rejer
- 1 dl. double cream 48% eller 38%
- Saften fra ½ citron
- Skallen fra ½ citron
- Urter som f.eks. dild rød syre, ærteskud, tallerkensmækkere eller det du synes passer
- Salt
Sådan gør du
- Bland fløde, citronsaft- og skal. Stil det ved stuetemperatur i 4 timer eller indtil det er tyknet.
- Skræl de hvide asparges fra hoved og ned. Skær enden af. Kog dem i vand med smørret og lidt salt i, i maks. 3 minutter.
- Enderne på de grønne asparges knækkes af. Skær hovedet af to af dem og del dem, som lægges til side. Skær resten af de to i små stykker af ca. ½ cm. De øvrige skrælles tynde med en grøntsagsskræller fra enden og op, så du får lange flotte tynde asparges. Læg dem dernæst i koldt vand.
- Del jordbærerne i 4 dele.
- Skinken skæres i små terne og sauteres sprøde på en pande i lidt olie. Læg dem dernæst på et stykke køkkenrulle.
- Klargør rejerne, afhængig om de er friske, i lage eller frosne.
Anretning:
- Læg først og fremmest mærke til, hvordan jeg har anrettet det på billedet ovenover.
- Læg den hvide asparges midt på tallerken.
- Kom først ærteskud på.
- Jordbærskiver.
- Grønne asparges stykker, husk at slutte af med enderne.
- Skinketern
- To stykker aspargesskræller.
- Rejer.
- Dild og øvrige urter.
- Til sidst tre tsk. citronfløde
Da jeg anrettede ovenstående tallerkner til bloggen tog jeg et billede hver gang jeg tilførte en enkelt ingrediens. Jeg vil på et tidspunkt lave en lille video af billederne som jeg lægger op.
Hejsa. Hvor har du købt den tallerken du benytter på billedet ovenfor? Tak for gode opskrifter i øvrigt!
Tak for rosen :-).
Tallerkenen hedder House Doctor, og er købt ved Incado i Esbjerg, som desværre ikke længere har dem. Jeg mener du kan få dem over nettet.
De bedste hilsner Søren