Spinatvafler er fantastisk lækre at bruge som ekstra sundt tilbehør til en skøn brunch, frokost eller aftensmad. Vaflerne er en super god måde at snige noget grønt og sundt i, som ligeledes giver en virkelig flot farve og dejlig smag til vaflerne.
Man kan enten serverer dem som de er og bruge dem som wrap til forskelligt slags fyld som Chili Con Carne eller Bulgursalat De kan også deles mindre vaffelstykker med Rygeostcreme og Stenbiderrogn på, eller serveres til en skøn Tzatziki.
Derfor er spinatvafler et hit
Når spinatvaflerne får den flottest grønne farve vil de være et hit i langt de fleste børnefamilier, og nemme at sælge til de mindste. Man kan også bruge dem som madpakker, hvilket vi har gjort et par gange, eller til næste dags frokost sammen med frisk avocado, salatblade og humus, som bliver til en perfekt sund frokost.
Spinatvafler Sunde og lækre vafler med spinat
Ingredienser
- 125 frisk spinat
- 3 æg
- 3,5 dl Mælk
- 225 mel
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- Smør til stegning
Sådan gør du
- Skyl og tør spinaten.
- Kom den friske spinat, de 3 æg, melet, 3 dl mælk, bagepulver i en blender.
- Kør det hele til en dej som minder om dejen til æbleskiver eller en tyk pandekagedej.
- Tilsæt evt. mere mælk hvis den er for tyk.
- Til sidst tilsættes salt og peber.
- Varm et vaffeljern godt op.
- Smør vaffeljernet med lidt smør og hæld spinatdejen i og luk vaffeljernet.
- Lad vaflerne stege færdige.
- Dette er forskelligt afhængig af hvilket vaffeljern man har. Jeg har et lille elektrisk, hvor jeg skulle bruge 1,1/4 dl. til en vaffel. Tilberedningstiden blev ca. 4 – 5 minut pr. vaffel.
- Det er ret vigtigt at dejen ikke er for lind, da vaflerne ellers ikke tilberedes ordentligt.
Noter
Sådan laver man vafler
Man får omkring 12 hele vafler ud denne portion vaffeldej.
Jeg brugte et vaffeljern med en diameter på 18 cm. For at fylde hele vaffeljernet ud skulle jeg bruge 1,1/4 dl vaffeldej til en vaffel, som bagte i knap 5 minutter.
Sørg endelig for at smøre vaffeljernet med lidt smør så de ikke hænger i.
Lidt som når man steger pandekager duede den første spinatvaffel ikke.
Spinatvaflerne kan holde sig i køleskabet i omkring 4 dage når de er pakket ind.
Skal man lave dem til sine gæster kan de derfor uden vanskeligheder tilberedes dagen eller et par dage før, og serveres kolde. De kan også lunes op i mikroovnen.
Sørg for at skylle den friske spinat og tørre den.
Det er en god ide, at være tålmoldig med vaflerne. Mit vaffeljern er ikke særlig stor men hver spinatvaffel skulle have omkring 4 – 5 minutter ialt.
Man kan lave en nem og hurtig creme af rygeost og creme fraiche som kommes ovenpå spinatvaflerne, og toppes med lidt frisk hakket rødløg og frisk stenbiderrogn.
Pynt toppen med dild som smager utrolig godt sammen med vaflerne.
0 kommentarer