Prøv Egg Benedict til din perfekte weekend morgenmad.
Æg Benedict er en klassisk luksus brunch med pocheret æg og bacon og hollandaisesauce på engelske muffins.
Hvor Egg Benedict opskriften stammer fra er der mange historier om. Nogle mener det er en amerikansk ret og andre en klassisk fransk cafe ret. Søger du på nettet er hittet en amerikansk, og med en variant der hedder Eggs Florentine hvor bacon er erstattet med spinat.
Uanset hvor oprindelsen på opskriften hører hjemme er den uimodståelig som brunch eller frokost ret, når der lige skal noget ekstravagant på bordet.
Opskrift på Egg Benedict
Egg Benedict er efter min mening er bedst at lave i weekenden, når man har lidt mere tid, da den består af flere ting.
De forskellige ingredienser i retten er English Muffins se opskriften her med en cremet hollandaisesauce. Derudover skal der en god og røget bacon til og selvfølgelig pocherede æg.
Alt sammen giver en skøn og lækker ret til morgenmad, brunch eller frokost.
Forberedelse til Eggs Benedict
Når du en weekend står og vil lave Egg Benedict kan du bage Engelske muffins dagen inden, og varme dem op på brødristeren efter de er delt. Baconen kan du også steget inden og lune lidt op, hvis man ønsker det. Den kan selvfølgelig serveres kold.
Pocheret æg kan lyde svær selv at lave. Jeg har leget en del med den og fundet frem til, at så længe æggene er friske og man slår dem ud i en lille skål går det ikke galt. Nogle kommer lidt eddike i vandet, hvilket jeg ikke længere gør da jeg ikke mener det gør den store forskel. Man skal bare have tålmodighed mens ægget pocheres i vandet.
Skal du tilberede til flere personer kan du bruge flere gryder eller holde de pocherede æg til Æg Benedict lune.
Har du prøvet disse opskrifter: Shakshuka // Croque Madame // Amerikanske Pandekager
Egg Benedict
Ingredienser
English Muffins
Hollandaise Sauce
- 250 g. smør
- 1 citron
- 4 æggeblommer
- Salt og peber
Egg Benedict
- 250 g. bacon
- 1 buket purløg
- 4 friske æg
Sådan gør du
Hollandaise Sauce
- Smelt smørret i en gryde ved lav varme, så vallen falder til bunds og den klarede del er øverst.
- Lad det være lunt.
- Skyl citronen som rives på et lille rivejern.
- Kom citronsaften i en gryde sammen med æggeblommerne som under svag varme piskes indtil det tykner.
- Tilsæt dernæst det klarede smør ved at komme en meget tynd stråle i, mens der piskes.
- Bliv med indtil der alt det klarede smør er hældt i. Undlad at hælde vallen i, da dette vil skille hollandaisesaucen.
- Smag til med salt og peber og citronskal og hold saucen lun.
Egg Benedict
- Skær bacon i skiver som steges sprøde på en middelhøj varm pande.
- Placer dem på noget fedtsugende papir.
- Tag æggene ud af køleskabet og slå dem ud i hver sin skål.
- Varm en halvstor gryde op med vand til under kogepunktet.
- Lav en hvirvel med et piskeris og hæld forsigtig et æg i midten af gryden og lad det pochere. Sørg for med en hulske at holde ægget over bunden af gryden.
- Ægget skal have omring 5 – 8 minutter. Tag det op med en hulske og hold det lunt indtil servering.
- Du kan også bruge flere gryder.
- Lun English Muffins og tryk en gaffel ind i siden hele vejen rundt og vrik over og under fra hinanden.
- Hak purløgs buketten fint.
- Placer to til tre stykker bacon på underdelen af den engelske muffin, og placer det pocheret æg ovenpå.
- Hæld hollandaisesaucen over og drys det med fint hakket purløg og server egg benedict.
Er der noget flottere end når man skærer i et pocheret æg?
En af mine kollegaer spurgte mig forleden hvad der var nyt på bloggen? Da jeg nævnte Egg Benedict var svaret, Det lyder ulækkert med den kombination. Om han bliver omvendt og prøver retten er jeg sikker på han gør.
Måske det kan lyde underligt, men jeg synes det smager utrolig skønt og minder nok om noget mere amerikansk end fransk.
Server retten på hver sin tallerken.
0 kommentarer