og

Spinatvafler Sunde og lækre vafler med spinat

af | 7. feb 2020 | Frokost, Grøntsager, Hovedretter, Morgenmad & Brunch, Opskrifter, Vegetar

Spinatvafler er fantastisk lækre at bruge som ekstra sundt tilbehør til en skøn brunch, frokost eller aftensmad. Vaflerne er en super god måde at snige noget grønt og sundt i, som ligeledes giver en virkelig flot farve og dejlig smag til vaflerne.

Man kan enten serverer dem som de er og bruge dem som wrap til forskelligt slags fyld som Chili Con Carne eller Bulgursalat De kan også deles mindre vaffelstykker med Rygeostcreme og Stenbiderrogn på, eller serveres til en skøn Tzatziki.

Derfor er spinatvafler et hit

Når spinatvaflerne får den flottest grønne farve vil de være et hit i langt de fleste børnefamilier, og nemme at sælge til de mindste. Man kan også bruge dem som madpakker, hvilket vi har gjort et par gange, eller til næste dags frokost sammen med frisk avocado, salatblade og humus, som bliver til en perfekt sund frokost.

Spinatvafler med stenbiderrogn
Vafler med spinat

Spinatvafler Sunde og lækre vafler med spinat

Spinatvafler er super nemme og smager fantastisk som tilbehør til brunch, frokost eller aftensmaden. Top dem med stenbiderrogn, laks eller andet lækkert.
3.34 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Morgenmad, Brunch, Frokost, Hovedret, Tillbehør, Grøntsager,
Køkken: Dansk, Amerikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 12 Stk
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 125 frisk spinat
  • 3 æg
  • 3,5 dl Mælk
  • 225 mel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • ¼ tsk. peber
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Skyl og tør spinaten.
  • Kom den friske spinat, de 3 æg, melet, 3 dl mælk, bagepulver i en blender.
  • Kør det hele til en dej som minder om dejen til æbleskiver eller en tyk pandekagedej.
  • Tilsæt evt. mere mælk hvis den er for tyk.
  • Til sidst tilsættes salt og peber.
  • Varm et vaffeljern godt op.
  • Smør vaffeljernet med lidt smør og hæld spinatdejen i og luk vaffeljernet.
  • Lad vaflerne stege færdige.
  • Dette er forskelligt afhængig af hvilket vaffeljern man har. Jeg har et lille elektrisk, hvor jeg skulle bruge 1,1/4 dl. til en vaffel. Tilberedningstiden blev ca. 4 – 5 minut pr. vaffel.
  • Det er ret vigtigt at dejen ikke er for lind, da vaflerne ellers ikke tilberedes ordentligt.

Noter

Man kan servere disse spinatvafler til brunch, frokost eller aftensmad med forskellig slags fyld som rygeostcreme med stenbiderrogn, stegt kylling, chili con carne eller hvad man selv har lyst til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Sådan laver man vafler

Man får omkring 12 hele vafler ud denne portion vaffeldej.
Jeg brugte et vaffeljern med en diameter på 18 cm. For at fylde hele vaffeljernet ud skulle jeg bruge 1,1/4 dl vaffeldej til en vaffel, som bagte i knap 5 minutter.
Sørg endelig for at smøre vaffeljernet med lidt smør så de ikke hænger i.
Lidt som når man steger pandekager duede den første spinatvaffel ikke.
Spinatvaflerne kan holde sig i køleskabet i omkring 4 dage når de er pakket ind.
Skal man lave dem til sine gæster kan de derfor uden vanskeligheder tilberedes dagen eller et par dage før, og serveres kolde. De kan også lunes op i mikroovnen.

Vafler med spinat

Skyllet spinat

Sørg for at skylle den friske spinat og tørre den.

Vaffeldej i vaffeljern

Det er en god ide, at være tålmoldig med vaflerne. Mit vaffeljern er ikke særlig stor men hver spinatvaffel skulle have omkring 4 – 5 minutter ialt.

Cremefraiche på spinatvafler

Man kan lave en nem og hurtig creme af rygeost og creme fraiche som kommes ovenpå spinatvaflerne, og toppes med lidt frisk hakket rødløg og frisk stenbiderrogn.

Opskrift på spinatvafler

Pynt toppen med dild som smager utrolig godt sammen med vaflerne.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!