Amerikanske Pandekager nemme og tykke pandekager
Når jeg er til brunch tjekker jeg næsten altid om der er ægte tykke amerikanske pandekager, da de smager afsindig godt. Når vi fejrer fødselsdag eller er til en fødselsdag i familien glæder alle sig til, at få dem efter noget hjemmeblandet skyr, æg, måske bacon og små gode pølser, og hvad der ellers hører til et godt brunch bord.
De kan ligeledes serveres som desserter med en klat is på toppen, hvilket jeg ved at de fleste børn vil elske.
Pandekagerne er utrolig nemme, at lave og langt de fleste har alle ingredienserne i deres køkken. Har man ikke lige ahornsirup stående, kan man sagtens bruge noget honning eller nutella til at komme ovenpå.
Når man tilbereder amerikanske pandekager kan der være 2 – 3 pandekager på en almindelig pande af gangen. En vigtig ting når dejen hældes på er, at vente med at vende dem indtil overfladen er fyldt med små bobler, som man kan se på billedet. Dernæst skal de igen have lov, at stege færdige i et minut eller to.
Hvis man nu af en eller anden mærkelig grund ikke får spist dem alle kan man gemme dem i et par dage i køleskabet. De smager stadig utrolig godt kolde, og kan også varmes op i mikroovnen.

Amerikanske pandekager nemme og tykke pandekager
Ingredienser
- 2½ dl mel
- 1½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. Vaniljesukker
- 1 spsk. rørsukker eller almindelig sukker
- ½ tsk. salt
- 2½ dl. mælk
- 2 æg
- 15 g. smeltet smør
- Smør til stegning og pandekagerne
- Ahornsirup til pandekagerne
Udstyr
Sådan gør du
- Smelt smørret og lad det køle lidt af.
- Kom mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål og bland det sammen.
- Hæld mælk og æg i en skål og pisk det godt sammen.
- Lav en fordybning i midten af melblandingen, og hæld mælk og æg i fordybningen.
- Rør det hele sammen og hæld dernæst det smeltede smør i og salt, og rør det igen sammen.
- Lad dejen hvile ved stuetemperatur i 15 minutter.
- Varm en pande op ved middelvarme.
- Smelt ½ spsk. smør på panden.
- Hæld ca. ½ dl pandekagedej på panden og lad dejen selv flyde ud.
- Lad overfladen boble op inden de vendes, hvor de bages færdige i ca. 1 – 2 minutter.
- Fortsæt på samme måde med resten. Man kan godt spare på smørret efter den første pandekage. Der kan være ca. 2 – 3 pandekager på en almindelig 28 cm pande.
Noter

Sørg for at dejen får masser af små huller inden den vendes.

Lad den stege videre i 1 – 2 minutter.

Server med bær, ahornsirup og evt. lidt smør på toppen.