og

Amerikanske Pandekager nemme og tykke pandekager

af | Desserter, Morgenmad & Brunch, Opskrifter

Opskrift på amerikanske pandekager

Små tykke Amerikanske pandekager med ahornsirup, friske bær og lidt smør på toppen smager utrolig lækkert til brunch.

Når jeg er til brunch tjekker jeg næsten altid om der er ægte tykke amerikanske pandekager. Til min egen fødselsdag eller når vi er til en fødselsdag i familien glæder alle sig til, at få disse tykke pandekager efter noget hjemmeblandet skyr, scrambled eeg,  bacon og små gode pølser, og hvad der ellers hører til et godt brunch bord. De er nemlig uimodståelige når de først serveres.


Amerikanske pandekager kan ligeledes nemt serveres som desserter med en klat is på toppen, hvilket jeg ved at de fleste børn vil elske.
De er utrolig nemme, at lave og langt de fleste har alle ingredienserne i deres køkken. Har man ikke lige ahornsirup stående, kan man sagtens bruge noget honning eller nutella til at komme ovenpå.

Opskrift på Amerikanske Pandekager

De er utrolig nemme at lave, og smagen kan man variere efter ens egen. Denne opskrift synes jeg er den bedste af dem alle. Noget af den lækre smag kommer af vaniljen, som er et must i disse pandekager.

Når man tilbereder amerikanske pandekager kan der være 2 – 3 pandekager på en almindelig pande af gangen. En vigtig ting når dejen hældes på er, at vente med at vende dem indtil overfladen er fyldt med små bobler, som man kan se på billedet. Dernæst skal de igen have lov, at stege færdige i et minut eller to.

Hvis man nu af en eller anden mærkelig grund ikke får spist dem alle kan man gemme dem i et par dage i køleskabet. De smager stadig utrolig godt kolde, og kan også varmes op i mikroovnen.

Prøv disse lækre opskrifter: Shakshuka // Egg Bennedict // Spinatvafler

Tykke panderkager til brunch

Amerikanske pandekager nemme og tykke pandekager

Amerikanske pandekager, der er tykke og luftige hører til en lækker weekend morgenmad eller brunch med bær og ahornsirup på toppen
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Morgenmad, Brunch, Desserter, Opskrift
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • dl mel
  • tsk. bagepulver
  • ½ tsk. Vaniljesukker
  • 1 spsk. rørsukker eller almindelig sukker
  • ½ tsk. salt
  • dl. mælk
  • 2 æg
  • 15 g. smeltet smør
  • Smør til stegning og pandekagerne
  • Ahornsirup til pandekagerne

Sådan gør du

  • Smelt smørret og lad det køle lidt af.
  • Kom mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål og bland det sammen.
  • Hæld mælk og æg i en skål og pisk det godt sammen.
  • Lav en fordybning i midten af melblandingen, og hæld mælk og æg i fordybningen.
  • Rør det hele sammen og hæld dernæst det smeltede smør i og salt, og rør det igen sammen.
  • Lad dejen hvile ved stuetemperatur i 15 minutter.
  • Varm en pande op ved middelvarme.
  • Smelt ½ spsk. smør på panden.
  • Hæld ca. ½ dl pandekagedej på panden og lad dejen selv flyde ud.
  • Lad overfladen boble op inden de vendes, hvor de bages færdige i ca. 1 – 2 minutter.
  • Fortsæt på samme måde med resten. Man kan godt spare på smørret efter den første pandekage. Der kan være ca. 2 – 3 pandekager på en almindelig 28 cm pande.

Noter

Hvis man nu af en eller anden mærkelig grund ikke får spist dem alle kan man gemme dem i et par dage i køleskabet. De smager stadig utrolig godt kolde, og kan også varmes op i mikroovnen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Tykke panderkager til brunch

Steg de tykke pandekager på en pande.
Sørg for at dejen får masser af små huller inden den vendes.

Eftrer 1 minut vendes pandekagen
Lad den stege videre i 1 – 2 minutter.

Server en sirup og bær til amerikanske pandekager
Server med bær, ahornsirup og evt. lidt smør på toppen.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!